Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolest při revmatismu

Vnitřní lékařství evelina 17.8.2019

dlouhé roky mám ukrutné bolesti kloubů-kostí a svalů....celé tělo je většinou jak stav migrény v celém těle...Jde o to že mám Artrozu a diagnozu, kdy se dělají extrémní nárůstky po celé páteři i jinde po těle....noha mi už vyrostal z vel 38 na 41 a mám nárůstky na nártech atd...Dále autoiminutita -jedenkrát pozitivní Revamtoidní Atritida,po odstarnění štítné-Hašimot a spousty dalšího....jako léčbu jsem měla Medrol a až na psychické problémy a problémy se srdcem byl to jediný lék, který ve vyšších dávkách pomáhal.Momentálně jsem se -dle rady lékaře- měla vrátit k nesteroidním antirevm. a tak jsem opět po čase nasadila Veral-zabírá skvěle a jako jediný je pro mě super lékem první volby...ale protože jsem si už za ty roky zničila psychyku a jsem totální nespavec....tak beru Asentru...sice jen 1/4 a nebo max 1/2 a na noc Zolpinox....nespím stejně .jen jako pes...jsem stále unavená a vyčerpaná a spánek považuji za prioritu č-1.....Moje otázka zní: jaký lék se může k Asentře, aby nezničil už tak dost zdevastovaný žaludek?...potřebuji lék na zánět a bolest...nemusí být silný ale Paralen opravdu nestačí....děkuji za odpověd a PROSÍÍÍM nepište mi at se obrátím na lékaře....odpověd chci od vás.Eva objednání k lékaři, kde nemusím platit a kde mi opravdu mají snahu mi pomoci a vyslechnou mě...tak to ano...jinak NE

Doplnění informací: Děkuji moc za odpověd..ale Veral je super a dělá mi dobře...jen je s podivem, že i když vezmu Asentra jen 1/4, tak s Veralem a i jinými léky na bolest cítím několik hodin opravdu stav jako k zešílení a pokud si Asentru nvezmu, tak je to dobré co se týče žaludku ale přichází skleslá nálada....takže mi šlo o to vnajít skutečně jen ten lék co se s Asentrou snáší....a to tedy opravdu není ani Veral ani Zaldiár-Tramal....snad vyberu něco s těch dalších co jste psala...ale jinak jediný snad jde a to je Algifen...ale to mě nebolí žaludek ale klouby ano a moc....

Doplnění informací: Dobrý den-jste moc hodná...za odpověd děkuji .Z léků jsem vyzkoušela opravdu vše možné i nemožné......Nejlépe mi sedí ten Veral a tak u něj zůstanu, i když ten žaludek je v nepohodě...Beru Apo ome -to jsem zaopměla napsat a někdy jen nevím zda ho už není moc...ten pocit v žaludku-povleklý bílý zazyk a podobně...nic moc.Na spaní Zolpinox musím brát...nikdy už "nesepnu" a Tritico jsem zkoušela a zbláznila bych se z něj...nefunguje!Pokusím se ale brát Qvajacuran a Zoplinoxu jen 1/2...abych nebyla tak otupená....Asentra mě opravdu bohatě stačí 1/2...deprese nemám jen nálada bývá na bodu mrazu, protože bolestí je moc....V centru bolesti jsem nepochdila, tam mě opravdu nasadila p. doktorka Zaldiár a celou Asentru...byla jsem zfetovaná jak blázen a nemohla ani řídit auto, které mimochodem denně potřebuji, protože už nikam nedojdu....no všeobecně se nejlépe znám já sama a lékařům nedůvěřuji a cítím, že jen překážím a nemají na mě čas a každý navíc léčí ten svůj kousek mozajky, která pak nemusí zapadat spráně....neustále obíhám bezpočet lékařů , objednávám se-čekám i půl roku na další kontrolu, bez možnosti konzultace a pokud člověk nemá známé, tak je vážně v háji...Snad mne pochopíte a děkuji za snahu mi pomoci-to se dnes moc nevidí :-( jen bych ještě poprosila :co a které to jsou léky COX2 inhibitory?Nikam už nechci chodit-to není depka-to je zkušenost!§Díky za vše

