Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

CHLAMYDIE TRACHOMATIS

Infekce JANA 6.10.2010

Dobrý den , Můj muž - 45 let-měl stále subfebrilie a při odběrech na všechno možné se zjistilo,že má pozitivní chlamydie pneumonie , ale hlavně to mě trápí nejvíc - chlamydie trachomatis IGG-hraniční a IGA pozitivní. Nasadili mu 6 balení doxybene 200 mg 2 x 1 tbl na 30 dnů . Je nutné ,abych se přeléčila také ?Odběry na chl. trachomatis mi nikdo nedělal a Moje dr. mi hned nasadila Klacid 2x 500 mg denně na 30 dnů .Řekli, že se nedá zjistit jak dlouho ty chlamydie trachomatis má a kde k nim přišel . Jde o nebezpečnou nemoc , jak jí mohl dostat a jsou tato antibiotika dostatečná,abychom se toho zbavili oba ? Je možné aby ty chlamydie vyvolali reaktivní chlamydiovou migrující polyartrosu ? Moc děkuji za informaci.

Odpověď odborníka:MUDR. EVA DOGOŠI

1) Vzhledem k tomu, že tyto infekce se šíří , je vhodná léčba vás obou. 2)Antibiotika byla nasazena správně, po přeléčení je vhodné zopakovat vyšetření protilátek, aby byla jistota, že jste zcela zdrávi. 3) Chlamydia trachomatis má řadu sérotypů, každý vyvolává jiné onemocnění, bez přesnější znalosti sérotypu se nemohu blíže vyjádřit. Přenos je možný podle typu kapénkami, kontaktem, pohlavním stykem... 4) Reaktivní atritidy u chlamydiových infekcí jsou běžné.

jana- Mám prosím ještě otázku , jakým způsobem se mohl partner nakazit - DĚKUJI ZA ODPOVĚD :
doplnuji informaci k sérotypu
Chlamydia trachomatis IGA western blot - pozitivní
Chlamydia trachomatis IGG Western blot - hraniční
Komentář - byla prokázána přítomnost protilátek třídy - IGA proti specifickému antigenu pro Chlamydia trachomatis - MOMP 1 , MOMP 1 ´, p- a proti HSP ( heat shock protein )
Byla prokázána přítomnost protiláítek třídy IGG proti specifickému antigenu pro chlamydia trachomatis - MOMP 1 , MOMP 2 - a proti HSP ( heat shock protein )
laboratoř klinické mikrobiologie.
Vážím 54 kg - není dávka antibiotik Klacid 500 mg 2 x denně pro mě silná ?
Moc děkuji za informace a přeji hezký den.
Jana

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

1) Přenos je možný několika cestami: v tropech běžné onemocnění oka trachom se přenáší ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Chlamydie trachomatis
Doplnění k dotazu číslo #379284. Moc děkuji za odpověď....
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie trachomatis
Dobrý den. Mám Chlamydie trachomatis ve stěru z močové...
CHLAMYDIE TRACHOMATIS
Dobrý den , Infekce chlamydiemi trachomatis - jak...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...
Chlamydie trachomatis
Dobrý den, chtěl sem se zeptat zda je možné když má...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, na internetu jsem našla, že chlamydie trachomatis se dají přenést...

CHLAMYDIE TRACHOMATIS

Dobrý den , Infekce chlamydiemi trachomatis - jak se může člověk nakazit...

Chlamydie trachomatis

Dobry den, Mel jsem problemy s genitaliemi,tak jsem zasel k urologovi,kde...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, začátkem července jsem dostal chlamydie. Zjistil jsem to asi po...

Chlamýdie trachomatis

Dorý den CCa před 3 roky jsem prodělal chlamydie trachomatis, projevovali...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, již před několika měsíci se u mě objevily podobné obtíže jako u zánětu...

Chlamýdie trachomatis

Dobrý den, děkuju za odpovědi na můj předešlý dotaz. Nyní bych se ráda zeptala...

Chlamýdie trachomatis

Dobrý den, Nechala jsem si zhotovit test na chlamýdie trachomatis metodou Elisa...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, u mé přítelkyně zjistil její lékař že má pozitivní test na chlamydie...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,našli mi v moči chlamydii trachomatis a dostal...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, Po rizikovem chovani (cca 9 mesicu zpet)jsem si nechala udelat test...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, chci se zeptat na spolehlivost testu na chlamydie trachomatis, pakliže...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den chci se zeptat zda je možné abych měla týden po menstruaci ob den...

Chlamydie trachomatis

Zdravím, je možné, že i přes negativní stěry a negativní sérologii mohu mít...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, loni jsem se léčila na chlam. trachomatis, kontrolní kultivace negativní....

Chlamydie trachomatis

Dobrý den. Mám Chlamydie trachomatis ve stěru z močové trubice. Vyšetření se...

Chlamydie trachomatis

Dobry den,6 mesiacov mi liecili zapal obliciek, vybrala som 5 bal.ATB, laboratorne...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, jsem léčena na chlamydie trachomatis. Objevil se u mne "kašovitý"...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den paní doktorko, na gynekologii mi byla zjištěna chlamydie trachomatis,...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, u muže byly minulý týden zjištěny chl.trichomatis, dostal léčbu na...