Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Barzonellóza

Infekce Kateřina 16.5.2018

Dobry den, chtela bych aby tohle zodpověděl někdo, kdo se na to specializuje. Uz párkrát jsem psala, behem brezna jsem byla prelecena 14 dni klacidem na Bartonellu. Behem doby nez prisli na to co to je, jsem obešla spoustu doktoru i krevni testy jsem mela v poradku. Poté kdyz na to prisli tak me prelecili pouze tim klacidem. Ale asi tyden mi bylo dobre a pak se zase rozjelo bolesti hlavy, opet zdurena uzlina pouze pri prave strane krku, zvysene unavy, tres v končetinách a postupne i v celem tele, silena únava, studene končetiny, stipani v krku, bolest za krkem i cele patere, svaly i cele telo, nesoustredim, mimo, bolest na hrudniku, stipani v zapesti. Kazdy tyden to je horsi a horsi. Vice jak pulku priznaku jsem měla i pred tim jako je zvysena unava, bolest hlavy a celeho tela, unava, spatne spani a furt buzení, ten tres a dale. Krevní testy opet v poradku, imunologicke testy taky v poradku i ct hlavy. Jsem epilepticka, astmaticka a tohle si doktori hlidani. Ale jaka je moznost ze se to mohlo vratit? Poslední tyden mam i prujem. Uz zase vic jak měsíc je mi zle a ta uzlina na krku jakoby tvrdne. Nezda se mi to ze by se s tim telo teprve ted vyporadalo, jinak by mi nebylo tyden dobre a ted znova dokola i ten tres. Je mozne ze doba preleceni mela byt delsi, nebo meli byt pouzity kombinace atb? Chci vedet jestli se to mohlo vratit, jinak nechapu proc to pod tim krkem zase mesic a pul mam kdyz to tam v dobe leceni nebylo a jen na jedne strane. Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den.
To je opravdu velmi nepříjemné. Je pravda, že vzhledem ke způsobu přežívání bartonell v organismu může docházet k opakování projevů infekce. U jedinců s oslabenou imunitou může vzniknout i chronická infekce.
Na Váš dotaz bude ještě odpovídat specialista, prosím tedy o strpení.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


K terapii bartonelózy byl správně použit Klacid za skupiny tzv. makrolidů. Neuvedla jste dobu léčby, která by měla být 2 týdny. Pokud jste tedy byla přeléčena 2 týdny Klacidem, léčba proběhla správně. Při přetrváváných zduřeních uzlin (tzv. regionálních) doporučuji provedení histologického vyšetření lymfatických uzlin (je nutné jejich odstranění - vyříznutí) a zjistit, zda se nejedná o jiný důvod jejich zduření. Vhodné je zamyslet se také nad tím, zda nepřicházíte opakovaně do kontaktu s kočkami a nedošlo k opakované infekci Bartolnellou. Obraťte se prosím na infekční oddělení, případně ORL oddělení.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Barvení vlasů

Dobrý a den paní doktorko prosim o radu.Dostala jsem alergickou reakci na tmavou...

Barvení vlasů

Dobrý den, je vhodné při kojení barvení vlasů a melír? Je možné, že by látky...

Barvení vlasů hennou

Dobrý den zvažuji koupi henny z internetu , alergie nemám žádné ,přesto mám...

Barvení vlasů po ateromu

Dobrý den, minulý pátek jsem byla na chirurgii na vyříznutí jednoho ateromu...

Barvení vlasů v těhotenství

Dobrý den. Zajímal by mě důvod, proč si těhotné ženy nemohou barvit vlasy....

Barvení vlasů v těhotenství

Dobrý den, jsem na začátku těhotenství (13.týden) a chtěla bych si nechat udělat...

Barvoslepost

Dobrý den, syn/14.2. 4 roky/. Nemohu ho naučit barvy!!Barevné rozlišení rozpozná,ale...

Barvoslepost

Dobrý den, mám otázku ohledně barvosleposti. Byla jsem na vstupní kontrole...

