Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Artritida u boreliozy

Borelioza Johana 31.10.2018

Dobrý den,
otázka se týký bareliozy-v srpnu po kousnutí hmyzem se mi vytvořila typická skvrna, lékařka mi nasadila Doxybene 200mg 1x denně na 20 dnů. Po dvou měsících stoupala únava a bolely mě nohy, zažádala jsem o odběry a borelie se potvrdila.Lékařka mi opět nasadila Doxybene 200mg 1x denně na 20 dnů. Chtěla jsem se zeptat, zda je tato léčba dostatečná... když nezabralo to první podání antibiotik, začala jsem se o bareliozu trochu zajímat, narazila na stránky- borelioza.cz- a tam se uvádí, že léčba by měla být delší a podání 400mg doxybene denně. Opravdu nejsem návštěvník internet. dikusí, pokud nutně nemusím, tak antibiotika nevyhledávám, ale tady jsem trochu znejistěla...nerada bych se dostala do chronicé fáze nemoci.
Děkuji velmi za odpověď, zdraví

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
léčba artritidy u lymeské boreliozy se dle doporučeného postupu Společnosti infekčního lékařství provádí stejnými antibiotiky jako léčba migrujícího erytému, jen se doba podávání prodlužuje na 28 dní.
Stránky borelioza.cz jako zdroj informací nedoporučuji. V případě trvání obtíží je možné se obrátit na ambulanci pro pacienty s lymeskou nemocí.
Doufám, že se Váš zdravotní stav brzy zlepší.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den. Již první léčebný postup Vaší lékařky byl správný. Po prodělané infekci budou protilátky pozitivní vždy, to je třeba si uvědomit a správně interpretovat. Pozitivita protilátek po léčbě neznamená nutně, že jste stále nemocná. Únava a bolesti svalů může způsobit řada jiných problémů. Nicméně Vaše lékařka Vás přeléčila znovu, čímž považuji léčbu za nadstandardní. Dávkování i doba léčby je správná. Chronická borelióza se obtížně diagnostikuje a je třeba se svěřit do péče specialisty - infektologa, pokud by potíže přetrvávaly. Rady na různých internetových diskuzích a pochybných webových stránkách je třeba brát s rezervou, přispívající nejsou odborníci. Hezký den.

Související dotazy

Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza
Dobrý den, brala jsem antibiotika kvůli podezření...
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Borelioza. Dobrý den, nad kotníkem pravé dolní končetiny...
Lymeská borelióza
Dobry den, brat bol necely mesiac lieceny antibiotikami...
Borelióza
Dobrý den, prosím o radu. Mé dceři ( 11 let ) byla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Artritida

Dobrý den, asi dva roky se léčím na séronegativní artritidu charakteru časné...

Artritida

Dobrý den, je mi 25 let a byla mi diagnistikována artritida II. stupně kolena....

Artritida

Dobrý den, dle RTG snímku mi byla diagnostikováno postižení SI skloubení vlevo....

Artritida

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost že reaktivní artritida...

Artritida

Dobrý den, poslední dobou mívám stěhovavé bolesti kloubů. Začalo to kotníky,...

Artritida malých kostí

Dobrý den, maminka trpí na revmatickou artritidu malých kostí na rukách a nohách....

Artritida nebo bechtěrova nemoc

dobrý den, mám dotaz k mým problémům se zády, neustále se mi stává že mám stuhlá...

Artritida po GIT infekci

Dobrý deň, prosím o radu - bola mi diagnostikované oligoartritída (členky +...

Artritida po GIT infekci

Dobrý den, po odeznění průjmového onemocnění, mně začalo bolet koleno, nešlo...

Artritida rukou

Dobrý den, beru Biofenac proti bolesti protože mám artritidu v prstech na rukou...

Artritida v těhotenství

Dobrý den pane doktore, mám artritidu, která se projevila po prvním těžkém porodu...

Artritída?

Dobrý den pane doktore, zhruba před 4 týdny jsem si na fotbale poranil koleno....

Artritis drobných ručních kloubů

Dobrý den, trápí mne bolest a otok kloubů rukou.Dle rentgenu mám artrozu, lékařka...

Artrodar - složení tobolky

Dobrý den, lékař mi po operaci menisku naordinoval chondroprotektiva. Dříve...

Artrodéza

Dobrý den Chtěl bych se zeptat,jestli je možné po déze pravého hlezna běžně...

Artrodéza

Dobrý den,měl bych podstoupit artrodézu hlezenního kloubu pravé nohy.Zajímalo...

Artrodeza

Dobrý den, vzhledem k těžké artroze mám indikaci na artrodezu hlezna, chtěla...

Artrodeza - pokrač. v dotazu

Dobrý den, děkuji za odpověď na můj dotaz. Omlouvám se, že zas obtěžuju, ale...

Artrodéza kloubu

Dobrý den, je mi 29 let, 85kg, 183 cm vysoký aktivní sportovec (lyže, kolo,...

Artrodéza levého zápěstí


Naposledy přečtené dotazy z poradny

EKG popis

Dobrý den pane doktore, jsem muž, 30 let, aktivne sportující bez nadváhy (178cm,...

Tetanovka


Zvětšené uzliny na krku

Dobrý den,syn (5let)atopik v červnu prodělal zánět střednícho ucha, píchání...

Nateklé ruce, bolest kloubů, únava

Dobrý den, před čtyrmi dny se mi objevila červená vyrážka na předloktí a hřbetech...

Bolest v levém podžebří

Dobrý den, je mi 18 let, vrací se mi bolest v levém podžebří která směřuje až...

Bílý jazyk,suchost v krku,hnis

Dobrý den,již delší dobu mně trápí pocit zadní rýmy,ale v poslední době se mi...

Postcholecystektomický syndrom

Dobrý deň, som cca 3 mesiace po operácii žlčníka a posledný mesiac ma trápia...

Nízká hodnota neutrofilní segmentu

Dobrý den, mám strach z leukémie, je mi 31 let. Můžete mi prosím napsat zda...

Sinus pilonidalis


Nafouklé břicho a bolest v podbříšku

dobrý den, chtěla bych poradit, trápila mě bolest v podbříšku na pravé straně,...

FSH

Dobrý den,paní doktorko moje hodnota FSH je 7.44,nevím co to pro mě znamená...

Pravděpodobná nákaza HIV

Dobrý den, měl bych takový neobvyklý složitý dotaz, je to bohužel skoro měsíc...

Vyrážka ze sluníčka

Dobrý den. Letos se mi začala dělat drobná vyrážka (krupička) na těle při delším...

Poslední dobou mívám, hlavně večer, oteklé kotníky i nárty u obou nohou.

Dobrý den, poslední dobou mívám, hlavně večer oteklé kotníky i nárty u obou...

Brnění nohy

Brnění v lýtku Mám takový problém. Přes den, po chůzi cítím jen na pravé noze...

Lipanthyl 267M

Dobrý den. Mám dotaz na lék Lipanthyl 267M. Chci se zeptat, jestli má vliv na...

Krvácení z rodidel, pozitivní těhotenský test

Dobrý den, chci se zeptat, dělala jsem si Tehotensky test několikrát a pokaždé...

Střevní sliznice

Dobrý den,dle svých zdravotních potíží,které tabulkově odpovídají celiakii...

Sex

Dobrý den pane. Doktore. Děkuju za odpověď. S tou holkou , co se mnou chce mít...

Absces řitní krajiny

Dobré ráno pane doktore,prosím chtěl jsem se jen zeptat-jsem po zákroku abscesu...

Reklama