Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Chlamydie trachomatis

Gynekologie G 5.4.2020

Doplnění k dotazu číslo #379284. Moc děkuji za odpověď. Spíše jsem se ale chtěla zeptat, zda je negativní výsledek z moči na chlamydii trachomatis spolehlivý? Zda se mohu spolehnout, že netrpím infekcí, kterou tato bakterie způsobuje a nepotřebuji léčbu? Jak jsem psala problémy nemám ani gynekologické ani urologické (ale četla jsem, že infekce může probíhat i bezpříznakově). Nemám tedy absolvovat z preventivních důvodů ještě jiné testy na chlamydii trachomatis např. výtěr na gynekologii nebo krevní testy na protilátky na chlamydii trachomatis? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, jak stálo v odpovědi, kterou jste již dostala - jediné, co jste se dozvěděla, je to, že nemáte chlamydii v moči. Pokud chcete vědět, že nedošlo k přenosu nákazy chlamydiemi, pak je možné udělat test z krve na vyšetření protilátek (všech chlamydií, když budete potřebovat) a pak u Vás na gynekologii stěr kartáčkem z krčku děložního na vyšetření buněk na přítomnost chlamydia trachomatis. Chlamydie je nitrobuněčný parazit. Schová se v buňce a pokud nevyšetříte tyto buňky, není výsledek spolehlivý. Co se týče nákazy syna - přenos ručníkem je velmi velmi nepravděpodobný a to ani tehdy, kdyby syn používal na utření ručník, který Váš muž používá na utírání těla. Pohlavní cestou samozřejmě tato chlamydie přenosná je. Ano, může probíhat bezpříznakově a způsobovat například záněty vaječníků a budoucí problém s plodností. Ale v našich podmínkách je to spíš neobvyklé. Pokud chcete mít jistotu, musíte na gynekologii požádat o toto vyšetření zvlášť, aby gynekolog věděl, co potřebujete vyšetřit. Ostatní chlamydie jsou běžné a přenáší se kapenkovou infekcí, takže jste infekci se synem mohli prodělat, ale pokud nemáte potíže, není podle mně odběr z preventivních důvodů potřeba. Přeji Vám pevné zdraví a ať se nákazy brzy zbavíte. S pozdravem MUDr Soňa Boušková

Související dotazy

Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie trachomatis
Dobrý den. Mám Chlamydie trachomatis ve stěru z močové...
CHLAMYDIE TRACHOMATIS
Dobrý den , Infekce chlamydiemi trachomatis - jak...
CHLAMYDIE TRACHOMATIS
Dobrý den , Můj muž - 45 let-měl stále subfebrilie...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...
Chlamydie trachomatis
Dobrý den, chtěl sem se zeptat zda je možné když má...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Chlamydie trachomatis

Dobry den,6 mesiacov mi liecili zapal obliciek, vybrala som 5 bal.ATB, laboratorne...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, jsem léčena na chlamydie trachomatis. Objevil se u mne "kašovitý"...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den paní doktorko, na gynekologii mi byla zjištěna chlamydie trachomatis,...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, u muže byly minulý týden zjištěny chl.trichomatis, dostal léčbu na...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, mám několik otázek a potřebovala bych poradit.Několik dni se s přítelem...

Chlamýdie trachomatis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se zjistí na výsledku jestli jsem nakažená?...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, Před dvema dny mi byla diagnostikována chlamidie trachomatis...

Chlamydie trachomatis

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Zjistili mi chlamydie trachomatis,dostala jsem...

Chlamydie trachomatis

Dobry den, jsem pozitivni na chlamYdii trachomatis(delali mi krevni test). Muj...

Chlamýdie trachomatis

Dobrý den, prosím Vás, zajímalo by mě, co znamená tvrzení, že mám v krvi protilátky...

Chlamydie trachomatis

Dobry den, omlouvam se, ze pisi bez interpunkce, jsem na mobilnim telefonu....

Chlamydie trachomatis

Dobrý den, pravidelně chodím na imunologii (dříve jsem se léčila s opakovanými...

Chlamydie trachomatis - prenos

Dobrý den, muj dotaz je asi trochu hloupy. Omlouvam se, nicmene si nemohu pomoct....

Chlamydie Trachomatis a dlouhá léčba antibiotiky

dobry den,ze steru z cipku mi byli zjisteny chlamydie trachomatis.jiz 14dni...

Chlamydie trachomatis a možnost infekce partnerky; lze se chlamydií zbavit?

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Půl roku zpět mi po příznacích(pálení při...

Chlamydie trachomatis antigén Nález poziívny

Dobrý deň, Mám takýto problém: Chlamydie trachomatis antigén Nález poziívny PRÍZNAKY:...

Chlamydie trachomatis LGV

Dobry den, chtel bych vedet jestli stejny test na protilatky klasicke chlamydie...

Chlamydie trachomatis neplodnost

Vážená paní doktorko, mám dceru 1,5 roku. Když jsem byla těhotná, ve 20 tt mně...

Chlamydie trachomatis neplodnost

Vážená paní doktorko, mám dceru 1,5 roku. Když jsem byla těhotná, ve 20 tt mně...

Chlamydie trachomatis protilátky

Dobry den, màm otázku, kterou mi není schopný zodpovědět můj lékař,proto se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení v pochvě a pálení při močení

Dobrý den už tejden mně pálí v pochvě používám vaginální čípky macmiror complex500...

Porod

Dobrý den, prosím o radu nebo spíše vysvětlení. Má švagrová čeká dvojčata, je...

Horší dýchání, pálení na hrudníku, zarudlý jazyk


Borelióza a závratě


Gynprodyl a gynekologické krvácení

Dobry den, je mi 23 let, s manzelem se snazime o miminko. Brala jsem ha 1 rok,...

Hirsuties coronae glandis

Dobrý den, pane doktore, potřeboval bych od Vás poradit. Na kořeni mého žaludu...

Otok tváře a zánět dutin

Dobrý den, měl bych na Vás dotaz za mého otce, který si moc nenechá říci. Ale......

Upadl mi nehet

Dobrý den, v listopadu jsem byla na svatbě kamarádky v nových lodičkách, měla...

Pád s poraněním krku a hlavy

Dobrý den, v sobotu (před čtyřmi dny) jsem přelítla na kole přes řidítka...

Bolest zubu na dotyk

Dobrý den. Měla jsem nehodu a při nárazu se mi příčně zlomila půlka předního...

HIV, sexuálně přenosné nemoci

Dobry den, Pred 18 dnami som stimuloval prstami zenu (ktora mohla byt HIV...

Zánět šlachy chodidla

Dobrý den, Mám dva dotazy. Včera jsem si vrazila do nohy pár trnů. Dnes jsem...

Klepání celého těla

Dobrý den, chtěla bych poradit. Už poslední 2 měsíce se mi stává, že si z ničeho...

Abscesy v tříslech


Noční bolest konečníku

Dobrý den, asi poslení 4 měsíce mě několikrát v noci budí intenzivní bolest...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Vředy v obličeji

Dobrý den,zhruba před rokem jsem se léčil se zánětem dutin.Behem léčby se mi...

Kašel

Hezký den, můj manžel již asi půl roku kašle. Je kuřák co vykouří asi 10 cigaret...

Papillae coronae

Zdravim.Mam "problem" s papillae coronae.Vsude se pise,ze se to neleci.Je moznost...

Brnění malíčku a části prsteníčku


Reklama