Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest břicha a v tříslech

Trávení Martin 27.10.2017

Zdravím před měsícem diagnóza chronická gastricida s HP po 14 dnech test na HP negativní včera v GIT poradně ale jsem dost zmatený nejpve sono břicha bylo negativní nevím proč se dělá ale celé vyšetření se odehrávalo v duchu že jsem asi už zdraví žádná kontrolní gastroskopiie nic mám dobrat léky omeprazol a hotovo konec i přesto že jsem řekl že obtíže ještě mám nevím jak to popsat takový jako tlak tlačeni v oblasti trojúhelníku není to příjemné doktorka řekla že prý jsem nafouklý ale toto mám už od propuštění s nemocnice nevím ale přeci mě nemůže pokládat za zdravého kord když se jedná ó onemocneni chronické. Dále u mě nalezena bakterie compilobacter měl jsem průjem nemůže to vše spolu nějak souviset četl jsem že tyto dvě baterie mají souvislost se zánětem żalůdku dále se chci optat před rokem problém po sportu v oblasti podbřišku tam kde je prostata strilící do stran. Ráno velké křeče vyšetřen URL včetně Sono břicha negativní. Po té nalezena počáteční artróza kyčelních kloubů a degenerativní změny kyčlí .Dále se po odpočinku se vše sklidilo
Po půl roce se vše vrátilo
ale v horší formě teďka
to bolí i v klidu prostě zničeho nic to tam začne bolet i pálet opět URL a sono negativní +moč také negativní je pravda že někdy střílí do třísel a boků ale to jen málo spíše okolí jakoby prostata PL řekla že od svalů to nebude. Nevím si rady mám i velký křeče v onem místě vše dohromady mě už dost omezuje v životě PL si už začíná myslet že to mám s psychiky byl jsem i u psychiatra vše mě úplně psychicky zmohlo beru Neurol a pak co zabere až déle prostě se ó sebe bojím no kdo ne víte možná si vše moc beru ale mě to opravdu bolí chci se prostě vyléčit a věnovat moji rodině snad se v tom všem vyznáte děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
je pravda, že Váš dotaz je trochu nepřehledný, pokusím se nic nevynechat.
Začnu od bakterie Campylobacter - tento mikrob způsobuje infekce po požití špatně tepelně upraveného masa především drůbežího. Projevuje se průjmem s příměsí krve.
K léčbě se používají antibiotika u rizikových pacientů, jinak stačí symptomatická terapie. Někdy může vzniknout reaktivní zánět kloubů.
Zánět žaludku můžete mít i bez přítomnosti bakterie HP. Pokud máte dále obtíže, byla by kontrolní gastroskopie vhodná. Ultrazvuk břicha se při bolestech provádí proto, že je potřeba vyšetřit i další orgány, které se při gastroskopii nevyšetřují. Proti nadýmání je možné užívat přípravky jako je např Espumisan, dále vhodné koření - kmín, fenykl...a určitě se dají využít i probiotika.
A je dobré se vyhnout lékům proti bolesti, které dráždí žaludek, což je hlavně Ibuprofen. Dále samozřejmě nekouřit a dodržovat dietní opatření.
Bolesti v tříslech by mohly souviset s nálezem na kyčelních kloubech. Byla by vhodná kontrola ortopedem.
Tak snad to bylo vše, pěkný večer

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Martine, chápu, že Vás Vaše obtíže zmáhají, a že máte obavy. Bez podrobnějšího a přehlednějšího popisu se nedokáži dobře orientovat ve Vašich obtíží, co jste kdy měl a v jaké časové posloupnosti a co Vás teď vše trápí. Co se týká zánětu žaludku, zřejmě jste doužíval antibiotika a berete jetš Omeprazol. Určite je na místě ještě v léčbě tímto lékem pokračovat, tlak v oblasti žaludku či drobné obtíže související s touto nemocí můžete ještě mít nějakou dobu po vymýcení Helicobactera. Pokud by Vaše obtíže neustupovaly, bylo by vhodné provést kontrolní gastroskopii s případnou úpravou Vaší léčby. Také byste měl dodržovat dietní opatření a šetřit Váš trávicí systém, nejíst dráždivé, nadýmavé, příliš tučné pokrmy, nepít alkohl, nekouřit či kouření omezit.
Ultrazvuk a doplńující laboratorní testy jsou potřeba k tomu, aby se ozřejmilo, zda nemáte ještě nějaké jiné problémy, které by Vaše obtíže vysvětlovaly.
Průjem u Campylobacterové infekce je důsledkem poškození sliznice střeva touto bakterií, v některých případech stačí dieta, někdy se podávají antibiotika, po infekci nějakou dobu mohou přetrvávat střevní obtíže, někteří lidé po prodělané infekci Campylobacterem mohou mít zánět kloubů.
Bolesti v tříslech mohou být od artritidy, také je možná tříselná kýla, onemocění ledvin či močových cest. Pokud je při urologickém vyšetření vše v pořádku, navštivte ještě chirurgické pracoviště ohledně možné kýly a ortopedii stran kyčelních kloubů. Něteré bolesti v oblasti pánve také někdy bývají způsobeny svalovými spasmy, je možné, že by Vám pomohla rehabilitace. Je samozřejmě možné, že se na některých Vašich obtížích podílí i psychika, řešením by podle mého názoru nemělo být pravidelné užívání Neurolu (je návykový, nemá se brát déle jak 14 dní), ale spíše psychologická podpora, psychoterapie, pokud je to potřeba. Doporučuji konzultovat klinického psychologa či psychoterapeuta.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Bolesti břicha
Dobrý den,chci se zeptat asi dva týdny mě trápí bolesti...
Bolesti v tříslech
Dobrý den, mam problém s palčivou bolestí v tříslech...
Vyrážka v tříslech
Dobrý den, dnes večer, když jsem se po sprše utírala,...
Tlak v tříslech
Dobrý den. .chci se zeptat ,cítím jemnou za čas tlak...
Vyrážka v tříslech
Dobrý den, zhruba 3 týdny mě trápí tento exém. Nijak...
Bolest břicha
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co to může být,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest břicha a stolice tvrdá

Dobrý den mám dotaz otec má na břiše boule když je zmáčknu tak jsou tvrde a...

