Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

ASC-US, výtok - hlen

Nikol . 17.1.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, vím, že jsem již sem jednou podobný dotaz psala, ale chtěla bych se ještě doptat na dvě věci navíc. Předem se omlouvám, že můj dotaz je dlouhý. První otázka se jedná ohledně mého výsledku z cytologie, který vyšel jako ASC-US. Květen 2014 se nám narodila ve 29tt mrtvá holčička z důvodu, že se vytvořila sraženina v pupeční šňůře. 4 týdny poté jsem začala silně krvácet a v nemocnici HK pak doktor našel kousek placenty uvnitř, takže jsem podstoupila revizi dělohy. V lidstopadu 2014 jsem otěhotněla podruhé ale ve 23tt(duben 2015) bylo těhotenství ukončeno díky VVV. Okamžitě po porodu provedena revize. Po revizi se objevil velký zánět děložního hrdla, který jsme vyléčili antibiotiky. Přibližně 3 týdny poté mi byl proveden PAP test ve kterém vyšel nález ASC-US. Pan doktor mě uklidnil, že hodně dělá psychika a že s největší pravděpodobností udělal své i zánět, který tam byl. Já jsem poté hned otěhotněla a pak doktor mi řekl, že další PAP test uděláme po porodu, ale že je pravděpodobné, že bude již v normě. Jaký na to máte názor? Velmi se bojím rakoviny děložního čípku a jsem hodně ve stresu z toho, že se objevila tato změna na děložním čípku. Vše jsem měla vždy v pořádku. Ještě bych dodala, že trpím dlouhobě na výtoky. Nezapáchají, nepálí a nesvědí. A druhý dotaz se týká výtoku. Od začátku těhotenství jsem měla bělavý výtok, ne jako voda, trošku hustší. Teď ke konci(cca od 30 týdne) výtok zhoustl do hlenoviné formy. Je táhlý, nazelenalý. Nezapáchá, nepálí, nesvědí. Po styku je tohoto hlenu více. Děsí mě ta konzistence a ta barva, jelikož je to opravdu tuhý, nazelenalý hlen. Kultivace provedena a nic nenalezeno, dopadla v pořádku. Myslíte, že je to normální? Děkuji moc za odpovědi.

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Již jsem vám odpovídal ASCUS je velmi častý nález který se jen zkontroluje a není důvod k předčasným obavám, zmožený poševní sekret v graviditě je normální a pokud kultivace vyšla normální není se čeho bát. Příjemný den

Související dotazy

ASC-US
Dobrý den, byl mi zjištěn ASC-US, musím za tři měsíce...
ASC-US způsobený zánětem
Dobrý den, chci se zeptat paní doktorko byla jsem...
Vaginální hlen
Dobrý den, za celý svůj život jsem neměla obtíže jako...
Hnědý hlen
Dobrý den, za měsíc mi bude 60 let, a 10 let už...
Zvracení hlenu, křeče.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat co může být příčinou...
Výtok
Dobrý den,jsem v 36tt a asi uz 4 týden mam jiný výtok....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Arytmie?

Dobrý den p. doktorko. Dělal jsem si tento test kondice. Test spočívá ve...

Arytmie? - 2

Dobrý den p. dr. Heřmanská. Před pár dny jste mi odpovídala na dotaz (zde je...

AS a těžká atrofie mozku

Dobrý den. Můj otec(58) spadl z bagru na hlavu. Na CT mu napsali AS a těžká...

Asacol

Dobrý den, již rok používám asacol jako léčbu urcerozní kortitidy. Přibrala...

Asacol

Dobrý den,teprve třetí den užívám lék Asacol 2-2-2 a všimla jsem si, že mi výrazně...

Asacol vliv na otěhotnění

Dobrý den, prosila bych o radu. S přítelem se snažíme 3 měsíce o miminko. Zatím...

ASC H + HPV

Hezký den, ráda bych se zeptala, zda se samovolně může zlepšit cytologický nález...

ASC H a HPV

Dobry den, delala jsem odber cytologie a vysledek byl ASC H a HPV. Po dvou...

ASC-US

Dobrý den, byl mi zjištěn ASC-US, musím za tři měsíce na kontrolní cytologické...

ASC-US způsobený zánětem

Dobrý den, chci se zeptat paní doktorko byla jsem na vyšetření a zjistili mi...

ASCA protilátky

Dobrý den, mám dotaz ohledně hodnot Antiinfekční imunity. Byla jsem vyšetřena...

Ascaris lumbricoides

Dobry den, po velky potrebe jsem nasel na toaletnim papiru neco co se podoba...

Ascenentní deprese STT

Dobrý den, co znamená při zátěžovém ekg (ergometrie) ascenentní deprese STT?...

Ascites

Dobrý den, přítel byl na sono břicha a pode nálezu tam má volnou tekutinu,...

Ascites a podávání NaCl

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li je podávání infuze NaCl při jaterní...

Ascítes po radikální hysterektomii

Dobrý den. Mám problém. Má sestra je po zákroku - radikální hysterektomie, rakovina...

Ascites v brušnej dutine

Dobrý deň, bola so na laparoskopii pre bolesti v podbrušku a cyste na vaječníku....

Ascorutim v těhotenství

Dobrý den, prosím o radu. Asi od 12.týdne těhotenství beru ascorutim na posílení...

Ascorutin

Dobrý den, jsem v 6 týdnu těhotenství a moje lékařka mi předepsala ascorutin...

Ascorutin

Dobrý den, mám problém s nitroděložním tělískem Jaydess , už ho mám zavedený...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas


Špatná cytologie


Skodi detska odrazedla??


Kolonoskopie: vyšetření, které zachraňuje životy


Alkohol a zvýšené jaterní testy


Křupání v zápěstí


Krev ve stolici


MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Zlomenina zápěstí


Otoky nohou po zlomenině pánve


MUDr. Iva Skořepová

Ordinace lékaře specialisty - revmatologie

Vyrazka


Slabost po sladkém


Bolest prsu


Antikoncepce a antibiotika


Zlobí vás koleno? Důvod pomůže odhalit artroskopie


Boule a otoky na hlavě


Oteklý ret


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×