Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Borelioza nebo revmatoidni artritida

Imunita Pavla . 31.3.2012

Dobrý den, začínám být docela zoufalá ze své situace...V lednu 2010 jsem porodila synka, do té doby jsem byla zdravotně úplně v pořádku (snad s výjimkou opakovaných ledvinových kamínků). Přibližně 4 měsíce po porodu mě začaly bolet klouby na prstech u ruky, dostavovalo se ranní ztuhnutí, pobolívala mě i páteř (což jsem přisuzovala nepovedenému vpíchnutí epidurálu). začala jsem být hodně unavená a tak jsem zašla k obvodní lékařce. Ta nejdříve usoudila, že je to vyčerpáním z porodu (komplikované těhotenství, včetně vyvolávání porodu, které se nepovedlo a skončilo císařským řezem), že se to uklidní....když se situace ani po dalších dvou měsících nelepšila, šla jsem k ní znovu a ona mi udělala krevní testy. Říkala, že výsledky potvrdili boreliózu a silnou anémii...takže mi nasadila sorbifer (železo) a antibiotika - 4 týdny. Pak mi udělali opakované testy a paní doktorka řekla, že se o žádnou boreliózu nejednalo, protože by se už vytvořili v krvi protilátky a ony tam nejsou. Na otázku, co mi tedy je, tvrdila, že zřejmě stále poporodní únava...přibližně po dalších 4 měsících mě odeslala k revmatoložce..tam mi udělali testy na revmatologické faktory, vyšly negativně, ale podle příznaků mi paní doktorka řekla, že se jedná o séronegativní revmatoidní artritidu..nasadila mi postupně plauenil, delagil, artrilom....vše bez efektu. Jen jednou mi zabrala jakási kortikoidová injekce do zad, ale jen na pár týdnů... Prsty na rukou mě bolí stále víc, začínám mít problémy odnést tašku, otevřít lahev, obléct malého, začíná se mi špatně dýchat (spirometrie naznačila jakousi obstrukční křivku)...v září se mám vracet z mateřské do práce...minulý týden mi revmatoložka udělala "pro jistotu" testy na boreliózu...W blot IgG negativní, ale IgM pozitivní... Nasadila mi Salazopyrin na revmatoidní artritidu (po kterém mi je dost špatně), s tím, že se to IgM řešit nemusí.... Myslíte, že můžu mít boreliózu a ne revmatoiní artritidu ( v krvi se neprokazuje, a kromě bolesti kloubů jiné příznaky nemám)? Na imunologii mi také dělali testy na boreliozu..v rozmezí 48 hodin od testů na revmatologii...a tam jim vyšlo Igm negativní? je možné, aby dva stejné testy, dělané v tak malém časovém rozmezí, měly každý jiný výsledek?? Předem moc díky za odpověď...Pavla

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, laboratorní diagnostika boreliosy není zcela přesná , produkce protilátek může nastat zcela nespecificky při jakémkoliv infekčním onemocnění i např. při autoimunitním onemocnění jako je revmatoidní artiritida. To že máte autoprotilátky /revamtoidní faktor/ nyní negativní, neznamená, že se produkce v budoucnu nemůže navodit. Důležité je sledovat vývoj v čase, sledovat parametry zánětu. Diagnostika se nedělá pouze dle laboratoře a hlavní jsou klinické příznaky, rentgenový nález, rodinná anamnéza . Důvěřovala bych proto paní doktorce a pokračovala v léčbě , kterou Vám doporučila.

Související dotazy

Revmatoidní artritida a přibírání na váze
Extrémně zvýšený revmatoidní faktor a prudké přibírání...
Otoky obličeje, revmatoidní artritida
Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila. Je mi 21...
Revmatoidní artritida a tanec
Dobrý den, je mi 14 a mám revmatoidní artrididu a jsem...
Revmatoidní artritida
Dobrý den, již 2 měsíce se léčím s revmatoidní artritídou,...
Revmatoidní artritida a léčba
Prosim o radu pro mého 74 let starého otce s pokročilou,doteď...
Borelioza nebo revmatoidni artritida
Dobrý den, začínám být docela zoufalá ze své situace...V...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Borelioza a těhotenství

Dobrý den paní doktorko, v srpnu mi zjistili boreliozu, v září jsem se léčila...

