Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Borelioza nebo i něco jiného ??

Petra 11.10.2018

Dobry den.posledni mesic jsem byla velmi unavena,bolest v krku,svaly,tuhnuti tvare,motani hlavy,paleni na plicich. Lekar mi odebral krev a za tyden vysledky borelioza 28.34 a plicni chlamydie igg 121.8.nasadil nejdříve fulmilid 7 dni myslim nezabralo.na jazyku mam vzadu pupinky na plicích me stale boli,svaly taktez.nyni 10 den beru doxyhexal a leky na imunitu,wobenzym.zlepseni opravdu malo.atb mam na 23 dni.je tento stav normalni?priloha vysledky.dekuji mockrat. Doplnění informací: Pan doktor mi ale udělal velké krevní testy, vše prý bylo v pořádku, CRP v pořádku, stěry z krku v pořádku, cukry, cholesterol, krevní obraz vše ok. Pouze chlamydie a borelióza vyšla pozitivní

Na tyto výsledky mi vlastně na borelozui neřekl vůbec nic, takovéto výsledky už jsem měla rok a půl zpátky a nic neřešil.

Bavil se jen o problému chlamydie..že prý tam jsou špatné výsledky a poté nasadil po fromilidu za 3 dny ihned na 23 dní DOXYHEXAL.

Léčí mi tedy pouze chlamydie. Protože jsem měla těžkej zánět průsušek nebo plic…to prý je zapříčiněno chlamydiemy.

Já jsem z toho tedy docela nešťastná. Včera se mi na ruce udělali malé pupínky (červená tečka jakoby)..a mám suchou pokožku..to může taky být ATB?

Moje potíže se malinko po doxy zlepšily, nicméně jsem stále unavená a nechce se mi brát atb léta, jak to tak čtu ohledně chlamydií na netu, kde pacienti popisují horory z léčby. Jen bych upřesnila..přecházela jsem dlouhodobě vše, hodně sportovala, stres v práci..



Děkuji mockrát za Váš čas

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, vaše potíže samozřejmě jsou dány i podáním těch antibiotik, nasadit Fromilid a pak vzápětí Doxyhexal je samozřejmě s prominutím pro vaše játra dost "pecka", spousta lidí tyto léky snáší dost špatně, ty pupínky na jazyku po Fromilidu jsou zcela typické, myslím si že nasazení Fromilidu bylo asi zbytečné a mělo se počkat na výsledky a nasadit pouze Doxyhexal... ale nyní již asi nezbývá nic jiného než to vydržet a tyto atb. na boreliozu dobrat a pak udělat další odběry s nějakým odstupem pár týdnů, a to nejen borelie, ale i vše ostatní jako je sedimentace, CRP, krevní obraz, jaterní testy, štítná žláza, cukr, funkce ledvin, moč, aby se vyloučili i jiné možné příčiny vašich potíží, pokud nedojde ke zlepšení, bude potřeba udělat lumbální punkci a odběr mozkomíšního moku k vyloučení neuroboreliozy, dále pak třeba magnetickou rezonanci mozku a krční páteře, bolest v krku klidně může být příznakem poškození krční páteře, pokud ji máte nějak výrazně opotřebovanou nějakou větší zátěží a vůbec toto s boreliózou souviset nemusí, takže je potřeba hledat a pátrat i po jiných příčinách a nesvádět všechno jen na ty borelie, nález těch plicních chlamydií v podstatě nestojí za řeč...děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Antibioticky jste byla přeléčena správně - jak Fromilid, tak Doxyhexal působí na boreliózu i na chlamydie. Postačující je léčba 2-3 týdny, nikoliv roky, jak jste se dočetla na internetu. Dlouhodobé užívání antibiotik škodí jak játrům, tak imunitnímu systému. Pokud se objevila vyrážka, nelze vyloučit alergii na antibiotika, proto doporučuji navštívit lékaře, který vám antibiotika předepsal.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Borelióza
Dobrý den, prosím o radu. Mé dceři ( 11 let ) byla...
Borelioza
Dobry den, mam dotaz ohledne boreliozy. Minuly ctvrtek...
Borelióza?
Dobry den, vcera se objevil cerveny flicek na noze....
Borelióza
Dobrý den pane doktore,můj problém začal cca před půl...
Borelióza
Borelioza. Dobrý den, nad kotníkem pravé dolní končetiny...
Borelioza
Dobrý den, vloni jsem měla klíště. Po objevení skvrny...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Borelioza a poruchy nervové soustavy

Dobrý den. Mám obdobný dotaz jako včera, akurát se obracím na Vás jakožto odborníka...

