Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Citlivost zubu na horké po opravě plomby

Zuby Alena 10.3.2017

dobry den, po odstraneni stare plomby na stolicce a kazu pod nim (zrejmy pouze na rtg, jinak predtim naprosto bezproblemovy), a spraveni zubu novou plombou je zub nahle citlivy na horke. Je to uz dva tydny od zakroku. Bolest je kratkodoba a pulsujici, cca nekolik sekund az minutu, vzdy po vypiti horkeho napoje. V noci bezproblemovy, pri kousani take. Podle rtg snimku se vrtalo hluboko, blizko nervu. Myslite, ze zub je stale podrazdeny od zakroku nebo se jedna o zanet zubni drene? Plomba byla financne narocna, jak by se postupovalo v pripade, ze by se zub musel znovu spravovat? Existuje varianta hrazena pojistovnou pri pripadnem cisteni kanalku? dekuji za odpoved

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Aleno, řekla bych, že po dvou týdnech po zákroku může být zub stále ještě podrážděný. Možné je samozřejmě dráždění dřeně novou plombou, pokud je v blízkosti nervu. Jako praktická lékařka Vám ale na Váš dotaz kvalifikovaně odpovědět nedokážu, převezme jej specialista z naší konzultační ambulance. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Dentální hygiena, Dětská stomatologie, Maxilofaciální chirurgie, Parodontologie, Stomatochirurgie, Stomatologie‎ Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

Dobrý večer,
pulsující bolest není nikdy moc dobrý stav. Ale doporučil bych ještě pár týdnů se vyhýbat tomu co to způsobuje- t.j. horké pití či jídlo. Podráždění zubu z kazu, z vrtání i z nové výplně může trvat řádově několik týdnů. Pokud by se bolesti objevili bez příčiny, pak je to již zánět zubní dřeně. Ohledně pojišťovny vám informace poskytnout nemohu (já osobně nikdy neměl smlouvu s žádnou) S pozdavem MUDr. Jaromír Piskáček Praha

Související dotazy

Bolesti zubu po ošetření plombou
Dobrý den, před měsícem a půl jsem si nechala ošetřit...
Bolest zubu po ošetření plombou
Dobrý den, před 3 týdny mi paní zubařka opravila...
Otok dásně po opravě zubu.
Do ty den včera jsem byl u zubařky bolelo mě zub hlavně...
Citlivost zubu
Dobry den, v utery vecer jsem byl na pohotovosti v...
Plomby na přední zuby
Syn (18 let) byl u svého zubního lékaře. Ten mu řekl,...
Uvolněná plomba
Před týdnem mi zubařka předělala původní bílou plombu....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Citlivost zubu

Dobrý den, prosím o radu, již delší čas citím zub (cca dva měsíce), vyloženě...

Citlivost zubu

Dobrý den, přešla jsem k novému lékaři, který mi postupně mění výplně, protože...

Citlivost zubu

Dobrý den pane doktore, před zhruba měsícem mi můj zubní lékař odstranil hlubší...

Citlivost zubů

Mám problém s citlivosti zubů. Začalo to před týdnem kdy jsem občas při jídle...

Citlivost zubu

Dobrý den, včera mi byly nasazeny zubní korunky. Z důvodu velkých mezer mezi...

Citlivost zubu

Dobrý den, už od ledna mám velmi citlivý jeden zub. Začlo to ze dne na den a...

Citlivost zubů

Dobrý den, Mam dotaz ohledně zubního kamene, již par dní na dolní jedničce...

Citlivost zubů

Dobrý večer chci se zeptat , asi před půl rokem jsem byla u zubaře a měla kaz,...

Citlivost zubu

Dobry den, v utery vecer jsem byl na pohotovosti v Krci ze me bolel zub. Doktorka...

Citlivost zubu (nejde o kaz)

Dobrý den, od Silvestra mě při pití horkého nebo studeného nápoje ostře zabolí...

Citlivost zubu po kazu

Dobrý den, v pátek jsem byla u zubaře, protože jsem měla dost citlivý zub (jednička...

