Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Chlamydie - krevní testy?

Infekce Kika . 11.5.2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se při běžných krevních testech při prevenci dělají také testy např.na chlamydie, nebo si o tento test musím říct. Již několik týdnů mám nepříjemné pocity v krku, jako při nachlazení, horkost v krku, prakticky stále nějaká rýma (více či méně) a nyní ještě poslední týden dráždění na průduškách a bolest kloubů, celková únava, vyčerpání. Únava a vyčerpání ale trvá již asi 3 měsíce, střídají se u mne všelijaké bolesti a nepříjemnosti, naposledy zánět močových cest, bolesti břicha (údajně pouze z prasklé cysty a močových cest)... Stále se ale cítím "nemocně", jako při nachlazení, ale když jsem neměla rýmu, tak jsem také cítila takový divný, nepříjemný pocit v krku a tu horkost. Zánět prý žádný nemám. Jsem ale stále unavená a poslední týden se právě přidala i bolest kloubů a celkově mi není dobře. Vydržím vždy jen pár hodin. Ráno je mi divně, lehnu si, vezmu Ibalgin, je mi zima, po chvíli je mi zase horko, pak vstanu a jsem fit. To vydrží do oběda, potom je vše nanovo - bolest kloubů, slabost, Ibalgin, zimnice, horko...... Takto se to opakuje asi 3x denně. Nechci ale stále brát Ibalgin, tak se snažím to zvládnout i bez něj. Teploty nemám, výjimečně lehce zvýš.teplotu 37 nebo 37,1. A mám stále zvětšené uzliny na krku. Nejsem ale schopná fungovat dlouho. Jsem na MD, vše zvládám jakž takž, snažím se, ale vše mě hned velmi vyčerpá. Nebo dojdu do města a zpět a musím si odpočinout, nejlépe lehnout... K lékaři chodím poslední měsíce častěji než starší lidé, už je mi to i trapné, připadá mi, že si všichni myslí, že si vymýšlím. Nikdy se na nic nepřijde, ale já se pořád cítím divně... Ještě bych se chtěla zeptat na možná pro lékaře směšnou věc - je nějaký rozdíl v jednotlivých ultrazvucích? Myslím to tak - jestli např.při UZ ledvin na urologii může lékař vidět např.jiné orgány (střeva apod.), nebo např.při UZ břicha je možné vidět např.tekutinu po prasklé cystě u dělohy apod.? Liší je jednotlivé ultrazvuky dle odbornosti a zaměření lékařů a ordinací, nebo mezi nimi není velký rozdíl? Chápu to totiž tak, že je to jakási "kamera", kterou lze vidět "do těla" a potom by mělo být jedno, čím se lékař dívá... Ale to je asi nesmysl, že? :o) Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,.Je moc dobře,že se ptáte a rozhodně není zapotřebí se za jakýkoliv dotaz stydět.Ve společnosti je smysluplná dělba práce-každý z nás rozumí něčemu jinému,v některých směrech je naopak oprávněně "laikem".K vyšetření krve-stanovování jednotlivých pöložek není automatické.Existují určité parametry,které vyšetřujeme v rámci prevence zdravých lidí v jednotilivých věkových obdobích.Pokud má ale člověk nějaké zdravotní obtíže,nejde již o preventivní,ale diagnostické stanovení.Tam o vhodnosti volby rozhoduje lékař na základě zvážení vhodnosti -tedy,musí cílit vyšetření tak,aby mu pomohla k diagnostice a léčbě. UZ vyšetření používají lékaři různých oborů,princip metody je týž,ale používané přístroje si liší svými technickými parametry.Takže-bohužel-univerzální ultrazvuk,přístroj není k dispozici.

Související dotazy

Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Pozitivní těhotenský test u netěhotné
Dobrý den, 2 dny po menstruaci mě vyšel pozitivní těhotenský...
Marihuana a krevní testy
Dobrý den. Pul roku kourim marihuanu.A za 2 tydny...
Krevní testy na pohlavní choroby
Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk s partnerkou...
Chlamydie testy
Dobrý den, u mého partnera byly zjištěny chlamydie...
Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie

Dobrý den.Prosím o posouzení nálezu.Z krve,pro velké zdravotní problémy mi byly...

