Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Borelióza

Jana . 29.9.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, v červnu jsem si našla klasický \"boreliový\" flek od štípance (o klíštěti nevím) na pravé noze vzadu v kolenní jamce. Zhruba do 2 týdnů mi začla noha chvílemi lehce brnět. Lékařka rozhodla o přeléčení antibiotiky. Jela jsem zrovna na dovolenou, proto zvolila Xorimax, na 21 dní. Brnění přetrvávalo i po antibiotikách, začalo se objevovat i v pravé ruce a pravé půlce hlavy, ta pak začala i dost bolet. Lékařka mi vzala krev, v krvi potvrzeny borélie. Na infekčním oddělení provedena lumb. punkce, v ní borélie neprokázány, přesto mi nasadili antibiotika do žíly. Celkem na 20 dní, pak jsem ještě začla brát Doxybene 100mg, 2xdenně 1 tobolka, po dobu 3 týdnů. Lékařka v nemocnici si ještě všimla, že při menším osvětlení se mi více rozšiřuje pravá zornička. První 3 týdny léčby příznaky téměř zcela vymizely, cítila jsem se skoro jako předtím. Bohužel se ale poslední dny kapaček se začaly příznaky znovu vracet. Nyní beru již týden Doxybene, ale příznaky jsou stále dost intenzivní. Téměř neustále mě brní pravá noha, je často jakoby \"namožená\", popřípadě bolí pravá půlka hlavy. Minimálně jednou denně mi je nevolno, motá se mi hlava (to je ale možná z antibiotik). Širší zornička přetrvává. Viditelně tedy antibiotika přestala zabírat. Samozřejmě toto sdělím lékaři na infekčním, kam jdu za 2 dny. Chtěla bych ale znát ještě další názor na můj průběh nemoci. Také mě už napadlo, zda jde vůbec o boreliózu, zda to není nějaký jiný neurologický problém. Děkuji. Jana

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, může se jednat i o jiný problém, než o borreliosu, příznaky borreliosy by se měly po přeléčení antibiotiky mírnit. Neurologické vyšetření je jistě vhodné. ještě snad k širší zorničce - nemáte ji od narození ?

Související dotazy

Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Dobrý den pane doktore,můj problém začal cca před půl...
Borelióza
Borelioza. Dobrý den, nad kotníkem pravé dolní končetiny...
Borelioza
Dobrý den, vloni jsem měla klíště. Po objevení skvrny...
Borelióza
Dobry den,chtel jsem se zeptat jestli je uz vakcina...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa


Boreliosa ??


Boreliosa ??


Boreliosa od psa


Boreliosa, RS? Jak dál postupovat?


Borelioza


Borelióza


Borelioza


Borelióza


Borelioza


Borelioza


Borelióza


Borelióza


Borelioza


Borelioza


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyvrknuty kotnik

Dobry den ! 20.2.06 jsem si vyvrknul kotnik pri fotbal,doslapl jsem na bok...

Loupání kůže na prsou


Angína, komplikace


Tranvestismus nebo shemale?


Bolesti po polypektomii


Ganglion? u dítěte


Kondom - správné nasazení


MUDr. Petr Havel

3HPHK, s.r.o.

MUDr. Libor Anděl

Gynekologická privátní praxe

Naxyl a ovlivnění antikoncepce


Plíseň


Ganglion a bolest kolene


MUDr. Jaroslav Šubrt

Praktický lékař

Bílé pupínky


Váček na patře


Roztroušená skleroza


Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják


Na hrudi


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×