Bolest břicha a strach z rakoviny slinivky

Dobry den, obracim se na Vas z dotazem, jelikoz jsem jiz zoufala a nevim na...

Bolest břicha a šedá stolice

Dobrý den, asi před třemi dny mě začalo bolet břicho vpravo pod žebry, v oblasti...

Bolest břicha a špatné dýchání

Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu věc . Když mám hlad a nestihnu se třeba...

Bolest břicha a špinění

Dobrý den, užívám antikoncepci 3 roky ted užívám 6 měsíců maitalon. Antikoncepci...

Bolest břicha a trampolína

Dobrý den, vždy když delší dobu skáču na trampolíně nebo na zemi, tak mě začne...

Bolest břicha a trávení

Dobrý den, již rok trpím bolestmi břicha. Nejdříve to bylo jen narazove-...

Bolest břicha a třísel

Mám dotaz když něco zvednu bolí me břicho pod pupikem a třísla +mám průjem o...

Bolest břicha a třísla

Dobrý den,mám na vás dotaz. Můj přítel si už přes 2 měsíce stěžuje na bolest...

Bolest břicha a v podbříšku

Dobrý den, je mi 13 let. Mám problémy s bolením břicha a v podbříšku. Nejdříve...

Bolest břicha a VAS

Mám před 30ti na magnetické rezonanci vidět u hrudní páteře prolomené plošky...

Bolest Břicha a Výstupek na břisních svalech

Dobrý den, včera na atletickem tréninku jsme skákali přes překážku na výkon...

Bolest břicha a zad

Dobrý den, už měsíc mě trápí bolesti zad v bedrech a bolesti břicha a z té bolesti...

Bolest břicha a zad

Dobrý den již 6 měsíců mne boli břicho na levé straně a to v oblasti od solaru...

Bolest břicha a zad

Dobrý den, již delší dobu tady pozoruju články, a pořád se snažím přijít na...

Bolest břicha a zad

Dobrý den,chtěl bych se optat. Poslední dobou mě občas začne pobolívat levá...

Bolest břicha a zad

Dobrý den, moc prosím o pomoc. Už zhruba půl roku mám problémy jako nechuť...

Bolest břicha a zad

Dobrý den.Ani nevím jak začít.no asi od začátku.V prosinci mě začaly bolest...

Bolest břicha a zad po rehabilitaci

Vážená paní doktorko, docházím na rehabilitaci, kde se zjistilo, že mám mimo...

Bolest břicha a zažívací obtíže

Dobrý den. Už několik dní mě trápí bolesti břicha. Byl jsem s tím na pohotovosti...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pásový opar

Dobrý den, tyto pupínky se objevují příteli na zadku, chtěla bych se zeptat...

Přetrvávající nevolnost a neustálý pocit hladu

Dobrý den, zhruba týden mám žaludeční problémy, které spočívají v tom, že i...

Červené tečky na penise

Po masturbaci jsem jsem ve sprše nalezl na celém žaludu červené tečky a taky...

Možnost přenosu vztekliny


Nádorové markery zvýšené CA 19-9, AFT, CEA

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda když mám až tyto 3 nádorové...

Zvýšená hladina trombocytů

Je mi 31 let a od 18-ti let jsem dárce krve a plazmy (cca 3x ročně daruji krev)....

Křečové žíly

Dobrý den, je mi 24 let a na levém lýtku jsme měla dvě, nad kůži výrazně vystupující,...

Léčba vysokého tlaku

Dobrý den, srdečně Vás zdravím a v návaznosti na mé předešlé dotazy ohledně...

Nechránění orální sex

Dobrý den,měl sem nedávno chránění sex s prostitutkou na privátu ale orální...

Léčba po zlomenině žeber

Dobrý den, mám dotaz ohladně léčení po oboustranné zlomenině žeber. Otec měl...

Bolest osmičky v těhotenství

Dobrý den,měla bych dotaz. Jsem těhotná, končím 3.měs a začal mi růst tzv."moudrák",...

Tik v levém oku

Dobrý den, do nedávna jsem ani pořádně nevěděla co to tik je, ale poslední...

Recidivující angína

Dobry drn dcera 9 let,uz potreti ji behem dvou mesicu boli v krku,na jazyku...

Vysoký tlak a nevhodná kombinace léků


Bolestivé makulky-papulky na dlaních

Co to může být?Dcera 7 let ode dneska na dotek bolestivé makulky-papulky na...

Výtok

Dobrý den, před 4 dny se mi objevil nažloutlý zapáchající výtok, hned jsem...

Angina


Zalehle leve ucho, bez bolesti, zmeny behem dne

Dobry den, uz asi 14-20 dnu mam zalehle leve ucho.. Behem dne se to obcas...

Discitida, zánět meziobratlové ploténky

Dobry den, tchan (57let) onemocnel zanetem plotynky (dvou plotynek), lecba...

Bolest třísla


Reklama
Zavřít