Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Cirhosa

Vnitřní lékařství Jaromír . 21.7.2008

Jaké mohou být příčiny vzniku cirhozy jater ? Může to být i několikaleté nadměrné užívání léků a to i těch, které se spolu dohromady užívat nesmějí ? (Ibalgin,Ibuprofen,Rohypnol,léky na játra,vysoký tlak,cukrovku aj.)

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Prakticky všechny léky se metabolizují v játrech, proto dlouhodobé užívání těchto léků játra nedměrně zatěžuje. Nicméně nejčastější příčinou cirhosy v naší republice je nadměrná konzumace alkoholu, další příčinou je i prodělaný zánět jater. Podle hodnot jaterních testů se dá zjistit, do jaké míry se na tom podílí alkohol a ostatní příčiny.

Související dotazy

Cirhosa jater
Dobrý den, léčím se na cirhosu jater/ne z alkoholu/údajně...
Cirhosa,hepatitida c
Dobrý den chtěl bych se zeptat na váš názor jak si...
Jaterní cirhosa
Dobrá den,chtěla by jsem se upřímně zeptat jak jsem...
Antidepresiva jaterní výsledky
Dobrý den,nesmírně moc děkuji za nejlepší zprávu za...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ciprelex

Dobrý den, manžel bere měsíc a půl cipralex 10mg ráno.Na deprese mu pomohl,...

Ciprinol 500 a antikoncepce

Dobrý den, pane doktore, poslední menstruaci jsem měla první týden v lednu od...

Ciprinol 500 a antikoncepce

Dobrý den, pane doktore, užívám prvidelně antikoncepci Mercilon, v pondělí 31.01....

Ciprinol a fungicidní superinfekce

Dobrý den, mám zánět močového měchýře a můj lékař mi předepsal Ciprinol 250....

Ciprofloxacin a tehotenstvo

Dobry den, poslednu menstruaciu som mala 18.3.2016 v case od 1.4.-6.4. (10tbl)...

Ćirá tekutina při vzrušení

Dobrý den, nevím jestli je to normální, ale když se s partnerkou třeba jen...

Circadin

Čtvrtý den beru Circadin 2mg, ale moc mi nepomáhá, stále se budím brzy ráno...

Circadin

Dobrý den, potřebovala bych se poradit o účincích léku circadin. Několik let...

Circadin 2mg - spánek

Dobrý den, v květnu letíme na dovolenou do Ameriky a potřeboval jsem napsat...

Circadin, 2 mg, kolik balení je přípustných

Dobrý den, mám cca 5 let nespavost. Zkušenosti s různými léky (nikdy dlouhodobě...

Cirhosa jater

Dobrý den, léčím se na cirhosu jater/ne z alkoholu/údajně jsem prodělal žloutenku,...

Cirhosa,hepatitida c

Dobrý den chtěl bych se zeptat na váš názor jak si myslíte že mám poškozená...

Cirhoza

Dobrý den, prosím Vás, pozná se na ultrazvuku jaterní cirhoza (jak počáteční,...

Cirhoza

Vážení, již si nevím rady s nemocí mé maminky. Před 14 dny ji hospitalizovali...

Cirhoza

Zdravím, Vážená paní doktorko, prosím Vás, je časté, že při počáteční cirhoze...

Cirhóza

Dobrý večer, dá se vyléčit cirhóza jater u alkoholika? děkuji

Cirhoza

Dobrý den. Před půl rokem byla provedena vyšetření: sono jater a žlučových cest...

Cirhoza

Dobry den, pani doktorko, jiz rok a pul trpim strachem, fobii z jaterni cirhozy....

Cirhoza

Dobrý den. Mívám občasné bolesti v pravém podžebří. Chtěla jsem se zeptat zda...

Cirhóza jater

Prosím o stanovení přibližného dožití při diagnóze cirhózy jater (muž, 60 let,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cysta na páteři


Pervitin, bolesti hlavy, dezorientace, brnění rukou 2


Bolesti chodidel


Zahlenění a potíže s polykáním


Klacid a paralen

dobrý den, mohu společně s klacidem 500 užívám paralen, bolí mě hlava.

BOLEST NOHOU A RUKOU


Jak zjemnit stolici ?


Krvácení z nosu v létě


Chronický zánět slepého střeva


Bolest pod kolenem


MUDr. Iva Růžičková

Ordinace PL pro dospělé

Potvrzeno: očím ubližuje nejen vysoký, ale i nízký krevní tlak


Bolest žaludku+bolest pod žebry na levé straně


Rozedma plic


3 denní a 10 denní antibiotika


Velikost uzlin na krku

Dobry den, je sono krcnich uzlin v poradku? Byla jsem ns vysetreni v Motole,...

Rekonvalescence


Probiotika blahodárně působí při průjmu i ekzému


Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!


Jak probíhá spánek, v kolik chodit spát


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×