Chlamydie

Dobrý den, minulý rok v září mi byli zjištěny plícní chlamydie. V tu dobu jsem...

Chlamydie

Dobrý den pane doktore, mám na vás otázku ohledně onemocnění chlamydiemi....

Chlamydie

Dobrý den, asi před 2 měsíci mi na základě dvou uzlin za krkem zjistili borelii...

Chlamydie

Dobrý den pane doktore, Jen by mě zajímalo, když se dělají krevní testy v...

Chlamydie

Dobrý den, prosím o radu. Z krev.odběru mi vyšlo pozitivní IgM na chlamydie...

Chlamydie

Prodělala jsem pohlavně přenosné chlamydie. Hodně jsem o nich četla na internetu...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, chtěl sem se zeptat zda je možné když má někdo Chlamydie trachomatis...

Chlamýdie - čeho se při léčbě vzdát??

Dd, byly u mně zjištěné obě nejobjevovanější formy Chlamydii..Podstoupil jsem...

Chlamydie - doxybene

Dobrý den, můj dotaz zní takto: Když mi byly potvrzeny chlamydie, byl jsem...

Chlamydie - léčba ATB

Dobrý den, asi před 4 měsíci jsem měla problémy s klouby a neurolgické příznaky,...

Chlamydie - na koho se obrátit

5 let bolesti při sexu (příčina nezjištěna), přes 1 rok bolesti v krku - neustále...

Chlamýdie - paměťové protilátky

Dobrý den, letos jsem prodělala plic.chlamýdiovou infekci s vysokými markery...

Chlamydie - přenos

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné, že na urologii mi potvrdili...

Chlamydie - přenos

Dobrý den, o přenosu chlamydií jsem zde našla už několik příspěvků, ráda bych...

Chlamydie - přenos na dítě?

Dobrý den, mám dotaz ohledně chlamydií trachomatis, které mi byly zjištěny....

Chlamydie - sex s kondomem

Dobrý den, přítelovi zabrali na chlamydie hned tetracykliny, já budu brát ještě...

Chlamydie - sex s kondomem

Dobrý den, přítelovi zabrali na chlamydie hned tetracykliny, já budu brát ještě...

Chlamydie - sex s kondomem

Dobrý den, přítelovi zabrali na chlamydie hned tetracykliny, já budu brát ještě...

Chlamýdie - test

Dobrý den, mám už tři týdny přetrvávající potíže s močovými cestami (léčeno...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Natekla pochva

Dobry den, dnes rano jsme meli s pritelem sex po delsi dobe. Po sexu jsem se...

Žluto-bílý povlak na penisu


Zánět okostniceu

Dobrý den, před dvěma lety jsem se dal na běhání. Když sem začínal měl sem problém...

Vypadávaní vlasů z kouření a nikotin v těle

Dobrý večer chtěla bych se vás zeptat v říjnu minulého roku jsem se stala občasným...

Ubývání dásní kolem zůbů


Mapovitý jazyk


Condrosulf


Změna HAC


Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření je soubor lékařských úkonů prováděných za účelem stanovení diagnózy...

Operace tenisového lokte


SPRÁVNÉ VYŠETŘENÍ RAMENE

Dobrý den.Mám již dlouhé měsíce problém s ramenem.Zranil jsem to přímo při cvičení...

Malá bulka v tříslech a zvětšená boule v oblasti stydkého pysku

Dobrý večer, už delší dobu (cca půl roku) mám bouli v oblasti stydkého pysku...

Bolest na leve strane hrudniku

Dobry den, pred 2 lety jsem mela zapal plic a infekci plic. Od te doby me...

Průjem


Průjem


Sinistroskolioza

Dobrý den, chci se zeptat, zda lze léčit sinistroskoliozu? Děkuji.

Otok chodidla

Dobrý den,udělal se mi otok na chodidle ze spodní strany mezi patou a poštářkem...

MUDr. Iveta Pavlatová

Ordinace stomatologa

Jak navzdory eresce uvařit snadno a rychle?

Potíže s vařením při roztroušené skleróze se nejčastěji připisují únavě. Problém...

Přetahování předkozky

Dobrý den,zanedbal jsem par měsíců přetahování předkozky a teďkon poslední dobou...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×