Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Chlamydie

Marianna 13.9.2018

Dobrý deň, prosím vás o radu.
Boli mi zistené chlamydie trachomatis (ster z krčku maternice), vyšetrenie som podstúpila pre pretrvávajúce vaginozy a bolesti v podbrusi. Chcela by som sa spytat ci je možné že nákazu si nesiem ešte z predošlého vzťahu, čo je viac ako 6 rokov nazad. Tak "dlho" sme spolu s manželom, pričom viem určite že sme si 100% verní.
Ak som mala chlamýdie už pred pôrodom (3roky), je možné že je nakazena aj dcérka ak sa u nej doteraz neprejavil symptómy? Je možné/vhodné / potrebné dať ju nejakým spôsobom otestovať?
Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Na vaši otázku se těžko odpovídá. V medicíně je všechno možné a nic není stoprocentní. Zvláště na infekce každý člověk reaguje jinak, hodně záleží na imunitním systému pacienta. Tak jako všechny bakterie i chlamydie mohou přetrvávat u člověka celý život, jedná se o stav, kdy danému pacientovi nevadí, ale může se stát chronickým nosičem pro své okolí. Z toho vyplývá, že danou infekci můžete mít i z předchozího vztahu, ale dosud vám nevadila. Také nevíte, jestli má chlamydie váš manžel. Nechal se testovat? A pokud je má, tak je otázkou, jestli jste ho nakazila vy, nebo naopak před lety on vás. To jsou otázky, na které již odpověď nezjistíte. Pravděpodobnost, že je dcerka nakažena je minimální, není důvod proč. Ale jak jsem se již zmínila, nic není stoprocentní. Pokud dcerka nemá žádné příznaky, nechte to tak. Je to malé děvčátko a raději nechte pohlavní cesty bez jakéhokoliv zásahu. Samozřejmě, že existuje i obor dětská gynekologie a mohly by ji prohlédnout a udělat stěry, ale rozhodně bych to nedoporučovala. Nemá výtok, nemá příznaky, tak je lepší nechat to být a nenarušovat vyšetřováním přirozené prostředí pohlavních cest malé holčičky. Maximálně se domluvte se svoji dětskou lékařkou a nechte vyšetřit moč na kultivaci. Pravděpodobnost, že v moči něco bude je minimální, ale pro klid vaší duše tímto chybu neuděláte. S pozdravem Dr. Janoušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR...
Chlamydie
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak je mozne, ze...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie

Vazeny pane doktore, doktorko. Prosim poradte mi. Jiz 14 dni beru ATB Doxyben...

Chlamydie

Dobrý den. Před měsícem mi byli diagnostikovány chlamydie trachomatis. Byli...

Chlamydie

Dobrý den, Lečím se na chlamydie (nevím jaký typ) přítel je naštěstí nechytil......

Chlamydie

Dobrý den, prosím zda mi můžete poradit kam se obrátit na specialstu na chlamydie....

Chlamýdie

Dobrý den, chtela jsem se zeptat, jestli mohu při onemocnení chlamýdií darovat...

Chlamydie

Dobrý den, již delší dobu jsem léčena pro plicní chlamydie /výsledek v příloze/,...

Chlamydie

Dobrý den, prosím Vás přítelovi doktor našel v moči chlamydie tak jsem si také...

CHlamydie

dobrý den našly mi že mám Chlamydie IgA ... 1,430 IP pozitivní ... zajimalo...

Chlamydie

Dobrý den, byla mi zjištěna chlamydiová infekce v močové trubici. Citlivost...

Chlamydie

Dobrý den pane doktore, jen bych měl krátký dotaz. Rád bych si nechal udělat...

Chlamydie

Dobrý den, příteli zjistili výtěrem v krku chlamydie, protože měl delší dobu...

Chlamydie

Přeji dobrý den, chtěla bych vás poprosit o ujasnění toho, jak se chlamydie...

Chlamydie

Dobrý den pane doktore, mám dotaz na Chlamydie. Přesněji řečeno, kdybych byla...

Chlamydie

Dobrý den,měla jsem styk s mužem,který se cca před rokem léčil s chlamydiemi.Je...

Chlamydie

Dobrý den.Prosím Vás muj problém je že v minulém roce,měsíci říjen sem ve druhém...

Chlamydie

Dobrý den.Prosím Vás muj problém je že v minulém roce,měsíci říjen sem ve druhém...

Chlamydie

Dobrý den, na gynekologii mi udělali přímo v ordinaci test na chlamydie z...

Chlamydie

Dobrý den chci se zeptat,měla jsem orální sex s partnerem nakaženym chlamydiemy...

Chlamydie

Dobrý den.Mojí kamaradce našly v krví chlamydíe.Ptala se mě co to jě.Před tím...

Chlamydie

Dobrý den asi před rokem jsem prodělala zápal plic který se nedařilo vyléčit...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dieta při onemocnění štítné žlázy


Rivotril


Puchýřky na kůži


Plíseň

Dobrý den, mám jakési nejspíše plísňové onemocnění v podpaží a to pouze na ochlupení...

Od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu

Dobrý den, přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě...

Bolest horního patra v ústech


Píchání pod levým prsem

Dobry den, vcera a nekdy mozna jenom 1x za 2 měsíce mě píchá pod levým prsem...

Biolog.léčba


Preejakulát a otěhotnění


Syndorm polycystických ovarií

Dobrý den, nemohu rok a půl otěhotnět, mám za sebou 4 cykly s clostylbegythem...

Těžkost na hrudi, špatné dýchání

Dobrý den, již rok a půl se potýkám se stavy, kdy mám někdy pocit, že snad...

Lek tramadol pred porodem

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem...

Zúžení páteřního kanálku

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o vysvětlení následujícího výsledku...

Bolest pod kolenem


Pupínky na tříslech


Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy


Oteklé stydké pysky

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nateklých malých stydkých pysků....

Bolest při kolonoskopii

Právě jsem viděla video o kolonoskopii, kde se říká, že je bezbolestná. Já jsem...

Změna lékaře

Dobrý den, chtěla bych změnit svého ošetřujícího lékaře - gynekologa a chtěla...

Tlak v uchu a bolest v krku

Dobrý den, přibližně před týdnem jsem měl něco jako chřipku. Měl jsem horečky...

Zavřít reklamu