Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Autismus

Psychiatrie Mirka 6.12.2007

Lze genetickým vyš.jedoznačně vyloučit či potvrdit dětský autismus?

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Paní Mirko, dobrý den Vám přeji.
Autismus není právě dobře probádanou jednotkou. Asi 8% autistů má rodinnou anamnézu s výskytem autismu. Genetické vyšetření ovšem mnoho neříká, protože autismus provází celou řadu genetických poruch jako jeden z projevů. Diagnózu autismu vysloví psychiatr po vyplnění speciálního dotazníku. Jeho vyplnění (CARS) trvá 30-60min formou rozhovoru.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Autismus, epilepsie
Dobrý den.Mám syna -30let.5 let má epilepsii.Už na...
Obava z autismu
Dobry den chtela bych se zeptat na mou dcerku .Jsou...
Autismus
Dobrý den, mám 10 měsíční holčičku. Dnes na pravidelné...
Psychická nemoc, autismus
Dobry den. Mám obavu, že trpím aspergerovym syndromem....
Předoperační vyšetření před odstraněním mandlí
Dobrý den,mám dotaz konkrétně k postupu pediatra meho...
Autismus
Je pravda, že očkování způsobuje autismus?

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Aura bez migrény

Dobrý den. Měla bych k Vám dotaz. Byla mi diagnostikována migréna s aurou....

Aurorix

Dobrý den, již rok užívám argofan nejdříve dávku 150mg ráno a 50mg vecer. Po...

Aurorix

dobrý den, beru aurorix 6 dnů 1/2 tabl. a od prvního dne skoro nespím. Lékařka...

Aurorix

dobrý den, chtela bych se zeptat jestli se při užívání aurorixu může pít alkohol...

Aurorix 150mg

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může Aurorix zasahovat do hormonů, tedy...

Aurorix- úzkostné stavy

dobrý den, beru 6 dní 1/2 tabl. Aurorix na úzkostné stavy a od první dávky skoro...

Australský antigen

Dobrý den, manžel před 23 lety chtěl darovat krev a při odběru mu našli australský...

Australský antigen

DObrý den. Hledá se při rozboru krve na hep.A i virus hep.B? Je léčba hep.B...

Australský čajovník v těhotenství

Dobry den pane doktore, ráda bych se vás chtěla zeptat, zdali neškodí během...

Autioimunitní onemocnění

dobrý den, nevím, zda se svými potížemi mám navštívit imunologickou poradnu,...

Autismus

Je pravda, že očkování způsobuje autismus?

Autismus

Dobry vecer, mam mozna blbou otazku, ale stejne se zeptam. Mam skoro 6ti mesicniho...

Autismus

Dobrý den když má zena autismus muze mit deti nebo je nesmi mit. jestli musi...

Autismus

Dobry den, memu synovci jsou 2 roky a lekari mu diagnostikovali autismus. Jeho...

Autismus

Dobrý den. Pane doktore,mé dceři bude letos 23 roků. Je naroz. v 29. týdnu těhotenství....

Autismus

Dobrý den, můj dvouletý syn stále ještě nemluví, spíše jakoby "huláká", ukazuje,...

Autismus

Dobrý den, mám 10 měsíční holčičku. Dnes na pravidelné prohlídce si doktorka...

Autismus

Mám 3letého syna,který vůbec nemluví,neurolog nám řekl,že má psychomotorickou...

Autismus

Dobry den. Potřeboval bych poradit je mi 18 let, a asi mam mentální retardaci,...

Autismus

Dobrý den, mám syna 2 a čtvrt roku, moc nereaguje na své jméno (jen občas),...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

triacylglyceroly

Dobrý den Chtěl bych se zeptat dne 10.4.2015 mi byla odebrána krev a měl jsem...

Bolestivá boulička pod kuži nad varlema

Dobrý den, Zjistil jsem že mám tukové bulky na varletech, a jedna byla taková...

Bolestivá boulička za uchem po klíštěti

Dobrý den, v pátek jsem si našla klíště. A v pondělí se mi udělala za uchem...

Bolestivá boulička na krku

Dobrý den, včera jsem si nahmatala bouličku na krku jak končí spodní čelist,...

Bolestivá bulka

Dobrý den, už ve čtvrtek jsem si nahmatala malou bulku asi pět cm pod levým...

Barva horního patra?

Zdravím pane doktore/paní doktoro, Můj problém by se spíš hodil pro nějakého...

Chronická paronychie

Dobrý den, v září minulého roku mi strhávali nehet z důvodu živého masa u nehtu...

Otoky kolem kotníků a bolest


Bolest jazyku

Dobry den,uz strašne dlouho mam tyto fleky na jazyku,jsou citlivé a u doktora...

Bolestivá boulička

Dobrý den,mám takový choulostivý problém.Už 3 týdny mám na genitáliích přesně...

Bolest v krku


Snaha o těhotenství

Dobrý den, v září 2015 jsem po asi 12letech vysadila hormonální antikoncepci...

Bolestiva boulicka na dasni

Dobry den,mam takovy problem.Uz asi 3.den mam na spodni dasni takovou lehce...

Fundoplikace

Dobry den,Jsem po operaci asi tyden mam tekutou dietu+mletou.Chci se zeptat...

Bolestivá boule za uchem

Dobrý den, objevila se mi za uchem boule,a když se jí dotknu, tak to velmi bolí....

Bolestiva boule za uchem

Za uchem mam dvě malé boulicky velice bolestivé . Jsou to podkožní ..hrozné...

Zubní kaz

Dobry den, chtela bych se zeptat, co bude se zubem, kde jsem mela velky kaz,...

Bolestivá boule v třísle

Dobrý den, před několika lety mi byl z třísla odstraněn fibrom s podkožním útvarem...

Bolestivá boule v podpaží, otok, zarudnutí až k loktu

dobrý den.Před týdnem se mi udělala v podpaží bolestivá boule. Na dva dny zmizela....

Bolestivá boule v levém třísle

Dobrý den . Udělala se mi boule v levém třísle 5x3 cm . V klidu měkká , při...

Zavřít reklamu