Citlivost zubů po ošetření

Dobrý den, před asi týdnem jsem byl u zubaře a vrtal mi kaz. Dal mi tam nějakou...

Citlivost zubu po zákroku

Dobrý den, zhruba před 10 dny mi zubařka měnila plombu u horní jedničky (chodila...

Citlivost zubu s odhaleným krčkem

Dobrý den, zajímalo by mne zda muže odhaleny zubní krcek bolet i v klidu, nebo...

Citlivost zubů u dětí

Dobrý den, náš 4-letý syn má velmi citlivé zuby, bolí ho po různých jídlech...

Citlivost žaludku - alkohol?

Dobrý den, v poslední době se u mě objevuje nevolnost(zvracení i střevní potíže)...

Citlivost žaludu

Při stopoření přetahnu predkozku dolů, ale při masturbaci když jde predkožka...

Citlivost žaludu

Dobrý den pane doktore, obracím se k vám s dotazem. Jedná se o můj žalud, který...

Citlivost žaludu + problém s předkožkou.

Dobrý večer, je mi 15 let. intimní hygienu jsem až do svých 12 let dost zanedbával....

Citlivost žaludu penisu

Dobrý den, trápí mě nejspíše příliš citlivý žalud. Přetáhnutí předkožky jde...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léčba záchvatu dny

Dobrý den. Mám záchvat dny - v kloubu u palce levé nohy. Byl jsem u lékaře...

Červená skvrna na kůži

Objevil jsem na kůži v podbřišku červenou skvrnu.Má v průměru asi 2 cm.Nevím...

Zvětšení žaludu

Dobrý den, objevil jsem na zadní části žaludu (kousek za špičkou) zvětšení jedné...

Svědění močové trubice a bolestivý orgasmus

Dobrý den, po močení mě svědívá močová trubice a bolí mě orgasmus. Nejvíc...

Posílení svalů dna pánevního

Dobrý den máte něco na posílení svalů pánevnío dna?

Dithiaden v těhotenství

Dobry den, jsem 39.tydnu tehotenstvi, lekarka mi diagnostikovala tehotenskou...

Pravděpodobnost vytvoření pakloubu

Dobrý den, 2.5. jsem si po schodech přivodila zlomeninu 5. metatarsu bez dislokace....

Zalehlé ucho při rýmě


Elicea 10mg - ještě jsem nezačal užívat, dost se jich bojím

Dobrý den. Je mi 36 let pracuji jako stavbyvedoucí, loňsky rok byl pro mě dost...

Alkohol po Ofloxinu

Dobrý den, mám zánět močových cest - dostala jsem antibiotika ofloxin. Po dvou...

Bubliny v infuzi

Mám dotaz týkající se infúze do krevního oběhu a vzduchových bublin v ní. V...

Zjistili mi nezhoubný nádor na koleni

Dobrý den. Je mi 15 let a už před dvěma lety mi zjistili nezhoubný nádor na...

Nadměrné množství Preejakulátu

Dobrý den, vadí mi nadměrné množství preejakulátu tzv. kapky lásky, je to u...

D-dimery a uváděné jednotky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na převody jednotek D-dimerů. V lékařské...

Tlak v krku, bílý hlen

Dobrý den, již od března 2019 do současnosti mě trápí tlak v krku na levé straně...

Divertikly

Dobrý den, asi týden mě obvykle v 2. pol. dne sužuje tupá bolest břicha, asi...

Kožní obtíže

Dobry den, uz delsi dobu jsem na ve vlasech dela akne. Toho se nadale nemohu...

Nezhoubný nádor na mozku

1.8 jsem našla manžela v hlubokém bezvědomí, (epil.záchvat)pak 2 dny na JIP,...

Hodnota CKD-EPI a ostatních krev.testů

Dobrý den, je mi 38 let, už rok a půl mě bolí po pleurálním zápalu plic...

Permanentní močový katétr


Reklama