Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Bojím se o své srdce

Srdce a cévy dsa . 22.2.2011

dobrý den, je mi 15 a občas když večer ležím v postely tak najednednou jakoby mi srdce přeskočilo bu'd 1 ho cítím jak bouhne a pak uz ho neslíším , nebo zas někdy ho cítím jak bouchne třeba 3× zasebo ua pak už to je zas vklidu(myslim ez se tomu rika paliptace nebo tak něco) ale u te jsem četl že se to bušení srdce projevuje častěji..pak ještě třeba když hraju basket tak když hodně dlouho bez prestavky beham tak zjistim že se nemohu skoru vubec nadechnout ale jako porad to dychani stíhám jen se proste nemuzu nadechnout do uplneho objemu plic... skoro to vypada jako astma které ale nemám.. bojím e že by to mohlo být ta nedomikavost srdečních chlopní.. posudtě sám děkuju moc

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý večer, jednotlivé "přeskočení" srdce (správně uvádíte odborný termín "palpitace"), které vnímáte, nebude velmi pravděpodobně nic závažného. Jde o předčasný srdeční stah (extrasystolu), který lze při dlouhodobé monitoraci srdečního rytmu v malé frekvenci dekovat u vysokého procenta zdravých osob; naprostá většina z nich však toto "přeskočení" nevnímá ani jim nepůsobí žádné obtíže. O astma určitě nejde a pokud se nebudou obtíže stupňovat není nutné ani žádné další vyšetření. Určitě se také nejedná o závažnou chlopenní vadu, když jste schopen dlouhodobé zátěže a sportování; stopovou chlopenní nedomykavost na některých chlopních prokáží moderní ultrazvukové přístroje (opět) téměř u každého. V případě, že by se problémy zhoršovaly, je vhodné objektivizovat arytmii 24-hodinovou monitorací EKG (Holter), pokud se žádná závažnější arytmie nezjistí, lze uvedené příznaky bagatelizovat a nevěnovat jim pozornost. S pozdravem Michal Hudcovic

Související dotazy

Bolest u srdce
Dobrý den, je to asi měsíc a půl co mi na levé ruce...
Srdce
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se dá poznat...
Pichanie pri srdci
Dobry den, tri dni ma sem tam pichalo pri srdci, ale...
Srdce
Dobrý den, delší dobu mě píchá u srdce a cítím bolest...
Bojím se
Dobrý den potřebovala bych poradit, jsem už zoufalá,...
Probouchávání srdce
Dobrý den, mám na Vás otázku co se týče asi spíš...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Boilest zadni časti kolene

jako doufam že to nebude nic zavažneho ale ruplo mi tam dobře a ted mě boli...

Boj s nadváhou

Dobrý den, prosím Vás nezvládám boj s nadváhou, prosím poradíte kam se obrátit?jsem...

Bojím se

Dobrý den, od pondělí mě začal bolet nadočnicový oblouk a od něj i oko, taková...

Bojím se

Dobrý den potřebovala bych poradit, jsem už zoufalá, ale mám zdravotní problémy...

Bojím se als

Dobrý den, jsem 37 letá máma 3 dětí. Od srpna se léčím s vysokým tlakem. Běhen...

Bojim se infarktu

Dobrý den už 3 den mi je k večeru hrozně špatně, pres den je to v poradku a...

Bojím se klíšťové encefalitidy

Dobrý den, před 5 dny jsem si vyndala klíště. Flek nemám, ale už 2 dny mám bolesti...

Bojím se konce diety

Dobrý den, již půl roku držím dietu. Před tím jsem vážil kolem 210kg. Nyní...

Bojím se masturbovat

Zdravím, Chtěl bych se jen zeptat... Je mi 15 let a neměl jsem nikdy nějak problemy...

Bojim se nechteneho otehotneni

Dobrý den, Mám hrozny strach z nechtěného otěhotnění. V 1. Týdnu uzivani HA...

Bojím se o svůj zrak

Dobrý den, jsem na gymnáziu a v březnu tohoto roku jsme měli za úkol pozorovat...

Bojím se pohlavní nemoci

Dobrý den, na konci července jsem měla nechráněný pohlavní styk a orální...

Bojím se rakoviny

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli tyto příznaky mohou být vážné či nikoliv....

Bojim se rakoviny slinivky

Milý pane doktore, v únoru jsem začala mít potíže (bolest v levém epigastriu...

Bojím se sexu

Dobrý den, je mi 16 let a už rok se s přítelem snažíme o sex, ale já se strašně...

Bojím se smrti

Dobrý den, je mi jen 13 a už se bojím smrti.Musím na smrt pořád myslet..někdy...

Bojím se vyšetření, jaký je Váš názor?

Byla jsem na magnetické resonanci hlavy a tam se zjistilo, že mi na některých...

Bojím se zavřít oči a spát

Dobrý den,už delší dobu se bojím,když je tma a ještě více, když jsem sama doma.Ne...

Bojim se ze jsem těhotná

Dobry den, Před asi týdnem jsem měla s přítelem pohlavní styk. Od te doby me...

Bojim se ze mam HIV

Dobrý den,zhruba před 3 měsíci.jsem mel pohlavni styk,asi po 3 tydnech se mi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pocení na zadku


Oteklá předkožka

Dobry den otekla mi predkozka je ruda jsou tam skvrny pri moceni neskutecne...

Alergie na Penicilin


Úzkost, strach, špatné myšlenky


Krevní plazma: darovat, či nedarovat?


Zvětšené krční mandle


MUDr. Alena Novotná

Odborný lékař psychiatrie

Špinění


MUDr. Oldřich Vaněk

Ordinace PL pro dospělé

Bolest hrudního koše


Bolesti prsou


Krevní obraz


Genetika v revmatologii – jakou hraje roli?


Itakem a alkohol

Dobry vecer. Chtela bych se zeptat, kdyz beru Itakem 0,5 a z toho jeste jen...

Dlouhodobá bolest nohou


Zvýšená teplota


MUDr. Marie Urbanová

Soukromá stomatologická ordinace

Podkolenní šlacha


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×