Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest po operaci tříselné kýly

Chirurgie Miroslav 29.11.2019

Bolesti po operaci kýly.
Dobrý den, prosím Vás tímto o pomoc při zhodnocení a návrh možného řešení mého zdravotního stavu, kdy již si nevím jak dál postupovat a jsem dost zklamaný postupem lékařů, kterým jsem před tím velmi věřil. V dubnu loňského roku jsem prodělal laparoskopickou operaci malé tříselné kýly na levé straně. Dle operatéra celá operace proběhla za použití nejnovějšího typu síťky a zcela bez problémů, pooperační vyšetření také v pořádku. Od operace mě však stále bolela oblast a okolí, kde byla kýla operována. Bolest to byla sice snesitelná, ale soustavná, což je velmi nepříjemné. Probouzím se s bolestí břicha, břicho mě pobolívá v průběhu celého dne, a když večer usínám, břicho stále nepříjemně bolí. Jelikož to byla má první operace, bral jsem zpočátku tuto bolest jako normální s tím, že časem odezní. Bohužel bolest neodezněla a tak jsem po cca. 5 měsících navštívil zdravotní zařízení, kde jsem byl operován. Dle vyšetření lékaře, který mne operoval, pohmatem vše v pořádku. Vyšetřením ultrazvukem zjištěno v oblasti operace hyperechogení ložisko, dle operatéra se jednalo o persitující preperitoneální lipom z kylního kanálku, který se časem vstřebá. Následně uběhl celý další rok, kdy jsem čekal alespoň na nějaké zlepšení, bohužel zbytečně. Normálně chodím do práce, sportuji, běhám, cvičím, ale břicho mě bolí pořád. Bolest mi zasahuje z břicha až do levého varlete, ne nijak intenzivně, ale tato oblast je sama o sobě dosti nepříjemná na bolest. Když si pomačkám oblast + okolí operované kýly, tak je na zmáčknutí slabě bolestivá. Pocitově ta bolest je taková, jako bych si tam mačkal modřinu, při pohybu jako by mne tam něco tahalo, jako bych měl zevnitř přilepenou velkou izolepu a bolestivě mě to tahá od břicha, až k tomu levému varleti. Když se pro něco natáhnu nahoru, popřípadě při cvičení např. vzporu ležmo (klik), kdy je tělo napnuté, tak ta oblast je více citlivá, pocitově jako by tam něco drželo a nechtělo to povolit. Druhá neoperovaná strana bolestivá na dotek, ani při pohybu není. Při močení mám nepravidelně takové nepříjemné pocity jakoby slabě bolestivého podtlaku při dokončování močení. Stolici mám skoro pravidelnou, i když těsně před tím, než jdu na velkou stranu, tak cítím ve střevech takový nepříjemný tlak, který po vykonání potřeby ustoupí. Dříve jsem takovéto stavy neměl. Opětovně jsem tedy navštívil stejné pracoviště, kde jsem vše ohledně bolesti sdělil. Proběhlo vyšetření CT, na kterém bylo vše v pořádku, nic nezjištěno. Doporučeno tedy vyšetření na neurologii, kdy bolest by prý mohla být od páteře, popř. vyšetření na urologii. Odešel jsem z ordinace tedy hodně rozčarován a zklamán, kdy místo očekávané pomoci mi bylo pouze doporučeno, abych šel své potíže řešit na jiná zdravotnická pracoviště a nabídnut mi byl lék proti bolesti. Celý život jsem neměl potíže se zády, ani potíže urologického rázu. Připadal jsem si jako bych si to snad vymýšlel, nebo zveličoval. Dle lékaře jsem v pořádku, i když již více než 1,5 roku žiji s bolestí v oblasti břicha. 20 let jsem nebyl ve stavu nemocných, a to ani po operaci kýly, kterou jsem pokryl svou dovolenou. K lékaři moc nechodím, a když teď potřebuji od našeho zdravotnictví pomoci, tak nevím co s tím, jak dál. Systém mě vyplivl ven bez pomoci. Na neurologii nepůjdu, beru to pouze jako delegování problému na jiné pracoviště, zvažuji ještě urologii a to stejně jen proto, že nevím jak dál a vím, že někde musím, přeci to tak nemůžu nechat. Normálně dál funguji, chodím do práce, sportuji, ale nepřipadá mi to v pořádku. Ty příznaky přeci musí něco způsobovat a nechtěl bych, aby se mi nějakým zanedbáním stalo něco závažnějšího. Ono také žít s chronickou bolestí je dosti nepříjemné a psychicky vyčerpávající, kdy člověk na to chtě - nechtě, musí pořád myslet. Budu rád za jakékoliv zhodnocení mého stavu, určení možné diagnózy, návrhy jak dál pokračovat, protože ta nejistota co by to mohlo být, je nejhorší.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Miroslave.
Docela chápu Vaše rozhořčení. Je nepříjemné a vyčerpávající se potýkat s dlouhodobou bolestí. Pro Vaše uklidnění nejedná se o závažný problém, nehrozí žádné zanedbání. Příčina zřejmě bude v těsnosti uzávěru otvoru pro semenný provazec a taktéž je možné chycení nervu. Doporučuji konzultaci popřípadě na jiném pracovišti, zda by Vám nabídli uvolnění nervu z jizvy. Možnost je i obstřik, ale nevím, zda jste schopen lokalizovat přímo bolest do jednoho místa. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Kašpar

