Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antidepresiva a dysfunkce

Psychiatrie Josef . 15.1.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, užívám antidepresiva Asentra 50 mg už cca měsíc a postihl mě nemilý účinek, a to ztráta citlivosti penisu, erekce dosáhnu jen na chvíli a vyvrcholení leží někde v nedohlednu a v sexu nemožné dosáhnout. Nevím, zdali je to dočasné, a nebo to časem může odeznít. Popřípadě zdali je možné se s tím vypořádat třeba změnou antidepresiv, samozřejmě po dohodě s lékařem. Zajímalo by mě, jestli půjde situace nějak řešit co nejméně invazivní metodou (vysazení antidepresiv, popř. nasazení něčeho bez sexuálních dysfunkcí, ale za např. vyšších vedlejších účinků). A poslední dotaz bych měl na dlouhodobě užívání ad a plodnost. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, antidepresiva velice často způsobují sexuální dysfunkci, kterou zde popisujete. Jedním z mála antidepresiv, které ji nezpůsobují, je účinná látka bupropion, firemní lék Wellbutrin. Samozřejmě nevím, jestli by pro Vás byl vhodný, to musíte probrat se svým psychiatrem. Lék má také dosti velký doplatek. K druhé otázce - plodnost antidepresiva neovlivňují. S pozdravem MUDr. Lea Blaníková

Související dotazy

Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva a byliny
Dobry den, beru kombinaci antidepresiv Cipralex a Brintellix....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antidepresiva a alkohol


Antidepresiva a alkohol

Dobrý den,ráda bych konečně dostala ráznou odpoveď a zbořila veškeré mýty na...

Antidepresiva a alkohol?


Antidepresiva a antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Artizia (před tím Chloe) ale momentální antikoncepce...

Antidepresiva a antikoncepce

Dobrý den, prosím o radu jaká antidepresiva mohu brát společně s antikoncepcí,...

ANTIDEPRESIVA A ANTIKONCEPCE MIRENA

DOBRÝ DEN, CHCI SE ZEPTAT NA UŽÍVÁNÍ ANTIDEPRESIVA ZOLOFT 50 MG , OVLINUJE...

Antidepresiva a arytmie

Dobrý den,poslední měsíce prožívám silné stresy a doktorka mi předepsala slabé...

Antidepresiva a byliny

Dobry den, beru kombinaci antidepresiv Cipralex a Brintellix. Mame doma kocku,...

Antidepresiva a dušnost

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s tímto problémem. Jako reakce na...

Antidepresiva a dušnost

Dobrý den. V návaznosti na Vaši předcházející odpověď dodávám, že má večerní...

Antidepresiva a epilepsie

Dobrý den, byla mi předepsána antidepresiva esoprex na léčbu úzkostné poruchy(pálení...

Antidepresiva a histaminova intolerancia

Dobry den, trpim depresiou kombinovanou s uzkostou, pred dvomi rokmi som uzivala...

Antidepresiva a hladina prolaktinu v krvi

Dobrý den, asi 4 měsíce užívám Valdoxan 1 tbl denně na dg. generalizovaná...

Antidepresiva a jine leky + alkohol a marihuana

Dobrý den. Drive jsem kouril marihuanu a pil alkohol ve velkem mnozstvi. marihuanu...

Antidepresiva a jiné léky/doplňky stravy

Dobrý den, beru esoprex a zajímá mě, jestli ho můžu užívat společně se zenarem...

Antidepresiva a kapky do nosu

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné během užívání antidepresiv Aurorix používat...

Antidepresiva a kojení

Dobrý den, jsou nějaká antidepresiva vhodná při kojení neboje lepší kojení...

Antidepresíva a kombinace s čaji, vitamíny sk. B

Dobrý den, užívám 14 dní Cipralex, ze začátku jsem 3 dny zvracela a jsem hodně...

Antidepresiva a léky

Dobrý den, Užívám antidepresiva Sertralin 100 mg 1x denně a chtěla bych se...

Antidepresiva a leky proti bolesti

Nedavno jsem zacala brat jiz drive predepsane antidepresiva Trittico AC 150....

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×