Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Antikoncepční tělísko Miréna

Gynekologie Kateřina . 18.12.2011

Dobrý den, děkuji za odpověd na několik mých dotazů. Je mi 39 let a před měsícem mi byl diagnostikován Endometriom na levém vaječníku cca. 55 mm, a současně mám necelé dva roky zavedenou Mirénu - do současné doby zcela bez problému. Byla jsem na dvou vyšetřeních (můj ginekolog + primář okr. nemocnice). Mirena byla dle ultrazvuku správně na svém místě (aspoň o změně polohy mi nikdo nic neřekl. Po měsíci jsem byla na předoperačním vyšetření u Doc. MUDr.Kučery na Vinohradech a ten mi řekl, že Mirena není na svém místě, že je povystrčená ven z dělohy asi cca. 3 mm. V době mezi vyšetřením, jsem měla menstruaci ( 3 dny slabou), neměla jsem žádný pohlavní styk a ani zavedený tampon. Vdobě mezi vyšetřeními jsem polohu Mirény pohmatem nezjišťovala, neměla jsem důvod. Je tedy možný samovolný posun Mirény, mohlo to způsobit vyšetření, jak a proč se to děje. Je možné ji vrátit zpět na své místo, a jakým způsobem. Lze jí opětovně použít, může se tvarově deformovat. Je možné že posun souvisí s Endometrinomem. Dále se chci zeptat, zda Miréna mohla způsobit vznik Endometrinomu. Mirená mi byla zavedena zejména kvůli silnému menstruačnímu krvácení a velké citlivosti a bolestivosti prsou už cca. 14 dní před menstruací, kdy pokud jsem užívala tabetky, tak prsa byla citlivá neustále. Moc děkuji za odpověd. LPSK mám plánovanou na 11.1.2012 ve FN K Vinohrady

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, samovolný posun tělíska je možný. Posun při vyšetření není pravděpodobný. Pokud je Mirena jen částečně povysunutá, je možné ji vrátit zpět, stejným způsobem jako byla zavedena původně. Při tak malém povysunutí by neměla být nijak tvarově deformována. Posun tělíska s endometriomem nesouvisí, ani vznik endometriomu nesouvisí se zavedeným tělískem.

Související dotazy

Mirena
Dobrý den Chci se zeptat, zdali je vhodné tělísko...
Nitroděložní tělísko
Dobrý den, dnes mi bylo zavedeno nitroděložní tělísko...
Antikoncepční tělísko Miréna
Dobrý den, děkuji za odpověd na několik mých dotazů....
Nitroděložní tělísko Mirena
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli nitroděložní tělísko...
Nitroděložní tělísko Mirena
Dobrý den pane doktore, Chtěla bych se zeptat zda-li...
Mirena a oddálení menstruace
Dobrý den chci se zeptat jestli se da oddálit menstruace...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Antikoncepční náplasti Evra

Dobrý den, Ráda bych se Vás zeptala na pár dotazů ohledně antikoncepčních náplastí...

Antikoncepční novinka

Dobrý den, četla jsem článek (vyšel v únoru 2012) o nové antikoncepci. V článku...

Antikoncepční ochrana

Vážená paní doktorko, ve 3. týdnu užívání antikoncepce Flaya jsem si vzala 20....

Antikoncepční pauza

Dobrý den, když jsem začala brát HA v 1. den menstruace a toto úterý jsem dobrala...

Antikoncepční pauza

Dobrý den. Užívala jsem antibiotika augmentin behem brani antikoncepce a po...

Antikoncepční pilulka po 12 hodinách

Dobrý den, po týdení pauze jsem si v neděli vzala v 19:00 první pilulku z platíčka,...

Antikoncepční pilulky a náplasti

Dobrý den, je mi 17 a chtěla bych se zeptat,zda mi prodají antikoncepční...

Antikoncepční pilulky a náplasti

Dobrý den, je mi 17 a chtěla bych se zeptat,zda mi prodají antikoncepční...

Antikoncepční prášek

Dobrý den pane doktore,ráda bych se Vás zeptala na tento dotaz. Beru antikocepční...

