Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Antidepresiva - escitalopram teva

Psychika MartySl 25.10.2012

Dobrý den, poprosil bych Vás o radu. Praktická lékařka mi předepsala na celkové zklidnění antidepresivum Escitalopram Teva 10 mg. Beru ho již přesně 14 dní, ale trápí mě každodenní hlavně ranní a dopolední nevolnosti od žaludku (pocit na zvracení), jinak lék celkem dobře snáším (kromě prvotních menších problémů - občasná bolest hlavy, lehké motání hlavy atd.). Před týdnem mi k tomu doktorka předepsla na zklidnění žaludku Degan 10 mg, což sice při problémech pomáhá, ale nerad bych ho bral dlouhodobě a zároveň s AD a hlavně si myslím, že to není řešení. Po dnešní návštěvě doktorky a po vylíčení problémů se žaludkem mi nakonec předepsala jiná antidepresiva a to Asentru 50. Chci se Vás proto zeptat, zda mám i nadále ještě alespoň nějaký čas vydržet s původními AD - Escitalopram?, kdy problémy s žaludkem se třeba zlepší a nebo přejít na nová AD - Asentra? - z toho mám popravdě obavy, začínat zase od znovu, kdy třeba můj problém nezmizí a naopak se mi přidají i jiné nežádoucí účinky AD. A je mezi oběmi AD velký rozdíl? (myslím právě ve vztahu k možnému přechodu mezi AD). Děkuji Vám moc za odpověď.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Krásný den, díky za důvěru..Přiznávám, že se necítím docela dobře v roli někoho, kdo má vyslovit druhý názor..Vaše praktická lékařka Vás dobře zná, její postup je zcela správný. Escitalopram je vynikající protiúzkostné antidepresívum, počáteční nežádoucí příznaky vesměs mizí zároveň s nástupem vlastního působení antidepresíva. Proto užívání Deganu nebude pravděpodobně "napořád". Někdy pomáhá přesun užívání na pozdější dobu- není nutné aplikovat lék hned ráno..
Sertralin- Asentra- je látka do jisté míry blízká escitalopramu, tedy ani tady není zaručena stoprocentní tolerance, Někdy skutečně záměna antidepresíva i v rámci téže skupiny řeší individuální nesnášení.
Mám pocit, že jsem pouze okomentovala to, čím jste se s paní doktorkou zabývali, očekával jste jistě "jednoznačné" vyjádření- pak by ale má rada nebyla profeionálním přístupem..Držím palce!!

Související dotazy

Anidepresiva SSRI (escitalopram) a výživový doplněk DLPA (DL phenylalanin)
Dobrý den, je možné spolu užívat anidepresiva SSRI...
Poruchy erekce
Dobrý den je mi 60 let a potřebují lék na povzbuzení...
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Montelukast Teva 10mg a HAC
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli hrozí otěhotnětí...
Mlhovina pravého oka
Dobrý den, prosím o radu manžel byl na reoperaci kyčle...
Po escitalopramu přibývám na váze
Dobrý deň! Pán doktor, pred dvomi rokmi som mala tetaniu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antidepresiva

Dobrý den, v pondělí jsem dostala antidepresiva od mého psychiatra a pár hodin...

Antidepresiva

Dobrý den,mám úzkostně panickou poruchu,bojím se chodit sama mezi lidi,nejlépe...

Antidepresiva

Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl mezi olwexií a cypralexem...

Antidepresiva


Antidepresiva

Dobry den, je mi 21 a uz pres rok mam od sveho psychiatra predepsane leky. Velaxin...

Antidepresiva

Dobrý den, prosím o radu. Dnes mi pro dlouholetý stres a smutné nálady byla...

Antidepresiva

Dobrý den..zajímá mne zda při léčbě antidepresivy může člověk naplno sportovat...

Antidepresiva

Dobrý den, mám prosbu, brala jsem antidepresiva prothiaden, ten jsem musela...

Antidepresiva

Dobrý den,mám úzkostně panickou poruchu,užívám pouze lexaurin a hypnogen.Antidepresivům...

