Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Autoimunita

Endokrinologie Evka . 10.10.2011

Dobrý den, kvůli problému s očima jsem byla poslána na alerg. Po kožních a krevních testech byla alergie vyloučena IGE S 26 (0-87) IGE/směs-AlaTOP S negativní, Eosinofily abs. počet 0,28 10ˇ9/l (0,05-0,5). Za to mi byla zjistěna autoimunitní eufunční tyreoditis - anti-TPO S 985 kU/l (0-35) anti TG S 45 kU/l (0-40) ALT S 1,23 ukat/L (0-0,47) B_Eryt. kř. RDW-SD 37,7 fl (0-0) Lymfo. rel LYM% B 0,177 Neutrof.re.NEU% B 0,731 .. vše ostatní v normě. Mám se objednat k endokr. ovšem je tam dlouhá čekací doba. Tak jsem si četla o tomto onemocnění na netu, chápu to správně, že budu muset doživotně brát léky ( je mi 22) a i přesto mi jednou moje tělo štítnou žlázu zničí? Také se chci zeptat jestli se nemám obávat dalších autoimun. onemocnění, když už se mi jednou mé buňky "zbláznily" tak v tom můžou pokračovat přece dál ne?? :( Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Evko, ano, chápete to správně. Léky, které se užívají u autoimuntiního zánětu šž mají (zejména zpočátku) za cíl zpomalit postup zánětu, ale hlavně nahradit nedostatek hormonů, který postupně nastává s tím, jak ubývá funkční tkáně štítné žlázy. Vyléčit toto onemocnění neumíme. Pouze řešíme následky. Bohužel. Zda se vyskytnout další autoimunitní onemocnění nelze vyloučit. Stát se to může, ale nemusí. Pokud se další autoimunitní zánět objeví, může to být např. vitiligo (bílé depigmentované skvrny na kůži), celiakie, cukrovka a mnohé další. Držím palce.

Související dotazy

Autoimunita
Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat.je mi 35 let léčím...
AUTOIMUNITA AB MITOCHONDRIE
Dobrý den MUDr Leskovská,včera jsem se dozvěděla pravděpodobnou...
Autoimunita
Hezký den,před rokem jsem měla velké problémy s okem.Měla...
Sedimentace a autoimunita
Dobrý den, žádám o radu. Mám již přes 4 roky zvýšenou...
Autoimunita?
Dobry den, xcela by som sa opytat. Mam dva rozdielne...
Bílé krvinky a autoimunita
Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat,již 15 let se léčím...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Autismus

Je pravda, že očkování způsobuje autismus?

Autismus

Lze genetickým vyš.jedoznačně vyloučit či potvrdit dětský autismus?

Autismus, epilepsie

Dobrý den.Mám syna -30let.5 let má epilepsii.Už na základní škole měl problém...

Autismus?

Dobrý den, ráda bych se zeptala na svého syna, který letos v listopadu oslaví...

Autismus?

Dobrý den, napíši vám podrobnější informace o tom chlapci. Mojí kamarádky syn...

Autista a jeho imunita

Dobrý den, můj dotaz bude asi trochu netradiční, ale přesto poprosím o radu....

Auto vakcína

Dobrý den, chci se zeptat, jak je to s davkovani autovakciny. Mam pet lahvice,...

Autoim. thyreoiditida a otěhotnění

Vazeny pane doktore, bude mi 33 let, od cervna 2011 se snazime otehotnet. Nyni...

Autoimnutní zánět ŠŽ

Dobrý den,léčím se více jak 5 let s hypo, autoimun. zánět ŠZ. Úspěšně nasazen...

Autoimuni.onem.štítné žlázy

Dobrý den.Mám zjištěné autoimunitní onem.št.ž.moje hodnoty jsou antiTG-16,antiTPO...

Autoimunita

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat.je mi 35 let léčím se s autoimunnitou žaludku...

Autoimunita

Hezký den,před rokem jsem měla velké problémy s okem.Měla jsem zřejmě zánět...

AUTOIMUNITA AB MITOCHONDRIE

Dobrý den MUDr Leskovská,včera jsem se dozvěděla pravděpodobnou diagnozu mých...

Autoimunita štítné žlazy

dobrý večer. Chcem Vás poprosiť o rad. pred tyždňom som začala brať liek na...

Autoimunita štítné žlázy, těhotenství a multivitamíny

Dobrý den, léčím se na autoimunitu štítné žlázy. Nyní jsem v 5tt a koupila jsem...

Autoimunita?

Dobry den, xcela by som sa opytat. Mam dva rozdielne nazory lekarov. Jeden...

Autoimunitivní nemoc

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zde existuje nějaký odborník na autoimunitivní...

Autoimunitní nemoc ?

Dobrý večer, dnes jsem dostala výsledky z krve, můžetemiu vysvětlit co pro mě...

Autoimunitní gastritida a thyreoiditida

Dobrý den,15let se léčím se štítnou žlázou (tam je vše v pořádku) a nyní jsem...

Autoimunitní hepatitida

Mojí dceři Miroslavě byla zjištěna v 25letech autoymunní hepatitída v roce...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Váha plodu

Dobrý den,poprosila bych Vás o názor. Jsem ve 37+4 týdnu (dle Pm) a chodím pravidelně...

Streptococcus beta haemolyticus c - pendepon

Dobrý den, měl jsem nález streptococcus beta haemolyticus c v krku,jiank krev...

Achilova pata

Dobrý deň, Pravidelne behávam niečo viac ako rok. Posledné 2 mesiace ma pobolieva...

Bolest žaludku

Dobrý den, posledních zhruba 5 dnů se potýkám s problémem bolesti žaludku....

Opakované respirační infekty

Dobry den. Chtěla bych se poradit co dělat. Už to budou dva roky co jsem často...

Navigovaný obstřik pod CT

Dobrý den, jsem 2 dny po navigovaném obstřiku pod CT ke kořenu S1. Byla...

Opakující se záněty močových cest

Dobrý den, můj dotaz bude trochu delší, jelikož si už doopravdy nevím rady....

Bolest těla na dotek

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,čím může být způsoben pocit zvýšené citlivosti...

Trochanterická bursitida

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na Trachont. bursitidu.Mám za sebou dva obstřiky...

Doba užívání methioninu

Dobrý den, na problém s vypadáváním vlasů jsem dostala Methionin, užívání 3x...

Ztráta chuti

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat jak lze napravit ztrátu chuti. Byla jsem...

Pocit plnosti břicha

Dobrý den, již třetím týdnem mě trápí pocit plného břicha a občasné bolesti...

Bolest zadní části hlavy

Dobry den, sem tam se mi při delším sledování do PC projevuje zadní bolest...

Záblesky

dobrý den poslední dobou (asi týden) mi občas-opravdu málo(asi 1-2 za den) problikne...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace

Dobrý den, pan gynekolog mi našel na prave strane cystu poprvé jsem to dostala...

Streptococcus

Dobrý den, s partnerem jsme byli na vstupním pohovoru v centru asistované reprodukce....

MUDr. Hana Radová

Praktický lékař pro dospělé

Swayze, Jobs, Pavarotti: všechny je zabila rakovina slinivky

Nádorová onemocnění jsou většinou zmiňována v souvislosti s prsem, plícemi nebo...

První prohlídka

Dobrý den, je mi 15 a potřebovala bych aspoň o týden oddálit menzes.. Jenže...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×