Specializace: Onkologická chirurgie Pracoviště: Nemocnice Znojmo

Dobrý den,
je několik možností, co může způsobovat tyto potíže. V první řadě bych ale doporučil jednoznačné vyloučení recidivy kýly. To pravděpodobně i takto proběhlo, nicméně CT není k tomuto účelu primárně určeno. S výhodou se využívá ultrazvuk, který umožní lékaři posoudit tříselný kanál i při manévrech, jež mohou provokovat sklouzávání útrob do tříselného kanálu a potvrdit tak opakování kýly. Píšete, že se jednalo o laparoskopickou operaci. Při ní ale operatér nemusí vždy zasáhnout do dutiny břišní může i operovat pouze ve vrstvách dolní poloviny břišní stěny. V obou případech je vyztužen oslabený otvor v břišní stěně síťkou. Při nitrobřišním přístupu ale mohou vzniknout v dutině břišní srůsty, které mohou způsobovat potíže, které zmiňujete. K zajizvení tříselného nervu k síťce může dojít v obou případech a zde je na místě úvaha o obstřiku, v krajním případě o operačním uvolnění nervu. Někdy ale ani tyto možnosti nemusí přinést žádoucí efekt... Přeji rychlé vyřešená Vašich potíží. S pozdravem Martin Kašpar

Související dotazy

Byl jsem na operaci tříselné kýly
Dobrý den, byl jsem na operaci tříselné kýly v dubnu...
Stav po operaci tříselné kýly
Dobrý den, dnes je to přesně 3 týdny co jsem podstoupil...
Problém po operaci kýly
Dobrrý den,jsem 3 měsíce po operaci tříselné kýly,klasickým...
Drážění nervu po ope kýly
Dobrý večer, po operaci tříselné kýly (laparoskopicky)...
PN po operaci tříselné kýly
prosim jak dlouho trvá pracovní neschopnost po operaci...
Operace tříselné kýly
Tříselná kýla. Dobrý den, u praktického lékaře mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest po operaci kyly

Dobry den, Som 13 mesiacov po operacii trieselnej hernie obojstrane laparoskopicky...

Bolest po operaci mandlí

Dobrý den,již jsem 8 dní po operaci krčních mandlí. Už necítím takovou bolest...

Bolest po operaci menisku

Dobrý den.Potřebovala bych poradit ohledně operace menisku,která byla provedena...

Bolest po operaci páteře

Dobry den pane/ní doktore, doktorko, je mi 57 let a v minulych dnech jsem...

Bolest po operaci pupeční kýly

Dobrý den vážený pane doktore, jsem necelé 4 týdny po klasické operaci malé...

Bolest po operaci pupeční kýly

Dobry den od zari 2015 jsem mnel operaci pupecni kyly dopadla dobre pan doktor...

Bolest po operaci slepého střeva

Dobrý den, jsem 17. den po laparoskopické operaci slepého střeva, v noci mě...

Bolest po operaci slepého střeva

Dobrý den,potřeboval bych poradit jsem po operaci slepého střeva,laparoskopicky,měl...

