Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Tinnitus a antidepresiva

Uši, nos, krk Darina 7.11.2016

Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex 20 mg v kapkach. Beru 5 kapek denně, takže beru za den 5 mg. Tento lék užívám přesně dva a půl týdne. Tinnitus se mi pomalinku zhoršoval, ale myslela jsem si, že to s tomto lekem nesouvisí. Po dnešní poslední davce se mi tinnitus extrémně začal zhoršovat (už po cca 10 až 15 min) a já tak poznala že se mi zhoršuje z těchto antidepresiv. Nevím co si mám pocit. Tinnitus začíná být agresivní a já začínám panikařit. Můžu tyto antidepresiva po dvou a půl týdne užívání zcela vysadit? Objeví se abstinenční příznaky? Můžu si druhý den vzít zase jiné antidepresiva? Mám doma schovaný ještě mirtazapin santoz 15 mg.

Děkuji za Vaši odpověď

Darina

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Darino,
u cipralexu jsou popisovány nežádoucí účinky, které mohou zhoršit tinnitus. Obecně...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva a byliny
Dobry den, beru kombinaci antidepresiv Cipralex a Brintellix....
Antidepresiva
Dobrý den, jsem ve druhém ročníku, a zapsala jsem si...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tinnitus

Dobrý den, chtěl bych zkonzultovat problémy s uchem syna (16 let). Lékařská...

Tinnitus

Dobrý den Dnes sem byl u lékaře, protože mi píská v uších už 10 let. Před tím...

Tinnitus

Zdravím, je mi 18 let a trápí mě pískání v uších. Před cca 2 roky jsem...

Tinnitus

Dobrý den, trpím již půl roku tinitem, po kterém mi začalo křupání v uších (zaléhání)....

Tinnitus

Dobrý den, po zánětu středního ucha mi vznikl tinnitus. Byla jsem na rentgenu...

Tinnitus

Dobrý den, pokud Tinnítus vznikne nadměrným užíváním léků, může po vysazení...

Tinnitus

dobrý den, před měsícem jsem začal registrovat jednostranný tinnitus, jiné problémy...

Tinnitus

Dobrý den. Od sobotního rána (9.5.2020) mi píská v pravém uchu. Nepracoval...

Tinnitus - kalcifikace

Dobrý den, kvůli pískání v uchu a bolesti hlavy mne neurolog poslal na CT...

Tinnitus a alkohol

Dobrý den, byl jsem na ORL a doktor mi oznámil, že mam tinnitus. Dostal jsem...

Tinnitus a bolest hlavy

Dobrý den, již několik let mě trápí šumění, pískání v uších, před šesti lety...

Tinnitus a bolesti hlavy

Vážený pane doktore, zhruba před 20 lety mě postihla Menierova choroba v důsledku...

Tinnitus a invalidní důchod

TINNITUS Může tinnitus, který v nočních hodinách dosahuje takové intenzity,...

Tinnitus a jeho léčba

Dobry den, jiz 10 dni mam tinnitus prevazne na leve strane ucha a prenasi...

Tinnitus a jiné

Dobrý den měl bych dotaz ohledně mého stavu..jde o to že již půl roku mám tinnitus...

Tinnitus a krční páteř

Dobry den, od 28.10. tedy necely mesic me trapi tinnitus prevazne na leve strane...

Tinnitus a poruchy chovani

Dobrý den,mam asi rok silný tinnitus,kapačky,leky nezabiraji.Jsem nedosychava...

Tinnitus a Roztroušená skleroza

Dobrý den, s RS se léčím již 17 let, mé ataky jsou vždy spojené s vertigen...

Tinnitus a stálý šelest v hlavě léčený Seropramem s následnými nežádoucími účinky

Dobrý den, Mám diagnostikovaný tinitus a stálou šelest v hlavě, cca 5 měsiců,...

Tinnitus a vertigo

Dobrý den, Je mi 37 let, obezita, před 8 lety "lehčí" infarkt, vyřešeno stenty...