Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Arytmie a prolaps mitrální chlopně

Srdce a cévy Eva 2.7.2020

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 35 let, v září 2019 mi byla mým kardiologem zjištěno, že mám prolaps mitrální chlopně s regurgitací 1.stupně a že mé srdce prodělalo perikarditis nejasného stáří. K lékaři jsem tehdy přišla především kvůli častým nepříjemným arytmiím, únavě, zažívacím potížím. Lékař mi vysvětlil, že jde o kosmetickou vadu a nejsou nutná žádná omezení, opatření. V lednu 2020 jsem byla na kontrole, bylo mi uděláno EKG, v pořádku. Na další kontrolu jsem měla jít v červnu, ale kvůli COVID 19 paní doktorka nemá termíny, jsem tedy objednána až na říjen. Já se ale necítím příliš dobře, arytmie se mi zhoršily, srdce mi za den přeskočí až 50x, pobolívá mě na hrudníku, často mívám pocit na kašlání, pálení na hrudi, motá se mi hlava, přetrvává únava, přibylo zadýchávání při lehčí fyz.aktivitě, přetrvává špatné trávení a otékají mi nohy (po zmáčknutí mi na holeni zůstává důlek, nebo mi zůstávají otlačené lemy od ponožek. Nerada bych něco podcenila, mám dvě malé děti a plánujeme třetí, ale zase nechci plašit. Krevní obraz mi byl dělán - mám vrozený vysoký cholesterol i při pravidelném pohybu a zdravé stravě a zvýšený kortizol (provedené testy, cushingův syndrom vyloučen), ale jinak vše v pořádku. Je možné, že by se u mého prolapsu mohlo něco zhoršit? Jsou normální tak časté arytmie? Děkuji předem za radu. Přeji hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Šilarová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Všeobecný praktický lékař, ordinace Milevsko

Dobrý den Evo. Prolaps mitrální chlopně s regurgitací I.stupně je skutečně kosmetickou vadou a nemusíte se ho nikterak obávat. Nemyslím si, že Vám způsobuje nějaké potíže. Pocit arytmií, které udáváte je těžké na dálku hodnotit. Srdce nicméně nikomu nejde stále úplně pravidelně. I u zdravých osob se objevují nepravidelné údery, takzvané extrasystoly, které jsou normálním nálezem, nejedná se o nemoc. Více citliví jednici je mohou vnímat silněji a být z nich nervozní. Často to může být právě pocit takového jakoby přeskočení, které popisujete. Nicméně k přesné diagnostice byste musela mít udělanou minimálně 24 hodinovou monitoraci srdečního rytmu. Pokud se Vám nyní navíc objevují bolesti na hrudi a dušnost, včasné kardiologické vyšetření je na místě. Věřím, že když zavoláte paní doktorce a povíte jí o tom, objedná Vás dříve. Pokud ne, požádejte o pomoc Vašeho praktického lékaře. S pozdravem, Dr.Šilarová

Související dotazy

Prolaps mitralni chlopne,selest
Dobrý den, mám v plánu jít do sauny, a proto bych se...
Prolaps mitrální chlopně
dobrý den jsem maminka dvou dětí a mám lehký prolaps...
Prolaps mitrální chlopně
dobrý den , jsem maminka dvou dětí ,které náhodou zjistili...
Prolaps mitrální chlopně
Dobrý den, na začátku července tohoto roku jsem začal...
Prolaps mitrální chlopně
Dobrý deň, prosím Vás, mohli by ste sa pozrieť na...
Prolaps mitrální chlopně a sport
Dobrý den pa. doktorko, Je mi 25.let a jsem aktivní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Arytmie

Dobrý den, dnes jsem jela v autě jako spolujezdec a seděla jsem tam asi 1/4...

Arytmie

Můžete mi prosím vysvětlit holter.nález a poradit,co mohu dál udělat? Děkuji. "Trvale...

Arytmie - problémy

Zdravím, moc prosím o radu. Mám dotaz ohledně maminky. Léčí se s fibrilací...

Arytmie ??

Prosim o přeložení nálezu z holtra dekuji nějak tomu nerozumím Nález příkladam...

Arytmie a ablace

Dobry den, za tyden me ceka radiofrekvencni ablace kvuli vracejicim se supraventrikularnim...