Antidepresiva x Alkohol

Dobrý den, Můj dotaz směřuje k léku Coaxil. Beru ho 40 dní, chci ho vysadit...

Antidepresiva - interakce

Dobrý den, mám dotaz ohledně Cipralexu. Je všeobecně známo, že při OCD a...

Antidepresiva - jak dlouho je budu brát, můžu pít alkohol, vliv na játra a antikoncepci

Dobrý den, trpím depresemi a stavy úzkosti. Pan doktor mi předepsal léky Amisulprid...

Antidepresiva - vedlejší účinky?

Dobrý den, již skoro 2měsíce se trápím s fyzickými příznaky (nechutenství,...

Antidepresiva / epilepsie

dobry den, zacinam se lecit s depresemi a dostal jsem antidepresiva, u nichz...

Antidepresiva + alkohol?

Dobry den, mam dotaz. Od psychiatra mam predepsany Fluzak, beru ho jednou denne,...

Antidepresiva a kojení

Dobrý den, Pred deseti dny mi byla diagnostikovana poporodni deprese a zastavena...

Antidepresiva a alkoho

Dobrý den, jmenuji se Petr je mi 27let a rok trpím panickou poruchou. Můj dotaz...

Antidepresiva a alkohol

Dobrý den,ráda bych konečně dostala ráznou odpoveď a zbořila veškeré mýty na...

Antidepresiva a alkohol


Antidepresiva a alkohol

Dobrý den, Chci se zeptat mám od paní doktorky napsaný citalec 20mg ,který...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Záblesky

dobrý den poslední dobou (asi týden) mi občas-opravdu málo(asi 1-2 za den) problikne...

Bolest břicha

Dobrý den, ležím v nemocnici...Mám pichave bolesti pod levnými zebry a tupou...

Penis zakřivený trochu doleva

dobrý Den je mi 15 let a všimnul jsem si že mi penis furt míří na levo i při...

Tříselná kýla je úraz nebo ne?

Dobrý den! Minulý měsíc jsem byl operován na tříselnou kýlu, diagnóza K409....

Zakloněná děloha - těhotenství

Dobrý den, lékařka mi řekla, že mám zakloněnou dělohu. Chtěla bych se zeptat,...

Dlouhodobá bolest břišních svalů a třísla

Dobrý den, již delší dobu se potýkám s bolestí v oblasti levých břišních...

Čepy na mandlích

Dobrý den, v posledni dobe se mi delaji cepy na prave mandli vzdy je nejak vystouram...

Včelí štípnutí

Dobrý den,mám dotaz malého 5 let včera štípla vosa,dnes už má ruku jako dvě...

Artrosa páteře a zalehlé uši

Dobrý den, v lednu jsem absolvovala poměrně dlouhý let, asi 10 hodin. Při přistávání...

Slabost po jídle

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím dotazem a prosbou o radu a pomoc....

Bolest v krku


Bušení srdce, únava, závratě

Dobrý den, v minulosti mě trápili bušení srdce, únava, závratě. Myslela jsem...

Kampylobakterie

Dobrý den. Byla jsem s průjmem u lékaře a z výtěru byla potvrzena kampylobakterie....

Bolesti v krku, nasazená antibiotika

Dobrý den, Mám od včerejška 16.5 nasazeny antibiotika - bolelo mě v krku, neměl...

Bolest krční páteře

Dobrý den mám velký stres a díky středu dění zablokovala krční páteř a volíme...

Bolest v krku a bělavý povlak


Plíseň ve vlasech

Dobrý den, prosím o radu. Můj 9 letý syn má již měsíc 2 ložiska plísně ve...

M5456 Bolest dolní části zad:bederní krajina

Dobrý den, několik let trpím bolestmi zad. Za poslední rok se bolesti stupňují...

Přeskakování v oblasti lopatky

Dobrý den, rád bych se zeptal, co by mohlo způsobovat jakoby přeskakování...

Zápach z úst

Dobrý den, dlouhodobě mě trápí mírně povleklý jazyk a pachuť v puse (zápach...

Reklama