Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Artritida nebo bechtěrova nemoc

Jaroslav . 21.10.2013

dobrý den, mám dotaz k mým problémům se zády, neustále se mi stává že mám stuhlá záda a také mě bolí, napadlo mě jestli nemohu mít artritydu nebo bechtěrovu nemoc, doktor mí povídal že je to vyloučeno na základě sedimentace CRP a krevního obrazu, že je prý vyloučeno abych měl takovouto nemoc? Děkuji Jarda

Odpovídá:

MUDr. Jiří Marek


Pokud máte hodnoty CRP,sedimentace a krevního obrazu v normě, tak bude mít asi Váš lékař pravdu. Přesto takto vyloučit revmatickou artritidu v klidové fázi nebo Bechtěrevovu chorobu nelze. Pouze to potvrzuje, že nejsou příčinou bolestí, to by byly známky aktivity v krvi vyšší.Vyloučit lze tehdy, potvrdí li diagnozu i klinické vyšetření- funkčníí kloubní a pomocné, např. RTG. I když však toto vyšetření provede, nemusí to znamenat vyloučení těchto možností. Dokonce je možné provést v krvi např. vyš faktorů specifických pro Becht.ch. a nemusí to znamenat ani v případě pozitivity, že tuto chorobu máte. Někdy dokonce můžete být mnoho let pouze dle symptomů a dle právě klinického vyšetření "podezřelý" z těchto chorob a potvrdit doikážeme těmito vyš.-krev rtg až po letech. V této chvíli se však nejeví jako zásadní toto Vaše uvažování, ale vyhledání pomoci fyzioterapeuty,který Vám zlepší funkci v oblasti páteře, spojení páteře s pánví a vysvětlí možné perspektivy a další postup vy smyslu dalšího možného pomocného vyšetření v budoucnu. nyní všk je nezbytná pomoc ve smyslu aktivní fyzioterapie, současně se zlepšen ím funkce a zmírněním bolestí začít cíleně cvičit dle zácviku a upravit ergonomické zvyky tehdy, když to bdue možné. jedině takto se můžete zbavit bolestí a zlepšit své perspektivy. Ideáln í by bylo nyvštívit lékaře, který aktivní fyzioterapii provozuje, fyzioterapeut může pomoci též, vyžaduje to však již hodně zkušeností.

Související dotazy

Bechtěrevova nemoc
Dobrý den, Měla bych dotaz ohledně nemoci, kterou...
Psoriatická artritida a zvýšená teplota
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat,jestli u Psoriaticke...
Revmatoidní artritida a bechtěrevova nemoc
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli při nemoci...
Užívání Medrolu na reaktivní artritidu
Dobrý den, užívám Medrol 16 mg, 3/4 roku na reaktivní...
Revmatoidní artritida a léčba
Prosim o radu pro mého 74 let starého otce s pokročilou,doteď...
Artritída?
Dobrý den pane doktore, zhruba před 4 týdny jsem si...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Artoskopie

Mam arttrozu v v obou kolenach,2st.,obcas kolena otečou,2x jsem byla na tahani...

Artoskopie kolene

dobrý den pane doktore , minulý týden jsem byla na artroskopii levého kolene...

Artoza


Artóza kyčle

Dobrý den, mám artrozu I-II stupeň-kyčel- je pro mě vhodný sport-ORBIREK-bez...

Artóza kyčlí

Dobrý den, mám artrozu III.stupně v obou kyčlích, jsem objednaná na operaci....

Artritida

Dobrý den, poslední dobou mívám stěhovavé bolesti kloubů. Začalo to kotníky,...

Artritida

Dobrý den, dle RTG snímku mi byla diagnostikováno postižení SI skloubení vlevo....

Artritida

Dobrý den, je mi 25 let a byla mi diagnistikována artritida II. stupně kolena....

Artritida

Dobrý den, asi dva roky se léčím na séronegativní artritidu charakteru časné...

Artritida malých kostí

Dobrý den, maminka trpí na revmatickou artritidu malých kostí na rukách a nohách....

Artritida v těhotenství

Dobrý den pane doktore, mám artritidu, která se projevila po prvním těžkém porodu...

Artritída?

Dobrý den pane doktore, zhruba před 4 týdny jsem si na fotbale poranil koleno....

Artrodar - složení tobolky

Dobrý den, lékař mi po operaci menisku naordinoval chondroprotektiva. Dříve...

Artrodéza

Dobrý den Chtěl bych se zeptat,jestli je možné po déze pravého hlezna běžně...

Artrodéza

Dobrý den,měl bych podstoupit artrodézu hlezenního kloubu pravé nohy.Zajímalo...

Artrodeza

Dobrý den, vzhledem k těžké artroze mám indikaci na artrodezu hlezna, chtěla...

Artrodeza - pokrač. v dotazu

Dobrý den, děkuji za odpověď na můj dotaz. Omlouvám se, že zas obtěžuju, ale...

Artrodéza levého zápěstí


Artrodéza zápěstí

Dobrý den, předně chci poděkovat za rychlou odpověď na mou včerejší otázku...

Artróra kolen

Dobrý den, už dlouhou dobu mě trápí bolest v koleni. Lékaři mi diagnostikovali...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

MUDr. Libuše Jonášová

Odborný psychiatr

Zeleno-žluté, hořké zvracení


Bolest po stažení předkožky


Furolin a alkohol


MUDr. Elena Zaydlarová

Ordinace lékaře specialisty - oční

MUDr. Jiří Sládek

Soukromá stomatologická ordinace

Mazové žlázy na penisu


Radikulopatie


Cholecystolithiasa


MUDr. Petr Oramus

Odborný lékař neurologie

MUDr. Miroslava Petrová

Gyncentrum Opava s.r.o.

Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse


Modřiny


Tromboza - xarelto


Hypotyreoza

Dobry den. Takze autoimunitna a subklinicka hypotyreoza je jedno ochorenie....

Myom dělohy


MUDr. Jitka Segeťová

Praktický lékař stomatolog

Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?


Fibrom


Otoky a podráždění dásní po vytažení zubu moudrosti


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×