Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Borelioza

Praktické lékařství Andy 25.4.2016

Dobry den je možný přenos boreliozy pohlavnim stykem? Již delší dobu řeším problem a nyní jsem se dozvěděla od bývalého přítele, že ji měl v době kdy jsme spolu byli. Výsledky na boreliozu byly pozitivni jen na protilatky, no nicméně by příznaky i seděly. Je to prosím možné a je k něčemu nasadit antibiotika i když jsou testy pozitivní jen na protilatky?

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý den Andy, ano, Borelioza je pohlavně přenosná choroba a tedy dá se přenést pohlavním stykem, co se týče protilátek, existují tzv. protilátky akutní imunitní odpovědi, tzv IgM a protilátky chronické, pamětové,, tzv IGG. Bohužel interpretace výsledků těchto protilátek konkr. u Lymské Boreliozy není snadná a proto máte.li přáznaky Boreliozy, např. Erytema migrans, je jistě na místě zahájit léčbu. S pozdravem, K. Jiříčková.

Související dotazy

Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza
Dobrý den, brala jsem antibiotika kvůli podezření...
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Borelioza. Dobrý den, nad kotníkem pravé dolní končetiny...
Borelióza
Dobrý den, prosím o radu. Mé dceři ( 11 let ) byla...
Borelioza
Dobrý den, vloni jsem měla klíště. Po objevení skvrny...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Borelióza

Dobrý den, prosím o radu. Mé dceři ( 11 let ) byla rozborem z krve zjištěna...

Borelioza


Borelióza


Borelioza


Borelióza


Borelioza


Borelioza


Borelióza


Borelióza

Dobrý den, prosím vás o radu ohledně mého stavu. Od února 2017 mám problémy...

Borelióza


Borelioza


Borelioza

Dobrý den, již několikrát jsem byl nakažen Boreliózou. Vždy to doprovázela zimnice...

Borelióza

Před 3-4 měsíci mi diagnostikovali boreliozu.V době Vánoc (2010) se mi na boku...

Borelioza

Dobrý den.Prosim o radu.Asi pred mesicem sem se dolecil na boreliozu uzival...

Borelioza

dobrý den za jak dlouho po dobrání antibiotik pri lecbě boreliozi se delají...

Borelioza

Prosím o informaci, po jak dlouhou dobu po infekci lze z krve zjistit nákazu...

Borelióza

Dobrý den, mé 16-ti měsíční dceři se udělal flek po kousnutí hmyzem. Asi za...

Borelioza

Dobrý den, v roce 2004 mi byla zjištěna borelioza a přeléčena antibiotiky....

Borelioza

Pred 3-mi rokmi som prerobila boreliozu bez preliečenia.Teraz sa mi vrátila.Po...

Borelioza

Dobrý den. Byla mi diagnostikována pomocí EMG latentní tetanie, ale přijde mi,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Propíchnutí ucha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně propíchnutí ucha. Mám v plánu propíchnout...

Doplněk stravi L-glutamin

Dobrý den mám takový dotaz nedávno jsem si koupil doplněk stravy L-glutamin...

Brnění horní poloviny těla

Dobrý den, dnes ráno vstával manžel do práce. Je mu 32let, zdráv. Vzbudil mě,...

Krvácení z plic

Dobry den, jiz tri mesice mam problem s plicemi. Abych ti popsal od pocatku,...

Panická porucha osobnosti

Dobry den,chtela jsem se zeptat,jestli trittico pusobi ucine i na panickou poruchu....

Degenerativní změny C páteře

Dobrý den, RTG C páteře. Oploštění krční lordózy. Deformace obratlových těl...

Kondylomata - zpusob nakazy

Dobry den, dnes mi doktor rekl ze mam kondylomata. Ja i muj partner jsme s nikym...

Boule na zadní části hlavy

Dobrý den , mám dotaz vyplývající ze starosti o zdraví mého čtrnáctiletého syna....

Boulička na penisu

Mám na penisu boulicka která se zvětšuje, je tvrdá a bolí při zmáčknutí. Co...

Stav po úrazu hlavy

Dobrý den, uklouzl jsem na podlaze a narazil jsem si hlavu o dlažbu (přímo...

Červené tečky

Dobrý den paní doktorko, v příloze zasílám nové foto k dotazu na červené tečky...

Špatný stav nehtů

Dobrý Den mám velmi špatný stav nehtů. Nehty jsou měkké.průhledné.Celkově se...

Dráždivý kašel

Manžel má již od Vánoc, kdy měl chřipku, kašel .Bral ACC,Mucosolvan, Mucobene,...

Běžný respirační infekt nebo HIV?

Mam velky strach, ze jsem nakazen HIV, ale na test je prilis brzo. Problemy...

Kvasinková infekce genitálu

Prosím o radu na penisu se mi udělalo mnoho malích pupínků připomínající akné,...

Strupy okolo penisu

Dobrý den, před pár dny po styku se mi začali dělat v oblasti ochlupení a v...

Bílý povlak na žaludu

Dobrý den, poslední dobou se mi na penisu objevuje bílý povlak a konec žaludu...

,,Zanešený" hrtan a plice

Dobry den, mela bych na Vas prosbu. Muj obvodni doktor mi neni schopny normalne...

Krev v moči v těhotenství

Dobrý den, jsem v 35. týdnu těhotenství. Asi od poloviny těhotenství mám téměř...

Bílé puchýře v pochvě

Dobrý den mám bílé puchyre na pochve a i v pochve. Bolí to a nevim co mam dělat