Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Camplyobacter

Marcela . 23.8.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, dceři - 3 roky- byl zjištěn ve výtěru camplyobacter, brala týden antibiotika Sumetrolim, po 5 dnech stále ve výtěru camplyobacter. Neměla ale již žádné příznaky - průjem, teplotu. Jak mám přizpůsobit jídelníček? mám zavést nějaká opatření? smažená a tučná jídla jí nedávám. Může jíst jogurty, pít mléko? Za jak dlouho se obvykle bakterie zničí? Děkuji Vám za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Přítomnost campylobactera ve stolici může přetrvávat i po léčbě řadu měsíců, rozhodující je, zda trvá průjem, bolesti břicha či horečky. Pokud uvedené obtíže dcera nemá, doporučuji lehkou průjmovou dietu, zakoupit v lékárně laktobacily k normalizaci střevní flóry. Mléko není v průjmové a postprůjmové dietě vhodné, zakysané mléčné výrobky zavádějte postupně pomalu a dle odezvy organismu (pokud se objeví průjem, vysaďte je).

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Calcium

Dobrý den, za půl roku jdu na krev a paní doktorka mi napsala na žádanku,...

Calcium a žlučníkový kámen

Dobrý deň, ako prevenciu osteoporózy mi moja lekárka doporučila brať calcium....

Calgel

Dobrý den, mám 2 měsíční holčičku a prořezávájí se jí zoubky. Jeden už kouká...

Calgel na zuby moudrosti

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mně aplikace Calgelu na rostoucí "zub...

Calibrum Baby plan

Dobrý den. S manželem plánujeme druhé miminko a chtěla jsem se zeptat jestli...

Calibrum baby plan a snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, byla mi zjištěna snížená funkce štítné žlázy ( autoimunitní zánět...

Calpy syndrom

dobrý den. v květnu jsem si při judu poranila koleno a až do ted jsem chodila...

Caltrate

Jaké prostředky kromě Caltrate si mohu pořídit na osteoporozu?Děkujidd

CALTRATE 600mg/400 IU D3 a ledvinové kameny

zdravím. Chci se optat zda mohu brát bez obav lék CALTRATE 600mg/400 IU D3....

Caltrate a estofem

Dobrý den, kvůli ztrátě menstruace beru estrofem a Caltrate. Chtěla jsem se...

Campylobacter

Dobrý den, 4. srpna mi začaly zdravotní problémy - horečky, později průjem...

Campylobacter

Dobrý den, měla bych několik dotazů k bakterii Campylobacter, která mi byla...

Campylobacter

Dobrý den, paní doktorko, prosím o Váš názor. V pondělí mi nebylo příliš dobře,...

Campylobacter

Dobrý den, paní doktorko, prosím o Váš názor. V pondělí mi nebylo příliš dobře,...

Campylobacter

Dobrý den, již 3,5 měsíce mám problémy se žaludkem - pocity na zvracení,...

Campylobacter

Dobry den pani doktorko, od pondeli mam v sobe campylobactera,byl jsem v nemocnici...

Campylobacter

Dobrý den, v listopadu jsem onemocněl Campylobacterem. Léčil jsem se skoro měsíc,...

Campylobacter

Dobrý den.Dcera prodělala před měsícem inf.campylobacterem.neustále jí bolí...

Campylobacter

Dobry den, měla jsem vysoké horečky a průjem. Lekař mě poslal na vyšetřeni na...

Campylobacter

Je nutna nejaka dieta u ditete 22 mesicu. Nebo staci probiotika. Mane za sebou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nedoslýchavost

Dobrý den,mám prosbu, můj manžel asi v pěti letech prodělal těžký zánět středního...

Výtok a svědění pochvy


Trpnutie

Dobry vecer chcem sa spitat pred tizdnom mi trpla lava noha postavil som sa...

Zvětšené uzliny


Před 14 dny mi začalo pískat v uších

Dobrý den. Před 14 dny mi začalo pískat v uších. Vysoký zvuk asi jako když...

Bolest podbřišku

Dobrý den Chtěla bych se zeptat. Je mi 21 let, sexuálním životem ještě nežiji....

Bolest v zádech


Otěhotnění při užívání kondomu

Dobrý večer, s partnerem používáme jedinou ochranu kondom. Antikoncepci mi...

Trpnutie hlavy

dobry den pani doktorka, neviem ci svoj dotaz pisem na spravne miesto,ak nie...

Bolest na hrudi

dobrý den je možné že bolest na hrudi může být způsobena střevama že trpím zácpou...

Otěhotnění před menstruací s antikoncepcí

Dobrý den,chci se zeptat používám antikoncepci lindynette a při vysazení jsem...

Snaha o početí

Dobrý den, Pane doktore mám takový dotaz je mi 20 let a příteli 23,rozhodli...

4 měsíce mě trápí zápach z úst

dobrý den, zhruba 4 měsíce mě trápí zápach z úst. Na ORL mi udělali výtěry i...

Píchání kůže

Dobrý den, moje obtíže začaly v říjnu minulého roku,kdy mi byly zjištěny chlamydie...

Rýma a krvácení z nosu

Dobrý den, již několik let každý den smrkám a občas mi teče i krev z nosu. Nosem...

Opožděná menstruace při stresu


Borelioza


Léčba po zlomenině kotníku a tromboze

Dobrý den, začátkem února jsem si zlomila kotník /weber B nebo C/, léčeno srovnáním...

Ruka po sundani sadry (metakarp)

Dobry den, mel jsem zlomeninu jine zaprstni kosti u malicku, po 5 tydnech mam...

Pneumokok v nose, očkování

Dobrý večer,chtěla bych se optat,dcera 2,5 roku měla ve výtěru z nosu již po...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×