Borelióza a sport

Dobrý den. Byl bych Vám vděčný za radu. Před 5 týdny jsem měl klíště a před...

Borelioza a těhotenství

Dobrý den,chci se zeptat,zda má vliv borelioza u mého manžela,když se snažíme...

Borelioza a těhotenství

Dobrý den paní doktorko, v srpnu mi zjistili boreliozu, v září jsem se léčila...

Borelióza a závratě


Borelioza ano nebo ne

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli tyto hodnoty značí boreliozu nebo ne...

Borelióza či jiné infekční onem.

Dobrý den paní doktorko, rád bych touto cestou poprosil o radu. Trpím určitými...

Borelioza kloubu

Dobry den moje svagrova byla lecena nekolik mesicu na zanet slach parkrat mela...

Borelioza nebo alergie?

Dobrý den, před třemi dny mě kousl ve Švýcarsku mravenec, kdy místo kousnutí...

Borelióza nebo encefalitida od domácího mazlíčka

Dobrý den,stala se mi taková věc.Vytahoval jsem svému pejskovi klíště,bohužel...

Borelioza nebo jiná infekce?

Dobrý den, již rok mam potíže s častým nachlazením i v létě a bolestmi kloubu...

Borelioza nebo kl.encefalitida?

Dobry den, jsem ted momentalne jiz delsi dobu v Holandsku. Pred jedenacti...

Borelioza nebo revmatoidni artritida

Dobrý den, začínám být docela zoufalá ze své situace...V lednu 2010 jsem porodila...

Borelioza od blechy

Dobrý den, asi před týdnem jsme zjistili, že má náš pes blechy. V té době se...

Borelioza odběry

Dobrý den, dceři (2 roky) se letos v létě objevily na nožce soustředné kruhy...

Borelióza po 2 letech??

Dobrý den, jen pro začátek, klíště jsem neměl 2 roky(beze skvrn a podobných...

Borelioza po půl roce, nebo poočkovací příznaky?

Dobrý den, minulý týden jsem se léčil s chřipkou, pouze teplota, únava, bolest...

Borelióza s kloubními projevy

Dobrý den, chtěla jsem darovat plazmu, byla mi zjištěna borelióza po 2. letech...

Borelioza u 2 letého dítěte

Dobrý den, moje dvouletá dcerka má zřejmě boreliozu, včera jsme byly u dětské...

Borelioza u 4letého dítěte

Dobrý den, můj 4letý syn byl cca před měsícem poštípán od komára. Druhý den...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Předmět v oku

Dobrý den, již 4 dny mám pocit že mám nějaký předmět v pravém oku. Předmět jako...

Fimoza

Zdravím,ve 30letech jsem podstoupil častečnou obřízku kvuli fimoze,teď jse nejspíš...

"Kapičky lásky"


Problémy s erekcí

Dobrý den, jsme s manželem 28 let a za poslední 2 roky úplně ztratil zájem o...

Pálení v koleni

Dobrý den, již dva týdny mě trápí koleno. Při ohnutí od 90° a více se objeví...

Krvácení při sexu


Fimoza

Dobrý den, dne 2.11 mi byla dělaná obřízka. K dnešnímu dni to vypadá - viz přiložené...

Břišní kýla

Dobrý den ,jsem 5 let po abdominoplastice a nevím zda s tím souvisí můj problém. Při...

Snížená citlivost ruky


Bolest varlat

Dobry den chtel jsem se zeptat opil jsem se takze si nic nepamatuju ale rano...

Fimoza

Dobrý den, mám problém přetáhnout si predkozku a bylo mi zde řečeno, že se to...

Autoimunitní onemocnění a Preventan Akut

Dobrý den, mám již dvě autoimunitní onemocnění - celiakii a autoimunitní...

Bolest pod kolenem

Dobrý den, je mi 45 let,cca 4 roky nekuřák,mám nadváhu,nemám sedavé zaměstnání....

Snížená činnost štítné žlázy


Rána na penise


Vlasy


Antidepresiva a alkohol?


Antibiotika a alkohol

V sobotu ve 4 ráno dobírám poslední OSPEN 1000,takže v 18h už můžu pít?už jsem...

Plícní chlamydie

Dobrý den, od podzimu mě trápily neustálé rýmy, bolesti v krku a podobné příznaky...

Brnění rukou

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat.Již asi týden mě doprovází převážně po ránu,když...

Zavřít reklamu