Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Bolestivou MS mám od 12ti let

Gynekologie Nikola 12.7.2019

Dobry den. Pred 2.5lety jsem byla na operaci tr. kyly laparoskopicky. Vse bylo v poradku. Za dva mesice po operaci se mi ale v místě kde byla kyla udelala boulicka. Boulicku jsem tam mela tedy asi 2 roky. Kdyz jsem zasla k doktorovi tak si myslel na pohmat ze jde o uzlinu. I na ultrazvuku to tak viděli. Byla jsem tedy v květnu operovana a z histologie vysla endometrioza viz prikladam lekarskou zpravu. Pan doktor mi zatim jen predepsal antikoncepci jangee ale ta mi nevyhovovala tak zmenil na vag.krouzek. bohuzel je mi z nej také špatně, zvracela jsem, psychika je take špatná (v minulosti jsem se lecila s uzkostma) tak jsem sama po 10dnech vysadila jelikoz muj gynekolog ma dovolenou. Zadne problemy jsem doted nemela jen mi nasli v moci mikro hematurii ery13. Bolestivou ms mam od 12ti let. Z antikoncepce mam strach jelikoz mi nedela dobre a nechci cekat nekolik mesicu jestli se to upraví. Na laparoskopii jsem jeste nebyla. Myslite ze v tom trisle mohlo byt jen ojedinele lozisko endometriozy a jinde byt nemusí? Nechapu ze se to objevilo po te operaci kyly. Jedine tedy co me trapi je nadymani a nafoukle břicho. Děti jiz mam 2 a neplánuji dalsi. Dekuji za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, hormonální léčba je nejúčinější léčbou na endometriózu, pokud ji nesnášíte, je zapotřebí provést ultrazvuk a případně zvážit laparoskopii, aby byl přesně zjištěn rozsah endometriózy a podle toho zvolit další postup. Endometrióza může způsobovat jak bolesti, tak i znesnadnit otěhotnění. Nejlepší rada je obrátit se na pracovitě při větších nemocnicích, které se endometriózou zabývá a tam po vyšetření zvolí další postup. Existují specializované ambulance pro léčbu endometriosy a nelze než Vám doporučit konsultaci tam, zvláště pokud jste měla projevy nemoci i mimo gynekologickou oblast. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Trpím na bolestivou menstruaci.
Dobrý den,trpím na bolestivou menstruaci...již 4 měsíce...
MS
Dobrý den,je mi 16 let,mám aktivní sexuální život,s...
Mám bolestivou menstruaci
Dobrý den, Mám bolestivou menstruaci, tudíž si ji...
Mám pod čelistí bolestivou bulku
Dobrý den. Mám pod čelistí bolestivou bulku. Před týdnem...
Bez MS
Dobry den mam dotaz, MS jsem mela 7.9 konec 14.9 ovu...
Třes rukou ve 12ti letech
Dobrý den, je mi dvanáct let a již delší dobu se mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bolestivost v oblasti varlat

Dobrý den, cca před 14 dny mě lehce začalo bolet v okolí levého varle.. Nyní...

Bolestivost v podbřišku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na bolestivost v pravém podbřišku. Loni jsem...

Bolestivost v rameni, snížená hybnost

Dobrý den, čas od času mě pobolívají klouby, především kyčelní a kolenní - v...

Bolestivost v tříslu při zánětlivém projevu na šourku

Dobrý den, Dnes jsem jsem dostal odpoved na dotaz č.379029. Teď ještě...

Bolestivost varlat

Dobrý den, píši za přítele. Zhruba před 3 roky ho při fotbale spoluhráč nakopl...

Bolestivost varlat, varikokéla

Dobrý den, již nějakou dobu mám menší problém s bolestivostí varlat. Před 10-ti...

Bolestivost zubů po dentální hygieně

Citlivé až bolestivé zuby před 4-5 týdny jsem absolvoval dentální hygienu (v...

Bolestivost žaludu po masturbaci

Dobrý den, mám dotaz sexuálního charakteru na penis. Zaregistroval jsem zvýšenou...