Arytmie a astma

Dobrý den,mám srdeční arytmii a bronch.astma.Mohu používat lék Spiriva Respimat? Děkuji...

Arytmie a astma

Dobrý den, paní doktorko, koncem června jsem měl infekci horních dýchacích...

Arytmie a darování krve

Dobrý den, mám vrozenou nedomykavost pravé srdeční chlopně, chodím každoročně...

Arytmie a její příčiny

Zdravím , je mi 33 let, jsem muz. již po druhe sem mel arytmii,diagnostikovana...

Arytmie a panická porucha

Dobrý den, obávám se, že můj dotaz zde již někdy byl, ale nenašla jsem ho, proto...

Arytmie a sauna

Je mi 66 let, mám defekt komorového septa,tato vada je kompenzovana,ale trpím...

Arytmie a solárium

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu navštěvovat solárium, když mám srdeční...

Arytmie a sport

Dobry den. Vsiml jsem si jedne veci a to kdyz jsem si nahmatal mezi zebry tep...

Arytmie a srdeční selhání

Dobrý den, můj bratr (53 let) loni v září spadl z kola, utrpěl otevřenou zlomeninu...

Arytmie a stres

Dobrý den, Jsem vyšetřována na kardiologii pro arytmie, které nebyly zachyceny....

Arytmie a tělesná zátěž

Dobrý den, před dvěma lety jsem začala pociťovat nepravidelnosti v srdečním...

Arytmie a úzkostná porucha

Dobrý den, trpím panickou poruchou. Od jara 2017 vlivem dlouhodobějšího stresu...

Arytmie a zahlěnění

Mám čas od času arytmie srdce, t.j.třeba jedenkrát za týden, arytmie mám potvrzené...

Arytmie a zaměstnání

Dobrý den, je nějaká šance se zatím přesně nezjištěným druhem arytmie srdce...

Arytmie nebo běžný jev?

Dobrý den, občas mívám dost podivné stavy, ze kterých mám strach. Občas se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Imunoglukan versus jiný preparat na imunitu pod stejnym nazvem Hliva ustricna

Dobry den, chtela bych Vas pozadat o Vas nazor na pripravky- doplnky stravy...

Rýma

Dobrý den uz asi měsíc mám problem měl sem rýmu rýma utichla ale citim zápach...

Palenie pod prstami

Na lavej nohe mam velke palenie pod prstami a lupe sa mi aj kozka pod nimi a...

Ovlivnění hodnoty FEV při CHOPN infektem

Dobry den. Memu partnerovi při diagnostice CHOPN dělali spirometrii par dni...

Boule nad kostrčí

Dobry den, 2.prosince.jsem byl na opraci pistel na kostrci.. u konce ledna bylo...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Amputace dolní končetiny

Dobrý den, mému otci před týdnem doktoři amputovali nohu od kolene dolu(diabetická...

Gonartróza

Lékař mi diagnostikoval primární oboustrannou gonartrózu a aplikoval injekce...

Boule u kostrče

Dobrý den. Mám už 2 měsíce jeden problém. Udělala se mi taková malá boulička...

Bolesti po operaci plotének

Dobrý den, manžel je týden po operaci plotének (už podruhé, první před 10ti...

Kožní dermatitida

Dobrý den, Měl bych prosbu už jako dítě jsem měl lišeje kolem úst vždy když...

Antibiotika


Únava a změna stolice

Dobry den, uz temer rok mam problemy se zvysenou unavou a vyprazdnovanim. Oboji...

Mohly by být bolesti očí od štítné žlázy?


Bolest po trhání zubů

Dobry den pořtrebuju pomoc byl sem u zubaře a Vytrhli mi 2 stoličky a bolí mne...

Skřípnutý sedací nerv


Ovlivnění účinku DALACIN C


Vertigo od krční páteře ??

Dobrý den, jsem naprosto zoufalý člověk, co se týče mé nemoci, je mi 18 a mám...

Záchvaty slabosti

Dobrý den, nevím, jestli píšu tak úplně správně, trápí mě problém, se kterým...

Poraněná nosní sliznice

Dobrý den, je to asi měsíc co se mi v nose začaly dělat krvavé strupy a divné...

Reklama