Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antidepresiva mě změnila od základu.

Lenka . 24.7.2014

Dobrý den. Jsem v čid,je mě 45 let. Dlouhodobě,(několik let) užívám Magrilan 1x ráno a Rivotril 1x večer. Deprese a úzkostné stavy přetrvávají. Jen se změnil jejich charakter. Co mne ale hodně trápí je, že jsem jakoby úplně jiný člověk. Nic mě nebaví, nic se mi nechce. Bojím se chodit ven. Velmi nerada někam chodím. Jsem stále znechucená, nic mne nedokáže zaujmout. Jsem velmi líná ačkoliv to není ten přesný výraz! Dříve jsem i přes úzkost normálně aspoň doma fungovala, úklid, vaření, atd. Nyní jsem pořád malátná a otupělá. Hodně se mi zhoršil zrak ( o celou dioptrii ) taky už nemám tak dobrý čich jako dříve. A s tím jak jsem ochablá se samozřejmě přidalo zvyšování hmotnosti. Což mě uvrhává zase do deprese. Je to stále dokola. Prosím, poraďte co s tím. Takhle se nedá žít. Velice děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den , Lenko, někdy se může stát , že lék je účinný jen částečně nebo je zcela neúčinný, mnohdy se prokáže testem /tzv. precipitační test/, že organismus vykazuje alergickou reakci na užívaný lék, a také může po delší době užívání ztratit účinek. To by bylo k Magrilanu - měla byste požádat svého psychiatra nebo praktického lékaře, aby vám provedl precipitační test, zda nemáte na Magrilan alergii. Pokud není alergie,obvykle doporučím zvýšit dávku léku na dvojnásobek. Rivotril by se neměl užívat dlouhodobě, nevím, jakou dávku užíváte, zda 0,5mg nebo 2mg. V případě většího dávkování může přetrvávat útlum a ztráta kondice.Dohodněte se s ošetřujícím lékařem na výměně léku Rivotril za jiný a požádejte o konzultaci, zda nezměnit léčbu komplexně. Neztrácejte naději, určitě se to zlepší.

Související dotazy

Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva generace
Dobrý den paní/pane doktoro/doktore, mám dotaz ohledně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antidepresiva a ztráta orgasmu

Dobrý den, můj přítel (27let) bere zhruba 5 let antidepresiva na OCD. Nejprve...

Antidepresiva Asentra

Dobrý den, trpím úzkostmi a lékařka mi již před čtyřmi lety nasadila Asentru...

Antidepresiva Asentra

Dobrý den, ráda bych se informovala ohledně AD Asentra (Sertralin) a její případných...

Antidepresiva Asentra 50 - vedlejší účinky, sexuální dysfunkce a alkohol

Dobrý den, mám dotaz na na vedlejší účinky ad Asentra 50, které beru jednu tabletku...

Antidepresiva Cipralex

Pred par dny jsem se zde jiz ptala, mela bych jeste dotaz. Jiz nekolik let beru...

Antidepresiva citalec

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od ledna beru antidepresivum Citalec, půlku...

Antidepresiva co moc netlumí

Hezký den, potřebuji poradit, nacházím se ve stavu kdy mám že všeho strach,...

Antidepresiva Elicea a plánování těhotenství

Dobrý den, je mi 22 let a už 7 let beru antikoncepci Lindynette 20 a rok antidepresiva...

Antidepresiva generace

Dobrý den paní/pane doktoro/doktore, mám dotaz ohledně antidepresiva Amitriptylin-Slovakofarma...

Antidepresiva jaterní výsledky

Dobrý den,nesmírně moc děkuji za nejlepší zprávu za posledního půl roku.Víte,léčím...

Antidepresiva Mirtazapin

Dobrý den, cca rok trpím nespavostí, usínám několik hodin, některé noci jsem...

Antidepresiva Mirtazapin Sandoz 30mg + nealkoholické pivo

Dobrý den, užívám jednou denně Mirtazapin Sandoz 30mg vždy před spaním. chtěl...

Antidepresiva na stres v těhotenství

Moc prosím o radu! Mohou se v počátku těhotenství užívat antidepresiva? Jedná...

Antidepresiva nebo hypnotika?

Dobrý den,prosim o radu. Jsem ročnik 1960 a již asi 2 rok trpim nespavosti.Dodržuji...

Antidepresiva od neuroložky na bolesti hlavy a krku?

Dobrý den můj dotaz směřuje na lék coaxil.Byl mi předepsán na uklidnění, doktorce...

Antidepresíva při kojení

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, které antidepresivum je nejvhodnější při...

Antidepresiva při RS

Dobrý den, mám RS 10 let na začátku asi půl roku jsem brala cipralex abych...

Antidepresiva užívání

Dostala jsem od p.dokrtorky z neurologie antidepresiva Velaxin 75mg 1 tab.ráno...

Antidepresiva v 2.trimestru

Hezký den, můj dotaz je pouze orientační, plánuji návštěvu psychiatra. Ráda...

Antidepresiva v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, právě jsem zjistila, že jsem těhotná, ale...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×