Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Citlivost mrtvého zubu

Zuby Karin 8.9.2017

dobrý den, po zánětu nervu v zubu (šestka nahoře) jsem byla poslána na mikroskopickou endodoncii, po mikroskopem byl zub vyplněn (4 kanálky), prý i podle rtg vše v pořádku, jiný kanálek tam není, mikroskopem prohlédnuto. Zub mě ale 10 dní po zákroku stále velmi bolí na teplé (projede jím vždy silná bolest a zůstane rozbolavělý), bolí na skus a nad ním je mírný otok, jakoby uzlina a cítím tlak. Šla jsme na kontrolu, ale dle rtg vše v pořádku, nemá tam co bolet, vše vyplněno. Případná prasklina by byla prý v mikroskopu vidět. Nechci o zub - šestku - přijít, ale prý to bud vydržím, nebo půjde zub pryč. Prosím o váš názor, v čem by mohl být problém? Děkuji...

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Paní K., na Váš dotaz jako praktická lékařka nebudu odpovídat, předávám je přímo zubaři. Vyčkejte, prosím, na jeho odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Zubní lékařství Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

Dobrý den, pokud jsou všechny kanálky dobře zaplněny, pokud zub nemá radikulární granulom, nebo prasklinku, tak by to mělo být, tak jak vám to říká váš ošetřující lékař. Zvýšená citlivost bývá často pozorována po skončení endodontické léčby i několik týdnů. Pokud bolesti nejsou veliké, zkuste ještě nějakou dobu vydržet a zub šetřete na kousání i tepelné podněty. V opačném případě by to pak vypadalo na tahání. S pozdravem MUDr.Piskáček

Související dotazy

Chronicky zanet mrtveho zubu
jak léčit chronický zánět mrtvého zubu
Citlivost zubu
Dobrý den pane doktore, před zhruba měsícem mi můj...
Necitlivost obličeje
Dobrý den, prodělala jsem zánět už "mrtvého zubu" (dolní...
Ošetření mrtvého zubu
Dobrý den. Chtěla bych poradit ohledně zubu, jde o...
Bolest mrtvého zubu
Vážená paní Doktorko, už si nevím rady, proto se na...
Bolest mrtvého zubu a otok
Dobrý den, včera jsem navštívil svého zubaře s velkou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Citlivost jedné bradavky

Dobrý den, je mi 49 let a poslední dobou cca 14 dní až tři týdny pozoruji zvýšenou...

Citlivost jizvy po obřízce

Chtěl bych se touto cestou zeptat:Již 4 roky mám částečnou obřízku,pro celkovu...

Citlivost kůže

Delší čas pozoruji na vnější straně pravého stehna od kolena výše, že necítím...

Citlivost kůže po operaci

Dobrý den, mám 8 měsíců po korektivním zásahu - reoperaci - v oblasti kostěné...

Citlivost kůže v oblasti intimních partií

Dobrý den přeji, je mi 39 let, muž, mám sedavé zaměstnání a stává se mi, že...

Citlivost lepku..?

Dobrý den paní doktorko, jmenuji se Veronika a je mi 17 let. Jsem diabetička,...

Citlivost levého předloktí po kanyle

Dobrý večer, v květnu jsem byl v nemocnici s boreliozou, měl jsem 14 dní tu...

Citlivost malíkové hrany

Dobrý den, potřebovala bych poradit, už nevím co mám dělat, před třemi měsíci...

Citlivost mezi varlaty a konecnikem (prostata?)

Dobry den, dele jak mesic mam citlivou oblast mezi konecnikem a varlaty (nejblize...

Citlivost močové trubice

Dobrý den, již leta mě krom jiných gyn. problémů při pohlavním styku trápí...

Citlivost na antibiotika

Dobrý den,chtěl bych se poradit ohledně antibioticke citlivostí na bakterií...

Citlivost na hluk

Prosím o radu. Poslední týden jsem u sebe zaregistrovala zvýšenou citlivost...

Citlivost na skus (plomba)

Dobrý den, měl jsem na zubu větší kaz, nakonec mi ho zubař-rodinný známý, celý...

Citlivost na slunce

Paní doktorko, můžete mi poradit které vitamíny minerály nebo bylinky snižují...

Citlivost na světlo

Dobrý den, mám dlouhodobě oči citlivé na světlo, např. vůbec nesnesu se dívat...

Citlivost na zvuky - misofonie

Dobrý den, nedávno jsem narazila na článek, který konečně pojmenoval to,...

Citlivost nohy

Dobrý den mám RS od r.2012.Ale začala jsem mít potíže od r.1983,dokonce mi dělal...

Citlivost nosní sliznice na smog

Dobrý den, mám následující problém. Pracuji v centru Prahy, v oblasti, kde...

Citlivost očí na světlo, na blesk

Dobry den, muj problem zacal asi tak pul roku zpatky, kdy jsem se fotila s bleskem...

Citlivost páteře

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda-li je možné i přes RTG páteře, který dopadl...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Roztržený děložní čípek

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. Dceři (25 let) dnes gynekolog...

Infekce

Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti. Poslednich 6 mesicu trpim...

Žloutenka

Dobrý den, pracuji ve zdravotnictví a minulý týden jsem se píchla u použitou...

3 měsíční každodenní bolest hlavy (obava)

Dobrý den, již 3 měsíce mě bolí hlava každý den. Bolest se projevuje ihned jak...

Pracovní neschopnost

Dobrý den, v březnu tohoto roku mi diagnostikovali po mnou nezaviněné autonehodě...

Antikoncepce a antibiotika NITROFURANTOIN Ratiopharm

Dobrý den,chtěla bych se zeptat od lékařky mám napsané antibiotika nitrofurantoin...

Bolest v podkolenní jamce


Seretide Diskus v těhotenství

Dobrý den, mám na Vás prosbu, jsem v 16. týdnu těhotenství, léčím se na astma....

Motání hlavy, bolest hlavy, nevolnost

Dobrý den, mám dotaz. Ptám se, protože mám trošku obavy. Jedno ráno, když jsem...

Bolesti břicha


Střídání průjmu a zácpy?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co přesně znamená střídání průjmu a zácpy?...

Boulička na hlavě

Dobrý den rád bych se zeptal mám v zadu na hlavě takovou nepatrnou bouličku...

Citlivost bradavek a zpožděná menstruace


Vyrážka na penisu

Dobrý den, Před několika lety jsem měl nechráněný styk na diskotéce, od této...

Suché hnědé fleky na krku

Dobrý den, před nedávnem se mi objevily na krku tyto hnědé suché fleky. Krk...

Cvičení na orbitreku

Dobrý chci se zeptat, o de dneska jsem začala hýbat na orbitku jsem zacatecnice...

Fibroadenomy a antikoncepce

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem si nahmatala bulku v prsu. Po ultrazvuku...

AFTY V PUSE

Dobrý den, tady Honza. Je mi 19 let a poprvé mám problém s afty. V puse mám...

Vleklé problémy s močovým měchýřem


Boule na dásni

Dobrý den,je to již rok či dva co jsem podstoupila vytržení osmičky vlevo nahoře....

Reklama