Borelioza a těhotenství

Dobrý den,chci se zeptat,zda má vliv borelioza u mého manžela,když se snažíme...

Borelióza a závratě


Borelioza ano nebo ne

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli tyto hodnoty značí boreliozu nebo ne...

Borelióza či jiné infekční onem.

Dobrý den paní doktorko, rád bych touto cestou poprosil o radu. Trpím určitými...

Borelioza kloubu

Dobry den moje svagrova byla lecena nekolik mesicu na zanet slach parkrat mela...

Borelioza nebo alergie?

Dobrý den, před třemi dny mě kousl ve Švýcarsku mravenec, kdy místo kousnutí...

Borelióza nebo encefalitida od domácího mazlíčka

Dobrý den,stala se mi taková věc.Vytahoval jsem svému pejskovi klíště,bohužel...

Borelioza nebo jiná infekce?

Dobrý den, již rok mam potíže s častým nachlazením i v létě a bolestmi kloubu...

Borelioza nebo kl.encefalitida?

Dobry den, jsem ted momentalne jiz delsi dobu v Holandsku. Pred jedenacti...

Borelioza od blechy

Dobrý den, asi před týdnem jsme zjistili, že má náš pes blechy. V té době se...

Borelioza odběry

Dobrý den, dceři (2 roky) se letos v létě objevily na nožce soustředné kruhy...

Borelióza po 2 letech??

Dobrý den, jen pro začátek, klíště jsem neměl 2 roky(beze skvrn a podobných...

Borelioza po půl roce, nebo poočkovací příznaky?

Dobrý den, minulý týden jsem se léčil s chřipkou, pouze teplota, únava, bolest...

Borelióza s kloubními projevy

Dobrý den, chtěla jsem darovat plazmu, byla mi zjištěna borelióza po 2. letech...

Borelioza u 2 letého dítěte

Dobrý den, moje dvouletá dcerka má zřejmě boreliozu, včera jsme byly u dětské...

Borelioza u 4letého dítěte

Dobrý den, můj 4letý syn byl cca před měsícem poštípán od komára. Druhý den...

Borelióza u pětiletého syna

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás dotaz ohledně syna. Synovi bylo pět let...

Borelioza vs spatna imunita

Dobrý den, nutně bych potřeboval vaši radu, protože jsem se dostal do kritického...

Borelioza vs. toxoplazmoza

Dobry den, som v 15tt a bola mi diagnostikovana borelioza.. Vysledky IgM mi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Užívání marihuany a testování


Bolest po vytržení zubu


Bolest krční a hrudní pateře

Dobrý den, při sportu konkretně skoku do vyšky sem dopadl tak častečně na krčni...

Artróza - Gonartróza


Povšechné obtíže


Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou


Přirostlá předkožka


Motání hlavy, stavy na omdlení


Bušení srdce při ulehnutí


Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou

<p>Chladné měsíce roku jsou pro mnohé z nás spojeny s rýmou a nachlazením a...

Vyhřezlé plotýnky

mohu s má lezem na pateří vyhřezlé plotýnky 3 4 5 od 3 až 6mm jezdit...

Bolesti pod pravým žebrem


Pooperační hojení ran není vždy jednoduché. Znáte možné komplikace?


Koxitida


Odstranění panenské blány

Da se panenská plana protrhnout ukazováčkem ? Děkuji za odpověď

Bolest v krku, pocit knedlíku


Kožní zarudnutí na hýždích

Dobrý den, mám dlouhodobý problém, dělají se mi červené fleky na kůži, převážně...

Zánět pochvy

Dobrý den, dceři je 25 a v poslední době trpí na gyn.záněty.Gynekolog předepíše...

Vyléčím se z virové hepatitidy typu C?

Největším rizikem virové hepatitidy typu C je její přechod do chronické fáze....

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×