Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Benzodiazepiny a závislost

Jana B. 21.5.2016

Dobrý den, moje tchyně 12 let bere neurol 1mg ráno a 1 mg večer. K tomu má antidepresíva olwexya. Už několik let se jí neustále zhoršuje paměť, je chvilkama i dezorioentovaná, ale myslí racioálně, mám skoro podezření, že zhoršení mozkových funkcí má po dlouhodobém užívání neurolu. U mého otce, když se řešila deprese, tak psychiatr měl hrůzu z neurolu, dal ho jenom na přechodné období, hledal spíše kombinace antidepresív. Tchyně je na neurolu závislá, jakmile ho nemá, tak se celá klepe. S tímto zjištěním jsem zjisila, že i mé dvě kamarádky už mnoho let berou od psychiatra dlouhodobě neurol. Tedy asi je to rozšířený jev Je to vhodná léčba?. Pokud ne. Je možné dát odkaz na second opinion, aby se zkonzultovala dosavadní léčba. Jsme z Prahy

Odpovídá:

MUDr. Nela Šrámková


Dobrý den Jano, ano je to tak, jak píšete. Často dostávají pacienti Neurol a podobné preparáty, nicméně za čas na ně vzniká tolerance, tedy tělo potřebuje vyšší dávky a organismus se na nich stává závislým. Při "odvykání" je nutné snižovat dávky, ale přesto by Vaše tchyně měla mít léčbu upravenou - nejdůležitějším lékem by měly být antidepresiva, a neurol a podobně jen "při potřebě", nejsou to vhodné léky na denní užívání. Second opinion je jistě možný, resp. vhodný. Hezký den.

Související dotazy

Závislost na ibalginu
Vzniká při užívání léka Ibalgin 400 po 2-4 týdnech...
Sexuální averze
Dobrý den, zajímalo by mě, jaké příčiny může mít nevolnost...
Závislost na pervitinu
Dobrý den, mám 30-ti letou dceru, která je závislá...
Závislost na kanabinoidech (marihuana, tráva)
Dobry den.jde lecit zavislost na trave ?partner tvrdi...
Závislost na alkoholu
Zavislost na alkoholu Dobry den, chtela bych vas...
Xanax na nervozitu - závislost?
Dobrý den, měla jsem poslední dva roky velice náročné...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Benigní hyperplazie prostaty

Dobrý den, prosila bych odpověď na tuto otázku, evet. sdělení jiné možnosti...

Benigní kalcifikace

Dobrý večer, mám dotaz ohledně mamografického vyšetření a omlouvám se, pokud...

Benigní keratoza

Dobrý den, podstoupila jsem histologické testy, kvůli bílým (bez pigmentu) skvrnám...

Benigní ložisko v prsu a těhotenství

Dobrý den nedavno pred pul rokem mi diagnostikovali hypoechogeni ložisko oválného...

Benigní nádor mozku

Dobrý den, mého přítele (22 let, 170cm, 70kg) už půl roku trápí občasné bolesti...

Benigní nádor v podpaží

Dobrý den Je mi 20 let a dneska mi pan doktor zjistil, že mám benigní nádor...

Benigní polohové vertigo

Dobrý den, moc prosím o radu. V listopadu jsem měla benigní polohové vertigo...

Benigní tumor prsu

Dobrý den, jsem týden po vynětí benigního tumoru z prsa, na základě biopsie....

Benigní vazivový útvar

Dobrý den, už delší dobu mám tuto "věc" na penisu, co myslíte že to je, máte...

Bentallova operace

Dobrý den, prosím o zhodnocení stavu mého manžela (62 let). Nechce se s rodinou...

Benzodiazepiny v těhotenství

Dobrý den,chci vám shrnou svuj problém! asi v 17 týdnu jsem zjistila že jsem...

Bércové vředy

Dobrý den, posílám dotaz za svého otce který má otevřené bércové vředy na obou...

Bércové vředy

Dobrý den, příteli je 35 let, v rodině mají křečové žíli (kterémi sám trpí)...

Bercové vředy

JE MI 45 LETA JIŽ PÁTÝM ROKEM MÁM BÉRCOVÉ (NIKDY NEZHOJENÉ)VŘEDY NA OBOU KONČETINÁCH,...

Bércové vředy

Dobrý den, babička má 80 let, z toho asi 60 let má na obou nohách bércové vředy...

Bércové vředy

Dobry den mama trpi bercovymi vredy na obou nohach uz nekolik let byla ss tim...

Bércové vředy a žilní nedostatečnost dolních končetin

Moje manzelka ma problemy s bercovymi vredy ma i krecove zily nemoc se projevila...

Bercovy ekzem

nzeobrý večer 5 let mne léčí bercovy ekzém nejdřív mne ve Střešovicích dali...

Bércový vřed

Dobrý den, moje babička má jít na operaci s bércovým vředem, chtěla by vědět...

Bércový vřed

Dobrý den, píšu dotaz za svou babičku (88 let), které již léta pečuji o "bolavé"...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léčba boreliózy


Nic mě nebaví


Pupinky na noze mezi prsty.


Vaginální hlen


Boles čelisti


Červené skvrny různě po těle


Skvrny po štípnutí komárem-borelioza?


Bolest kolene


Naražená noha - pata


Pocit paleni v noze, necitlivost prstu na noze a skubani nohy.

Dobry den, vse to zacalo necitlivosti palce u nohy coz me take dost vydesilo...

Hlenění a krev ve slinách hlavně po ránu


Zánět v oku - použít stará antibiotika či nové obyčejné kapky


Bolest kolene po TEP


Páteř


Zánět slepého střeva


Vyšetření HPV virů


Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?


Zápach z konečníku


Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství


Posunutý Obratel


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×