Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Darování plasmy a test na HIV

Imunita Lukáš H. 15.10.2016

Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém darování krevní plazmy aby se v těle snížil nebo vymizel počet protilátek proti např. HIV tak že je pak nedetekovatelný testem na protilátky např ELISA? 2)V příloze posílám výsledky imunologického testu na buněčnou imunitu, došlo ke změně či malému poklesu CD4+ T lymfocitů?

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, k významnému snížení hladiny protilátek ani při pravidelném darování nedochází (to by jinak darování nebylo příliš bezpečné...), čili falešnou negativitu ELISA testu nelze předpokládat. Ke druhé části dotazu - ano, došlo k mírnému snížení hladiny CD4 lymf. Vzhledem k tomu, že nevím, proč Vám byl daný test prováděn k tomu víc nelze říci...

Související dotazy

Testy na HIV při darování plazmy
Dobrý den, ráda bych zjistila, zda se při darování...
THC a darování krevní plasmy.
Dobrý den, nedávno jsem se rozhodl darovat krevní...
Darování plasmy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, po úrazu hlavy před...
Bezpečnost darování krevní plasmy
Dobrý den, rád bych se zeptal o bezpečnosti darování...
HIV a darování spermatu
Dobry den, je mozne, aby HIV positivni muz daroval...
Odběr krevní plazmy
Dobrý den. Chci se zeptat jaký máte fundovany názor...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Darování krve při užívání Contractubex gelu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli můžu jít darovat krev, když užívám Contractubex...

Darování krve při užívání léků

Byla jsem dárce krve, již jsem však pár let krev z důvodů různých zdravotních...

Darování krve s lupénkou

Dobrý den, chci se jenom informovat, jestli mohu darovat krev, když mám lupenku....

Darování krve- doplněk stravy

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli pravidelné užívání doplňku stravy Hemostop...

Darování krve, krevní plazmy, spermatu

Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu darovat krev, plazmu nebo sperma, když...

Darování orgánů

Dobrý den, chtěl bych v případě, že by se mi stala smrtelná nehoda, darovat...

Darování orgánů

Dobrý den, děkuji za odpověď,ale potřeboval bych podrobnější,slyšel jsem, že...

Darování plasmy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, po úrazu hlavy před 12 lety jsem měl diagnostikovanou...

Darování plasmy

Prosím o informaci - chtěla bych darovat plazmu, ale užívám Anafranil25, mužu?...

Darování plasmy a onemocnění štítné žlázy

Dobrý den, mohu darovat plazmu když mam problémy se štítnou žlázou, a beru...

Darování plasmy po odstranění žlučníku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat... před měsícem mi byl odebrán žlučník, kvůli...

Darování plasmy při užívání Cipralexu - kapky

Dobrý den, mohu darovat plasmu, pokud bych si nechal předepsat Cipralex? Děkuji. Jan

Darovani plazmy

Zdravím, chci se zeptat, jestli muzu chodit darovat plazmu i krev nebo jen jedno...

Darování plazmy

Dobrý den, chci se zeptat jestli mohu darovat plazmu kdyz mam lehkou rymu. V...

Darování plazmy

Dobrý den, chtěl bych začít darovat krev, ale nevím, jestli jsem vhodný dárce....

Darování plazmy

Dobrý den, chystám se na odběr krevní plazmy a uvažuji o pravidelných odběrech,...

Darování plazmy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně dárcovství plazmy. Poslední dobou jsem...

Darování plazmy

Dobrý den, chtěl bych vědět, jaké je riziko nákazy žloutenkou nebo HIV při...

Darování plazmy

Dobrý den, je mi 29 let, jsem epileptikem a alergikem a rád bych daroval plazmu. Podmínky...

Darování plazmy

Dobrý den, více jak tři roky daruji krevní plasmu.Za celou dobu se i pouze 2x...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest ledvin rano


Zakalená a zapáchajicí moč


Ureaplasma


Tmavá stolice


Bolest hlavy


MUDr. Miluše Dosedělová

Praktický lékař pro dospělé

Obezita


B - lymfocity


Spermiogram


Alergická reakce po štípnutí hmyzem se může projevit kdykoli


Operace leukoplakie v močovém měchýři


Problémy s pochvou


Dlouhodobý kašel


MUDr. Martin Lukeš

Urosanté - urologické a andrologické centrum

Vyšetření prostaty konečníkem? Chvilka, kterou zvládnete


Následky nespavosti


Parkinsonova choroba


Svědění,pálení pochvy a bílý výtok


MUDr. Iva Cibulková

Ordinace PL pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×