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. První rada je, jak šetřit žaludek: při Medrolu a nesteroidních antirevmatikách byste měla brát dlouhodobě léky na snížení kyselosti žaludku, pak nehrozí jeho devastace, které se bojíte. Nechte si tyto léky předepsat, jsem překvapena, že je ještě neberete. Druhá rada: Asentru berte v pravidelném dávkování. Jedná se o lék, který působí a léčí dlouhodobé psychické problémy, jako je úzkost, deprese, nikoliv rychlé psychické problémy jako je stres a panika, proto tento lék je potřeba brát pravidelně. Jestli máte doma sílu 50 mg a berete jen 1/4, tak to nemá smysl, nefunguje, jste poddávkovaná, minimální dávka je 1 tableta denně, půl tablety by se snad dalo ještě tolerovat, pokud jste drobné, štíhlé postavy. Třetí rada: zkuste postupně vysadit Zolpinox i za cenu nespavosti a poté přejít buď na Trittico, či Mirzaten (tento lék vám napíše praktický lékař, ač nechcete, abych napsala obrat´te se na vašeho lékaře, tak v tomto případě budete muset). Čtvrtá rada: na bolest zkuste jiné preparáty, je jich opravdu hodně, můžete léky i kombinovat v malých dávkách. Např. Veral a k tomu Doretu, Veral a k tomu Algifen, Alnagon, Talvosilen, můžete mít Veral a Tramal, můžete mít místo Veralu čípky Indometacin (tím šetříte žaludek) a k tomu další výše uvedené preparáty atd. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Evelino, doporučuji Vám, abyste bezodkladně začala užívat lék na žaludek ze skupiny snižující kyselost žaludku, jako například Helicid, Emaneru, Lanzul apod.. Váš praktický lékař Vám je může předepsat, ale jsou dostupné i bez receptu. Pomohou Vám vyléčit podrážděný žaludek. Lék, například Helicid 20 mg, se kterým můžete nyní začít, berte 30 minut před jídlem, zpočátku dvakrát denně, po 2-3 týdnech by mělo stačit 1x denně a to dlouhodobě, po čase si nechejte zkontrolovat hladiny minerálů. Dále k léku Asentra - ten je skutečně třeba brát denně, asi po měsíci denního užívání se dostaví plný účinek. Zatím berte tu polovinu, jak jste brala, pak navýšíte na celou tabletku ve spolupráci s ošetřujícím lékařem, například za čtrnáct dní. K tomu bude třeba vynechat léky na spaní jako Zolpinox - neřeší deprese, které máte, pomáhá jen na usnutí a pak jeho efekt mizí. Jak píšete, stejně po něm nespíte, Vašemu žaludku to nesvědčí a navíc je návykový. Vhodné by bylo přejít na jiný typ léku, například Trittico. Požádám naše sestřičky, aby Vás objednaly k lékaři psychiatrovi, pokud budete chtít. Ten Vás vyslechne, nebudete u něj platit a pomůže Vám vybrat vhodný lék na nespavost a psychické potíže, které dlouhodobě máte. Dále ohledně léku na bolest - z mého pohledu, pokud Vám veral zabírá, tak jej berte, někdy je těžké takový lék najít. K tomu ale musíte používat lék na žaludek. Problém s ním totiž dělá nejvíc tento lék a ne Asentra samotná. Z dalších léků se do kombinace používá Paralen, který na žaludek neškodí a navyšuje účinek jiných léků proti bolesti, nicméně k léku, který berete, bych nic dalšího nedoporučovala, pokud Vám zabírá samotný, můžete se pokusit o snížení dávky a pak k tomu použít Parelen. Samotný Vám nezabere, ale jak jsem již psala, posiluje jiné léky. Vhodné by bylo vyšetření a léčení v ambulanci léčby bolesti, protože i tam mají možnost léčit jak bolest, tak žaludek, tak i Vaši psychiku a mohou Vám rovněž pomoci s výběrem pro Vás vhodných léků. Lék Indometacin, jak doporučovala paní doktorka, ve formě čípků, Vám nemohu doporučit, protože také velmi škodí žaludku a to i tehdy, když se užije v