Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Arytmie

Srdce a cévy Alena 21.5.2015

Dobrý den,
byla jsem na EKG HOLTER -24. hodin, s těmito výsledky :
prům.tep.frek 61/min
minimální TF 43/min
maximální 18/min
perzisujesinusový rytmus
Asystolei O, bradykarei O, SVTA: četné SVES, KT O,
četné SVES
Prosím, co to znamená ? 15.7. mám jít ještě na zátěžové EKG
/ zadýchávání , tlak na hrudi- na vyloučení anginy pectoris/
Jsem labilní tvor, žena 59 let, problémy s páteří. Zatím jsem u kardiologa nebyla, ,žádné léky nemá. Za 14 dnů máme odletět na dovolenou do Řecka a nevím zda je to vůbec vhodné. Děkuji za odpověď a přeji pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den,
nález EKG Holteru je prakticky v pořádku. Extrasystoly jsou předčasné stahy mimo pravidelný rytmus, mají je všichni lidé. Nejsou nebezpečné, pouze někteří lidé je pociťují jako bušení srdce, bolesti na hruid, svírání na hrudi atd. Bude vhodné se poradit s ošetřujícím lékařem, zda-li je dovolená vhodná.

Související dotazy

Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Arytmie
Dobrý den. Asi tak před dvěma roky jsem užíval draslík...
Arytmie
Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení...
Píchání u srdce a arytmie
Dobrý den, mám arytmii a užívám Rivodaron200 3x denně...
Arytmie
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem: cca před 5...
Arytmie a sport
Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Arytmie

N holtru jsem měla komorové i síňové extrasystoly a to i salvu o 6 komplexech...

Arytmie

dobrý den. Měla jsem zapůjčen týdenní holtr a dle výsledku tam byly komorové...

Arytmie

Dobrý den, pane doktore. Měla bych na vás dotaz ohledně fibrilace síní. Zda...

Arytmie

Dobrý den, před rokem se mi v práci v klidu (sedavé zaměstnání) udělalo špatně....

Arytmie

Dobrý den, zasílám vám v příloze výsledky vyšetření srdíčka.Všechny výsledky...

Arytmie

Chcem sa opytat ci mozem mat nepravidelny tep na tlakomeri mi ukazuje arytmiu...

Arytmie

Dobrý den je mi 28let a mám paroxysmální supraventrikulární tachykardie a vysoký...

Arytmie

Extrasystoly. Dobrý den. Jiz delsi dobu trpím extrasystolii. Zejména při zátěži....

Arytmie

Dobrý den, mám teď 6 týdnů arytmie, někdy si myslím, že už to není ani možné....Mám...

Arytmie

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Už asi 2 nebo...

Arytmie

Dobrý den, mám hypofunkci štítné žlázy a trpím arytmií. Je mi patnáct, mám strach,...

Arytmie

Dobrý den, je mi 35, pravidelne cvičím 3-4tydne, střídám aerobní aktivitu s...

Arytmie

Arytmie

Arytmie

Tlak nízký...95/48 a tep 106 v naprostém klidu u sledování Tv. Ty 2 litry VODY...

Arytmie

Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení , chtěl by sem...

Arytmie

Dobry den,mam takovy problem,drive jsem trpela na arytmie ,a podstoupila uspesnou...

Arytmie

Trapi me arytmie. Je mi 38 let,mam 3 deti. Arytmie me trapi nejvic ve chvilich...

Arytmie

Dobrý den Už hezkou řádku let trpím vynecháváním srdečního tepu .Někdy je...

Arytmie

Dobry den, prosil bych o rady doktora zamereneho na srdecni problemy. Na uvod:...

Arytmie

Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi říká, že mám arytmii. Jak...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růst prsů u muže

Dobrý den, mám dotaz, v pubertě mi začali růst prsa situace se po té již nezměnila...

Chronický hlad

Dobrý den poslední dobou mám problemý že citím neustalý hlad mám strašné někdy...

Boule v podpaží

Dobry den, jsem muž a je mi 20 let, nahmatal jsem si bouli v podpaží a z venku...

Boule u podpaží

Dobrý den, dnes jsem si náhodou nahmatal malou nebolestivou bouli asi jako hrášek...

Nepohodlí vnějších rodidel

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala: z dovolené jsem si přivezla mykózu (typické...

Medrol a alkohol

Dobrý den, mohu se zeptat, zda-li můžu na medrol pít s mírou alkohol? Dávky...

Bolesti pod pravým žebrem v těhotenství

Dobrý den.uz delší dobu me bolí pod pravým zebrem ,taková jako tlaková bolest...

Bulka na pravé noze

Dobry den, nekolik let me trapi bulka na prave noze. Nachazi se vzadu zboku...

Váček s hnisem na spodní čelisti

Dobrý den chtěl bych se zeptat , na spodní čelisti z venčí se mi udělal váček...

Astigmatismus

Dobrý den, mohu Vás poprosit o vysvětlení lékařské zprávy od očního lékaře....

Bolesti kolen

Dobrý den,Operace kolene 28,2,2017.As genus dex schaving.Dg:M712 Synov.cysta...

Krvácení z hemoroidů

Dobrý den,už dlouho mám problém s krvácením z konečníku.Na proktologii jsem...

Fleky před očima

Dobrý den, před necelíma 2 měsíci když jsem se učil na závěrečné zkoušky mě...

Bolesti kostí po porodu a kojení

Dobry den,jiz nekolik tydnu (mozna i mesicu) mne boli narty az v ohybu nohy...

Tříselná kýla

Vážený pane doktore, potřeboval bych Vaši odbornou radu. Můj praktický lékař...

Suspektni glaukom

Dobry den pane doktore, mohl bych se prosim zeptat co to znamena suspektni...

Condyloma acuminata

Dobry den , na penise a okolo mam uz asi rok tyto vyrustky daji se nejak odstranit...

HPV, herpes a antibiotika

Dobrý den, přítelkyni před týdnem na gynekologii zjistili genitální bradavice...

OCT papil

Dobrý den, Dnes jsem byla na vyšetření OCT papil. Můžete mi prosím objasnit...

Zánět jícnu

Dobrý den,prosím jak dlouho trva vyleceni zanetu jicnu?beru lanzul,uzivam rakytnik...

Reklama
Zavřít