Bolestivost žíly na ruce

Dobrý den, asi tři dny mě pobolívá pravá ruka.Na pohmat jsem zjistila,že mám...

Bolestivost, zbarvení nehtů

Dobrý den, už asi dva roky mám divně zabarvené nehty (čím dál více se rozšiřuje...

Bolestivý "pupínek" ve vlasech

Dobrý den. Mám ve vlasech opravdu bolestivý a tvrdý "pupínek". Propíchla...

Bolestivý a červený klitoris

Dobrý den, nastal mi takový problém, po draždení klitorisu rukou od prítele....

Bolestivý a nafouklý žaludek

Dobrý den, již třetí den mě nepříjemně bolí žaludek, jako bych měla kámen. Dvakrát...

Bolestivý a zduřelý děložní čípek

Dobrý den, asi před týdnem mě začalo pobolívat v podbřišku. Cítím spíše neustálý...

Bolestivy bily bolak na stydkem pysku

Dobry den, jiz deset dni mam bolestivy bolak uvnitr stydkeho pysku vedle usti...

Bolestivý bulka pod kůžu pod levým varletem

V noci mě probudila bolest pod levým varletem. Nahmatal jsem si tvrdou bulku...

Bolestivý cunnilingus


Bolestivý červený otok kolena

Dobrý den mám problém s kolenem.Včera mi v noci oteklo koleno zarudlo a je...

Bolestivý červený pupínek na varlatech

Dobrý den, je mi 14 let, nejdříve jsem to týden neřešil, bolelo to jen minimálně,...

Bolestivý defekt dutiny ústní po otlačení přístrojem

Dobrý den, před týdnem jsem byla na pravidelné prohlídce u své zubařky a když...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Akné a retinoidy

Dobrý den, mám dotaz, douzivala jsem retinoidy na akné ( curacne) -isotretinoin,...

Nachlazení a krvácení z nosu


Ovocná piva v těhotenství?

Dobrý den, jsem v 15 týdnu těhotenství a zajímalo by mě, zda občasná konzumace...

Závratě a možný přechod do menopauzy.

Dobrý den, od roku 2004 se léčím na sníženou činnost ŠŽ., Užívám letrox 100mg...

Visící kůže na šourku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na neobvyklou záležitost týkajících se mých...

Nepravidelný občasný tlukot srdce

Dobrý den cca před dvěma týdny navečer jsem si všiml neobvyklého nepravidelného...

PH moči


Tečky na horním rtu

Dobry den, jiz par mesicu pozoruji jakesi tecky na hornim rtu. Nevenoval jsem...

Tlakové bolesti hlavy při předklonu,dřepu.


Zarostlý nehet u palce na noze

Dobrý den. Začal bych tím, že mám zarostlý nehet už asi 5 měsíců. 3x jsem...

Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?


Spasmed

Dobrý den, trápí mne slabý únik moči, který nesouvisí s kýcháním, zvedáním...

Distorze chopartu

Dobrý den, 17.11.2014 jsem si večer špatným došlápnutím přivodil podvrtnutí...

Výsledky lumbální punkce

Dobrý den, v příloze zasílám výsledky lumbální punkce. Můj dotaz zní, zda některé...

Vaskulitida (2.)

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď zde http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/vaskulitida-70759 Ano,...

Jak rychle působí lék na tlak?

Dobrý den. Mamka 81 let bere na vysoký tlak Betaxu a Modurertik. Někdy má ráno...

Pupínky pod jazykem

Dobrý den,před cca 7 měsíci se mi objevily v ústech pod jazykem takové výrustky...

Preventivní prohlídka u mužů na urologii

Dobrý den,chtěl bych se zeptat ženy chodí na vyšetření ke gynekologovi i když...

Kombinování léků

Dobrý den. Chci se zeptat , jestli je možné kombinovat lék cipralex a tiaprinal...

Zánět jicnu po ATB

Dobrý den pane doktore. Je to moje již druhá otázka na toto téma. Takže to zkusím...

Reklama