Antikoncepční tableta o 7 hodin později

dobrý den, chtěla by jsem se zeptat v prvním týdnu braní hormonální antikoncepce...

Antikoncepční tělísko Mirena

Dobrý večer paní doktorko, chci se zeptat, zda je normální krvácení po zavedení...

Antikoncepde a těhotenství

Dobrý den mám dotaz,včera ráno jsem si vzala antikoncepci ale nevím přesně po...

Antikoncepe a antibiotika

Dobrý den, beru antikoncepci bonadea a 2. den beru antibiotika Penbene 1 500...

Antikoncepe a zvracení

Dobrý den, večer jsem měla pohlavní styk. V pravidelnou dobu tj o půl 10 jsem...

Antikoncepre + antidepresiva

Dobrý. den, užívám antidepresivum Fevarin 100 (150mg) a Chlorprotixen na spaní...

Antikoncopce a Biseptol 480

Dobrý večer beru antikoncepci YAZ. Ovlivňuje Biseptol nějak tuto antikoncepci?...

Antikoncpce

Dobrý den Chtěla bych se zeptat už od Listopadu neberu antikoncepci protože...

Antikoncpece Katya

DObrý den.Vzala jsem si první prášek první den menstruace jak mi to řekla gynekoložka,ale...

Antikoncpeční ochrana, krvácení a Belara

Dobry den, v utery 17.5 jsem dostala MS a uzila prvni tabletu Belara, dnes...

Antikoncpetce, menstruace

Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci a za cca 5 měsíců znovu začala užívat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cvičení

Dobry den chtel bych se zeptat jestly muzu posilovat kdyz beru antidepresiva...

Zhmoždění žebra

Dobry den, pred 12 dny na me skocila moje 3 leta dcera z gauce. Skocila mi na...

Kýla

Dobrý den mám štítnou žlázu vás je v pořádku jen teď poslední dobou pozoruji...

Potratová pilulka

Dobrý den,mám na vas dotaz jsem asi tři týdny po potratove pilulce a nevím jak...

Dárce krve

Dobrý den, jak dlouho trvá obnova odebrané krve po darování krve?

Bolest nohy

Dobrý den už delší čas mě bolí noha od kyčle dolů vystřeluje bolest při delší...

Antikoncepce

Dobrý den, Užívám antikoncepci Lindynette 20. Kvůli dovolené u moře jsem si...

Bolest zad

Dobrý den , trápí mě velká bolest nohy a to v noci , nebo když delší dobu sedím...

Vysvětlení CT vyšetření a následná léčba

Dobrý večer otec byl na vyčetření CT LS páteře a prosím o přeležení zprávy a...

Popis MRI, osteochondrosa, diskopatie

dobry den,ráda bych se zeptala co znamená ve zdravotní zpravě Vyznamná osteochondrosa...

Chlorella a autoimunitní zánět šž

Dobrý den, mohu užívat chlorellu, pokud mám autoimunitní zánět štítné žlázy,...

Ohnutí prstu

Dobrý den, nemohu si uvědomit kdy, tzn. zřejmě postupně, se mi ohnul malíček...

Antibiotika a alkohol

Dobrý den, mám zánět ve tváří a zítra dobírám druhé balení DEOXYMYKOINU. Kožařka...

Hodne citlive bradavky

Dobry den, Pred rokem a pul jsem vysadila HA a menstruace mi potom moc nechodila....



Bolesti na hrudníku - hrb na žebru

Dobry den ..jiz tak tri mesice me boli na leve strane hrudniku bylo to spise...

Dithiaden a alkohol

Dobrý den, dostal jsem na alergii(z antibiotik) lék dithiaden(od zentivy)....

Rychlý přírůstek hmotnosti

Dobrý den, jsem žena, 33 let, sedavé zaměstnání. Během tří měsíců jsem přibrala...

Pásový opar

Dobrý den. Koncem června jsem dokončila 4 měsíční léčbu chronický, recidivující...

Vysoké jaterní testy

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s následujícím dotazem. V roce 2004...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×