čípkách, protože jeho způsob fungování ovlivňuje žaludek ať už se lék do těla dostane jakoukoliv cestou. Mohla byste na bolest a zánět brát léky ze skupiny takzvaných COX2 inhibitorů, které ovlivňují žaludek nejméně z této skupiny léků. Vaše lékařka na revmatologii o všech možnostech léčby u Vás ví a jistě Vám také může poradit. Rozhodnutí, který lék konkrétně pro Vás by byl nejlepší, by měl učinit lékař, který Vás sleduje a zná všechna vaše onemocnění a průběh léčení, co jste vše brala. Pokud se nechcete obrátit na Vašeho lékaře (nejlépe revamtologa), pak požádám naše sestřičky, aby Vás kontaktovaly a pomohly Vám najít lékaře, který se zabývá léčbou bolesti, který, jak si budete přát, se Vám rovněž bude věnovat v rámci hrazené zdravotní péče. Chápu, že se chcete vyhnout odpovědím typu jděte k lékaři, ale jak vidíte, s kolegyní se sažíme Vám pomoci a odpověď neodbýt, ale návštěva odborného lékaře by dle našeho názoru byla vhodná, s vyhledáním Vám pomůžeme. Držím Vám palce, aby bylo lépe. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Evelino, škoda, že jste nám některé podrobnosti nenapsala již předtím, mohly jsme si ušetřit některé zbytečné rady. Jak vidíte, internetová poradna má své limity, mezi ty nejhlavnější patří nemožnost diskuse a vyšetření a neznalost celkové situaace, ktzerou nejde například ve Vašem případě jednoduše shrnout. Doporučuji Vám užívat Apo-Ome 20 mg 2x denně, Asentra 1/2 denně, na noc můžete zkusit také Melatonin, nemá nežádnoucí a ani tlumivé účinky. K Veralu můžete přidat Paralen. Pokud žaludek bude zlobit nadále při pravidleném užívání Apo-Ome 2x denně, bude třeba udělat gastroskopii a podívat se, zda nemáte vředy, zánět či infekci žaludku a léčit dle výsledku, například změnit léčbu bolesti. V centru léčby bolesti, kde jste byla, Vám pak mohou například zkusit předepsat náplsti proti bolesti, které Vám žaludek ničit nebudou. Jestliže odmítáte lékařskou pomoc, tak se budete muset po nyní řídit svými pocity a úsudkem, bohužel Vám nemůžeme pomoci více. Sestřičky Vám mohou nabídnout sjednání vyšetření u odborníků, sama se rozhodněte, zda o to stojíte. COX 2 inhibitory jsou léky na bolest, které nejméně ničí žaludek, ale mají také své problémy, je třeba je uvážlivě vybírat, o léčbě bolesti by měl vědět odborný lékař a pomoci Vám. Mezi COX 2 inhibitory patří například léky s obsahem účinné látky celecoxib, rofecoxib nebo valdecoxib, většinou se předepisují, zeptejte se ve Vaší lékarně a poraďte se alespoň tam, co se hodí k Vašim dalším lékům a při Vašich potížích, může Vám pomoci i praktický lékař. Každopádně Vám doporučuji neházet flintu do žita a důvěřovat Vašim lékařům, není to tak, že se hned napoprvé věci podaří; v léčbě bolesti je třeba zkoušet a zkoušet, až se nakonec účinná léčba najde. Nemyslím si, že je pro Vás bezpečné a rozumné z důvodu nežádoucích účinků a možných komplikací zkoušet se léčit sama. Držím Vám palce. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Infekce a revmatismus
Dobrý den.Již přibližně 7 mměsícu trpím různými zdravotními...
Revmatismus po infekci
Dobrý den, přítel prodělal streptokokovou pharyngitidu,...
Revmatismus ??
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně dlouhodobých...
Příčiny revmatismu...
Dobrý den, několik měsíců trpím bolestí ramen a paže....
Moringa
Dobrý večer, slyšela jsem v rozhlase o blahodárných...
Fibromyalgie
Již od vánoc trpím stěhovavými bolestmi zad, měkkých...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolest při polykání (pravděpodobně pravá mandle)