Bolest po operaci tenis. lokte

Dobrý den, jsem tři roky po operaci tenis. lokte oboustranně a šest let po karpálech....

Bolest po operaci tříselné kýly

Dobrý den,pane Doktore,je to 10 měsíců co jsem po operaci tříselné kýly,dnes...

Bolest po operaci varikokély

Dobrý den, jsem 18 dnů po operaci varikokély a levé varle mě...

Bolest po operaci varikokély

Jsem už téměř rok po operaci levé vyrikokély. Operace mi byla provedena mikroskopickou...

Bolest po operaci varixů

Dobrý den, jsem 5 týdnů po operaci varixů (klasika+ laser),na staně kolene,...

Bolest po operaci varixů

Dobrý den, mám problémy se žilní nedostatečností. Podstoupil jsem několik zákroků,...

Bolest po operaci zad

Nález-G552 Těžká degenerativní diskopatie L5/S1 M4796 Spondylóza NS,bederní...

Bolest po operaci žlučníku

Dobrý den,jsem uz téměř 4.týden po operaci žlučníku pro výskyt kaménků,měla...

Bolest po operaci žlučníku

Dobrý den, 29 let, deset dní po laparoskopické operaci žlučníku, bez drenu,...

Bolest po operaci žlučníku

Dobry den, prosim mam dotaz.Jsem 7měsicu po operaci žlučniku.Mam nezhojene jizvy...

Bolest po ORL operaci

Dobrý den,rada bych se zeptala přímo lékaře orl. Přítele čeká operace vyčištění...

Bolest po ošetření zubů

Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu, kam se objednat, kam směřovat. Popíšu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skolióza a brnění prstů

Dobrý den, je mi 19 let, měřím cca 197 cm a mám skoliózu. Asi již 9 let necítím...

BUlka na řitním otvoru

Dobrý den, udělal se mi u řitního otvoru bulka, na omak není nikterak tvrdá....

Hojení penisu po obřízce

Dobrý den,v pátek 17.5. my ve Vinohradech dělali celkovou obřízku,po této operaci...

Svalové záškuby

Dobrý den, mám už zhruba od Dubna problémy se záškuby svalů a to takřka po...

Chronický zánět mandlí

Dobrý den,chci se zeptat mám opakované bolesti v krku -asi chronický zánět mandlí,při...

Svalové záškuby, cukáni.

Tieto prejavy už mám približne 2-3 roky, nevšímal som ti to vúbec, až teraz,...

Bolest mezi lopatkami spojená s pálením žáhy

Dobrý večer pane doktore, měla bych na Vás moc prosím otázku. Je mi 39 let,...

Bolest lýtka - tromboza

Dobrý den, mám prosbu. Asi dva dny mě píchalo v lýtku když jsem šla nebo jsem...

Mám už asi týden tyto boláky


Pupínky na intimních místech

Dobrý den chtěla bych Vás poprosit o radu. Po holení se mi na intimních partiích...

Tepání v levém uchu


Trombóza v oblasti lýtka

Dobry den. Byla mi diagnostikovana tromboza lytka po urazu. Byl podany injekcne...

Zarudlá varlata

Dobrý den, už měsíc pozoruji, že moje varlata jsou zarudlá a barvu vůbec nemění....

Bouchnutí do hlavy

Dobrý den 31.12 v 11 :20 cc jsem zakopla o židli a bouchls se do hlavy nad spánek...

Podávání pamyconu 7 týdennímu miminku

dobrý den pane doktore. Mám doma 7 mi týdení holčičku. Chytla slabou rýmu. Doktorka...

Bílé hrudky v pochvě

Dobrý den už delší dobu možná půl roku mám v pochvě a i mimo pochvu takové bílé...

Boule u vstupu do pochvy

Dobrý den. Je mi 15 let a při zaváádění tamponu jsem nahmatala pri vstupu do...

Cysta na děložním čípku

Dobrý den, dnes jsem podstoupila kontrolu na gynekologii. Ve středu mě začalo...

Krátký menstruační cyklus

Dobry den, je mi 15, menstruaci mam cca od 12ti let. Nevzpominam si jak jsem...

Zánět průdušek

Dobrý den, mám dotaz na nutnost používání antibiotik. Nyní jsem na neschopence...

Reklama