Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Cestování letadlem na Seychely nebo jiné exotické země po mozkové mrtvici.

Eva . 13.9.2015 redakce uLékaře

Cestování letadlem na Seychely nebo jiné exotické země po mozkové mrtvici. 29.08.2015 Ischemická cévní mozková příhoda, vstupně s náhle vzniklou těžkou levostranou hemiparézou,neglect syndrom.Na CTbez čerstvé ischemie,na CT-Ag okluze M1/2 vpravo trombem.Provedena úspěšná mechanická embolektomie,téměř úplná regrese neurologického deficitu.Na kontrolním CT malá hypodenzita v capsula externa vpravo vel. do 15mm, v.s. malá ischemia.Rádi s manželem cestujeme do exotických zemí a nevím,zda s touto diagnozou budu moci ještě někdy bezpečně cestovat.Mám také vyšši tlak a cholestrol.Nyni jsem již zcela potíží,což je neuvěřitelné po tak krátké době od m. příhody.Děkuji za odpověď Eva (59 let)

Odpovídá:

MUDr. Miloš Sázel CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

Podstatná pro hodnocení by byla také příčina mrtvice(trombofilní stav? fibrilace síní? hypertenze? atd.). Cestování pak v každém případě přináší vždy zvýšené riziko, cestu pečlivě zvažte. Důležité je, že nyní jste asi detalně vyšetřena a sledována. Pro případnou cestu by byla asi vhodná profylaxe např. Fraxiparine, pokud již neberete něco podobného trvale, a samozřejmě režimová opatření proti strnulé poloze v letadle (hydratace, aktivní pohyb). Korekci vysokého tlaku a cholesterolu považuji na samozřejmou, nejen pro létání!

Související dotazy

Stav po mrtvici a cesta letadlem
Dobý den,mám tento dotaz.V roce 2014 a 2015 jsem prodělal...
Stav po mozkové mrtvici
Dobrý den,   prosím o radu. 14 dni po porodu jsem...
Mrtvice?
dobry vecer chtela bych se zeptat tatinek je onkologicky...
Tatínek po cévní mozkové příhodě
Dobrý večer tatínek nemá ischemii ani diabetes je po...
18měsíční - cestování letadlem
Dobrý den paní doktorko Dostálová, Prosím o radu...
Stav po silné mrtvici
Dobrý den, děda převčírem dostal silnou mrtvici. Podle...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Cesta letadlem

Dobrý den paní doktorko, 31.7. odlétáme s manželkou a dcerami na dovolenou...

Cesta letadlem po operaci srdeční vady

Mám 12 letého syna, v kojeneckém věku byl operován - koarktace aorty, defekt...

Cesta letadlem s epilepsií

dobry den.mam epilepsii posledni zachvat jsem prodelala pred 15lety.chci letet...

Cesta letadlem s úrazem a otokem kolene

Dobrý den, mám od dubna přetržený křížový vaz, koleno jsem rozhýbal a normálně...

Cesta letadlem se zlomenym obratlem

Dobry den,pred deseti tydny jsem prodelal operaci zlomeneho obratle/repozice...

Cestování

Dobrý den, chtěla bych se, asi možná hloupě, ale jen z obavy, zeptat na svého...

Cestování a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych vědět zda může mít cesta a pobyt v Asii (cca 3 týdny)...

Cestování autobusem

Dobrý den, jedu na dovolenou do Chorvatska autobusem. Mám dráždivý tračník,...

Cestovani deti

Muj 11-ti mesicni syn je vylozene necostovni typ. Problem spociva v tom, ze...

Cestování letadlem a vysoký TK

Dobrý den, paní doktorko, v úterý mi zjistili Holterem vysoký TK s průměrnými...

Cestování letadlem s kojencem

Dobrý den paní doktorko, dcera chce odletět s 7měsíčním vnukem do SAE. Vnuk...

Cestování pravého varlete

Vážená paní doktorko. Laskavě, prosím, o odpověď na můj následující dotaz. Moje...

Cestování s 3-měsíčním miminkem

Dobrý den,máme 3 měsíční miminko,ve čtvrtek se chystáme do Chebu(280km) po přespání...

Cestování s 6měsíčním dítětem

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodné cestovat s 6 měsíčním dítětem...

Cestování s dětmi

Dobrý den, letíme s dětmi (necelé 2 roky a necelých 5 let) do Bulharska. Chtěla...

Cestování s dětmi

Dobrý den, chci se prosím zeptat, jak staré dítě může letět letadlem? Mám 4,5letého...

Cestování s kojencem

Dobrý den,mám půlroční dceru a chtěli bychom v červnu letecky k moři(Bulharsko...

Cestování s neočkovaným dítětem

Dobrý den, chci vás poprosit o radu, na vánoce chceme jet na Slovensko, mám...

Cestování s onemocněním štítné žlázy

Dobrý den přeji,pravě dnes bylo zjištěné onemocnění štítné žlázy a za 3 týdny...

Cestování v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. V březnu jsem ve 13. týdnu těhotenství...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dlouhodobý kašel a další projevy


EEG


Zánět patra


Opožděná menstruace a negativní těhotenský test

Dobry den, nedostala jsem menstruaci uz mam 12 dni spozdeni. Mam partnera se...

Antikoncepce Artizia


Vyplnění mezery mezi zuby


Klimonorm a následky jeho dlouhodobého užívání


MUDr. Věra Čechová

Stomatologická ordinace

Vitamíny


Zapomenuta pilulka


Bolest třísel


Streptokok v pochvě


Jak správně ošetřit puchýř


Kožní obtíže


Žaludek


Samovolná tvorba modřin


Duomox na streptokokovou infekci


Méně známá sestra hemofilie aneb Když chybí srážecí faktor VII


Bolestivý, červený a opuchnutý klitoris


MUDr. Jitka Matiašovicová

Praktický lékař pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×