Dobrý den, již po druhé ve svém životě přibližně v rozmezí dvou měsíců mě začala...

Bolest při potápění

Dobrý den, cca před týdnem jsem se na dovolené potápěl v moři do 4 až 5 metrů...

Bolest při požívání teplých nápojů a jídel

Dobrý den,už 5 den mám bolesti při požívání teplých nápojů a jídel. Tlak je...

Bolest při protahování zad

Dobrý den, dnes při protahování zad náhlou ostrou bolest v oblasti branice...

Bolest při prvním sexu

Dobrý den, mám dotaz, včera jsme s přítelkyní měli první sex, byl to i její...

Bolest při prvním sexu

Dobrý den, rád bych vás poprosil o radu. Moje přítelkyně (17) vždy když se...

Bolest při prvním sexu

Dobrý den, včera jsem měla první sex a přišla jsem si taková "suchá" a celkem...

Bolest při přetahování předkožky

Dobrý den, při erekci když přetáhnu předkožku tak pociťuji bolest. Měl bych...

Bolest při přetahovaní předkožky

Dobrý den, mám problém s mojí partnerkou. Po celovečerní masturbaci se mi přihodila...

Bolest při přetažení předkožky při erekci

Dobrý den je mi 15 let a když se mi stopoří penis nemůžu přetáhnout předkožku...

Bolest při růstu?

Dobrý den, Je mi 20 let a bolí mě nohy, jako mě vždy boleli v pubertě když jsem...

Bolest při sedání a stoupání...

Dobrý den,je mi 15 let.A asi před týdnem jsem si kýchnul a něco mi prasklo.Nejsem...

Bolest při sedání a stoupání...

Dobrý den,je mi 15 let.A asi před týdnem jsem si kýchnul a něco mi prasklo.Nejsem...

Bolest při sedání a stoupání...

Dobrý den,je mi 15 let.A asi před týdnem jsem si kýchnul a něco mi prasklo.Nejsem...

Bolest při sexu

Dobry den, zaznamenal jsem bolest pri pohl. styku, kterou jsem povazoval za...

Bolest při sexu

Dobrý den, jsem ze svou partnerkou již téměř rok a půl a zhruba celý rok...

Bolest při sexu

Dobrý den, chtěla bych Vám povědět moje trápeníčko. Již minulé pondělí(1.7.2013),...

Bolest při sexu

Dobrý den, mám dotaz ohledně bolesti při sexu. S mým prvním přítelem bylo vše...

Bolest při sexu

Dobrý den, s přítelem jsem již skoro 5 let s tím že jsme se na 4 měsíce rozešli,...

Bolest při sexu

Dobrý den, mám dotaz ohledně bolesti při sexu. S mým prvním přítelem bylo vše...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Granuloma anulare

Dobrý den, můj problém zní granuloma anulare. Vyzkoušela jsem několik mastí,...

Ekzém na očních víčkách

Dobrý den! Trápí mě už třetí měsíc ekzém na očních víčkách (zvláště u vnitřních...

Milie na spodním víčku

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Před Vánocemi jsem si všimla, že se mi na očním...

Zelená stolice


Boule u pupiku

Dobrý Den, dlouhodobě mě trápí problém..Dělá se mi takova boule přímo vlevo...

CLOTRIMAZOL AL 100

Dobrý den. Byla jsem u gynekologa s problémem mykozy která se u mě objevila....

Píchání a tlak u srdce

Dobrý den. Asi před třemi měsíci jsem zažila velký stres a jednoho dne se mi...

Bolesti konečníku


Partner ma asi alergii na moji vaginu

Dobry den, je mi 33let a partnerovy je 34. Po pohlavnim styku se mu na penisu...

Nepravidelnost menstruace

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat už jsem 13 měsíců po porodu a od té doby mám...

Pálení žáhy

V roce 2006 mi byl diagnostikovan g.reflux. Nasazena lecba Oxy.., uz si presne...

Průjem po chilli papričkách


Růst penisu


Vleklá rýma

Dobrý den,mám 4,5 měsíční dceru,kterou od 1měsíce trápí zadní rýma,která nelze...

Pád z koně

Spadl jsem z kone a boli me prava cast hrudniku, nemuzu se uplne nadechnout,...

Možnost otěhotnění

Dobrý den, mám dotaz. Rozhodla jsem se po 5ti letém užívání antikoncepce ji...

Snížená hodnota trombocytů v krvi a zvýšené MPV


CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Bolest v pravém podžebří

Dobrý den delší dobu mně bolí v pravém podžebří a když se ohnu ta mi vystoupí...

Bolesti prstů nohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už asi půl roku mě bolí kloub u prstu (jakoby...

Reklama
Zavřít