Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Borelióza?

Zuzana . 11.7.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, dnes jsou to 4 dny, co jsem byla u svého lékaře s problémem a tím je flek na levé ruce. Předpsal mi Augmentin, v lékárně jej ale neměli, dali mi Amoksiklav. Klíště jsem neměla a ani netuším, co mě mohlo štípnout. Skvrna mě svědí a velmi hřeje. Za 6 týdnu jdu na krev. Prosím Vás o o názor k mému stavu. Přikládám fotografii. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, fotografie je bohužel poněkud rozmazaná a pro zhodnocení kožních potíží je potřebný i pohmatový vjem, ale lze říci, že tento problém vypadá spíš jako alergická kožní reakce na štípnutí hmyzem (komár, muchnička), nebo kožní infekce. Erythema migrans, tedy kožní projev borreliosy, také obvykle výrazně nesvědí, nebolí ani nehřeje. Důležitý by byl údaj o tom, jak rychle se skvrna vytvořila (skvrna od borreliosy nevzniká v tomto rozsahu "ze dne na den"...). V případě nejasností je samozřejmě potřeba se obrátit na Vašeho lékaře, ale jeho postup se jeví adekvátní (ATB s předpokladem kožní infekce, Amoksiklav je totéž, co Augmentin, takže v tom problém není). Za vhodnou bych ale považoval kontrolu stavu nepozději za týden - pokud se stav rychle zlepší při daném postupu, svědčí to dále proti diagnose borreliosy a odběry za 6 týdnů by byly pravděpodobně zbytečné. Nutno ovšem podotknout, že pomýšlel-li Váš lékař z nějakého důvodu i na borreliosu, je na místě zvážit léčbu takto zaměřenou rovnou - v případě kožních stadií borreliosy není vhodné čekat na výsledek krevních testů, je třeba léčit včas, tzn. hned (bylo by pak potřeba zvolit trochu jiná antibiotika, doba trvání léčby by byla 10-14 dnů). Přeji brzké uzdravení!

Související dotazy

Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Dobrý den pane doktore,můj problém začal cca před půl...
Borelióza
Borelioza. Dobrý den, nad kotníkem pravé dolní končetiny...
Borelioza
Dobrý den, vloni jsem měla klíště. Po objevení skvrny...
Borelióza
Dobry den,chtel jsem se zeptat jestli je uz vakcina...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Borelióza, bolesti v oblasti třísel

Dobrý deň, diagnostikovali mi lymskú boreliózu ktorú som dostal z kliešťa...

Borelioza, chlamydie, štítná žláza

Dobrý den, již rok trpím zvýšenou únavou, prakticky jsem přestala sportova....

Borelioza, klíště

dobry vecer,dnes mi syn rekl,ze si pred tremi tydny vytahl kliste ,zustal mu...

Borelioza, mononukleoza

Prosim o vysvetleni zpravy z infekce: AB/Borelia b.s.l. IgG <5, AB/Borelia...

Borelióza, mononukleóza

Dobrý den, v 06/2010 jsem prodělala streptokokovou angínu, velká bolest v...

Borelióza, mravenčení v noze

Dobrý den, je tomu necelý rok, kdy sem byla léčena na boreliozu. Po doléčení...

Borelioza, Mycoplasma

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor ohledně mého zdrav. stavu a výsledků....

Borelioza, RS...nevím jak dál...

Dobrý den, mám na vás několik dotazů. hlavně jak dále postupovat. Mé problémy...

Borelióza, těhotenství, odběr pupečníkové krve

Dobrý den, přibližně před rokem mně byla diagnostikována borelioza. Po přeléčení...

Borelioza,ALS ?

Dobry den,mam uz 7 mesicu zdravotni problemy. Je me 21 let, a nikdy jsem nebyval...

Borelióza?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co by mohl být tento flek na přední straně...

Borelioza?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda tyto příznaky mohou vést předběžně k diagnoze...

Borelióza?

Dobrý den. Mám 3 letou dceru a před více než týdnem se jí objevil červený...

Borelioza?

Dobrý den, byla jsem na magnetické rezonanci a bylo mi zjištěno na mozkové tkání,...

Borelioza?

Dobrý den, chtěl bych s Vámi konzultovat následující: V srpnu 2010 přisáté...

Borelioza?

Dobrý den, už od loňského léta mám velké zdravotní problémy - bolest při polykání,...

Borelioza?

Dobrý den, před několika lety, zhruba osmi, jsem měla podezřelý štípanec. Lékařka...

Borelióza?

Dobrý den, zhruba na začátku července jsem objevil na zádech pravidelný červený...

Borelioza?

Dobrý den, asi před týdnem mě štípl komár. Okolo vpichu je jemně patrný flek....

Borelióza?

Dobrý den, je mi 18 let a před rokem mi zjistili intoleranci laktózy. Bezlaktózovou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Turbinoplastika


MUDr. Věra Kaplanová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Petr Štěpánek

Praktický lékař pro dospělé

Časté chození na velkou doprovázející bolest břicha


Jak včas odhalit příznaky klíšťové encefalitidy?


MUDr. Jaroslav Bělohlávek

Praktický lékař pro děti a dorost

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem


Bolest páteře


MUDr. Hana Šípová

Kožní ambulance

Zvýšená štítná žláza a zvýšený cholesterol


Suchý žalud a není tak narůžovělí


Strach z epidemií? Očkováním chráníme svoji budoucnost


Divny pocit po prvnim pohlavnim styku


Říhání


Prošlá antibiotika


MUDr. Richard Utler

RAPAX Medical s.r.o.

Dexona injekce


Atopický ekzém se s každým povoláním nesnese


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×