Barvy a laky v těhotenství

Dobrý den, již včera ráno jsem zjistila, že majitel domu, ve kterém bydlíme,...

Barvy,laky....v těhotentví?

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se prosím zeptat: Jsem ve 12.tt. U sousedů...

Basedowa nemoc

Dobrý den, chodím každý rok na oční na kontroly-v roce 2003 mě vyoperoali...

Basedowova choroba

dobrý den, diag.mi basedowovu chorobu a léčbu až na 8 9 měsíců jsem nezaměstnaná...

Basiliom

dobrý den, otci 60 let, odstraněny měsíc po sobě 2 basiliomy v obličeji, prosím...

Batole - viditelná žíla na penisu

Dobrý den, můj dvou a půl letý syn má na přechodu podbříška a penisu viditelnou...

Batole- bolesti konečníku?

Dobrý den, dvouletý syn se několikrát denně chytí za zadeček a křičí bolestí-...

Batrafen

Dobrý den, měl bych stručný dotaz . Léčím se na kožním oddělení se zatím neurčenou...

BATRAFEN krém

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je tento lék "BATRAFEN krém" volně k...

Batrafen v těhotenství

Dobrý den, s manželem se pokoušíme o miminko, a já se chci zeptat jestli nebude...

BAVLNĚNÉ PRÁDLO

Dobrý den, předem velice děkuji za odpověď. Chtěla bych se zeptat, velmi často...

Bazaliom

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mamince byl zjištěn bazaliom na břiše, který ji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hrudkovatý zelený výtok z pochvy

Dobrý den. Je mi 14 let a ještě jsem neměla menstruaci. Několikrát denně mě...

Cítím pach dýmu, spáleného dřeva

Dobrý den, již cca měsíc cítím všude, kde jsem - doma, v práci, venku, v obchodě,......

Nateklé horní víčka očí

od dubna mám každý den nateklé honí víčka očí.testy na alergii nic neprokázali.někde...

Poškození vazů v koleni

Dobry den,moc prosim o odpoved.10.3.2017 jsem spadla na lyzich,slysela jsem...

Nemožnost dokleknout na koleno

Dobry den,mam problem vubec asi tri tydy nemuzu dokleknout na prave koleno ...obrovska...

Hnědý výtok- těhotenství ?


Obstřik kyčelního kloubu

Dobrý den, chci se zeptat, jaký je Váš názor na obstřik kyčelního kloubu a...

Tramadoli hydrochloridum

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda může látka tramadoli hydrochloridum působit...

Na podnebi cervene flaky

Dobry den.u dcery 3 roky sa objavili na podnebi cervene flaky a tiahnu sa smerom...

Akné a seboroická dermatitida - léčba

Dobrý den, již cca 20 let se potýkám s kožními obtížemi na obličeji a ve vlasech....

Piercing v chrupavce

Dobrý den. Asi tak před čtvrt rokem jsem si nechala píchnout chrupavku na uchu....

Hleny v krku

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Už delší dobu zadní rýmu, žádný problém...

Suchý žalud

Dobrý den, je mi 25 let, dokončil jsem vysokou školu a mám již několikaletý...

Migréna

Ahoj , už čtvrty den mě boli hlava jako kdybych mela migrenu ( bolí na levem...

Zánět kolene

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak dlouho se léčí zánět v koleni?

Třes prstů po odběru krve

Dobrý den, po odebrání krve ž ruky ( 2 ampule) cítím změnu.. po 24 hodinách...

Krvácení z děložního čípku

Dobrý den,díky krvácení sliznice děložního čípku jsem během tří let podstoupila...

Vdechnutí výparů ze sava proti plísním

Dobrý den, pane doktore, je nějaká možnost poškození plodu, pokud jsem v 9...

Mám v dásni už jenom mal kousek kořene zubu a pod ním mám zřejmě zanět

Dobrý den ..mám v dásni už jenom mal kousek kořene zubu a pod ním mám zřejmě...

Boulicka v koutku oka

dobrý den , prosím o radu jíž nekolik let mám boulicku vis foto v koutku oka...