Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Candivac a Mycosyst při mykóze

Martina . 25.10.2015

Dobrý den, velmi často trpím na mykózy. Od doktora jsem dostala 3 tablety Mycosystu,které mám brát po 3 týdnech. Jednu tabletu jsem si již vzala a další mám brát ve středu. Zároveň jsem si koupila tablety Candivac. První jsem si vzala dnes a měla bych v užívání pokračovat následujících 9 dní. Tak nějak jsem pochopila,že Candivac obsahuje nějaké množství mikroorganismů typu Candida, ale Mycosyst tyto organismy zase zabíjí. Má smysl brát Candivac nadále? Za jak dlouho zabírá Mycosyst? Po první tabletě jsem nepocítila moc velkou změnu. Dále beru doplňky stravy- grepové kapky, laktobacily, česnek v kapslích, používám Rosalgin, kokosový olej...bohužel bez nějakého většího výsledku. Je něco,co byste mi mohl doporučit? Už se to táhne cca 4 měsíce a běžné léky typu Clotrimazol mi nepomáhají. Chtěli bychom s manželem druhé miminko, ale s tímto problémem je to nereálné. Velice si vážím Vaší odpovědi. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Candivac by bylo vhodné použít až dokončíte Mycosyst jinak je potřeba dodržovat 1. Přiměřená intimní hygiena – nedostatečná, ale i přehnaná hygienická péče intimních partií narušuje obranyschopnost poševní sliznice. 2. Používání ideálních mýdel – vyhněte se používání parfémovaných mýdel, koupelí a vložek, které poškozují ochranný kyselý film pokožky. Ta se stane náchylnou na kvasinkové infekce. 3. Správné oblečení – vyvarujte se nošení těsného oblečení, které podporuje prostředí pro vznik vaginální infekce. 4. Volba spodního prádla – nevhodné spodní prádlo, většinou syntetické, vytváří vlhké a teplé prostředí, ve kterém se daří poševní infekci. 5. Použití toalety – utírejte se směrem zpředu od pochvy dozadu. Vyhnete se tak zanesení střevních patogenů do pochvy. 6. Mlsejte s rozumem – vyhněte se přílišné konzumaci sladkostí, které zvyšují hladinu cukru v krvi. Ideální je vyvarovat se i bílého pečiva a většímu množství tvrdých sýrů. 7. Doplňky stravy – preventivní užívání doplňků stravy s probiotickou kulturou, tedy jogurtů a nápojů s probiotickou kulturou, při oslabení, užití antibiotiky, stresu apod.. 8. Neškrábat se – zabráníte tím rozšíření poševní mykóz Příjemný den

Související dotazy

Zánět pochvy
Dobrý den mohu použít rosalgin výplach a následně zavést...
Mycosyst
Dobrý den na chronické vaginální mykózy jsem dostala...
Candivac
Dobrý den, preventivně beru tablety Probio aktiv a...
Candivac
Dobrý den, preventivně beru tablety Probio aktiv a...
Candivac
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli přípravek Candivac...
Candivac
Dobrý den, zajímalo by mě jestli mohu užívat doplněk...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Candidoza

Dobrý den, Byla mi zjištěna candidoza v ustech. Přičinou bxlo před soutěžní...

Candidoza

dobry den prosim vas jak se zbavit moucnivky v ustech je mi 72 let a nevim co...

Candidoza

Dobrý den, měla jsem dlouhodobě kvasinkovou infekci po užívání atb. Léčba na...

Candita albicans

Dobrý den Vážený pane doktore. Už přes rok mám nejrůznější problémy ze stolicí....

Candivac

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jestli přípravek Candivac může nějak ovlivnit...

Candivac

Dobrý den, preventivně beru tablety Probio aktiv a dnes jsem slyšela o doplňku...

Candivac

Dobrý den, preventivně beru tablety Probio aktiv a dnes jsem slyšela o doplňku...

Candivac

Dobrý den, zajímalo by mě jestli mohu užívat doplněk stravy Candivac a grepové...

Candivac

Dotaz pro gynekologa: Dobrý den, měla bych dotaz ohledně používání přípravku...

Candivac a antikoncepce

Dobrý den, v lékárně jsem si koupila doplněk stravy candivac, ale zapomněla...

Candylac

Dobrý den rok a půl se snažíme s manželem o miminko. Trpím na kvasinkové záněty...

Canesten

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li přípravek Canesten krém + vaginální...

Canesten

Je mi 14let a mám opět kvasinkový zánět. Před rokem mi můj gynekolog předepsal...

Canesten - následný bílý pálivý výtok

Dobrý den, po použití vaginální tablety Canesten mám hned následující den...

Canesten + azythromycin sandoz

Dobrý den, je možné používat společně mast canesten (menší kožní problém na...

Canesten +antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli CANESTEN krém (zevní použití)ovlivňuje...

Canesten 1 a antikoncepce

Dobrý večer paní doktorko, ráda bych se dozvěděla, zda může canesten 1 ovlivnit...

Canesten a gynocaps

Dobrý den, před dvěma dny jsem dopoužívala jenamazol vaginální krém. Nyní se...

Canesten a Nuvaring

Dobry den. Chcela by som sa spytat, ci moze Canesten vaginalna tableta ovplyvnit...

Canesten a oči

Dobrý den, pokud se mi trochu krému Canesten dostane do očí (protření očí) a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest ledvin rano


Zakalená a zapáchajicí moč


Ureaplasma


Tmavá stolice


Bolest hlavy


MUDr. Miluše Dosedělová

Praktický lékař pro dospělé

Obezita


B - lymfocity


Spermiogram


Alergická reakce po štípnutí hmyzem se může projevit kdykoli


Operace leukoplakie v močovém měchýři


Problémy s pochvou


Dlouhodobý kašel


MUDr. Martin Lukeš

Urosanté - urologické a andrologické centrum

Vyšetření prostaty konečníkem? Chvilka, kterou zvládnete


Následky nespavosti


Parkinsonova choroba


Svědění,pálení pochvy a bílý výtok


MUDr. Iva Cibulková

Ordinace PL pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×