Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Člověk v mé hlavě

Aneta . 4.3.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, mám takový problém. Vlastně ani nevím, zda je to problém. Jednoduše, mám v hlavě člověka. Vidím ho, ale ne jako halucinaci. Těžko se to vysvětluje, prostě ho nevidím reálně, ale jako představu. Slyším ho v mé hlavě. Není to můj hlas, je mužský, hrubý. Občas si se mnou jen tak povídá a občas mi říká věci, které se později skutečně stanou. Nevím, proč tam je, ani jak dlouho. Objevil se z ničeho nic. Další věc je, že často myslím na sebevraždu. Představuji si, jaké by to bylo a toužím po tom, vidím to jako jediné možné řešení. A vzápětí se zase cítím skvěle, mám chuť do života, plánuji budoucnost a podobně. Často mě rozesmutní ba i rozpláčou úplné hlouposti, vše si moc beru. Mívám výbuchy agrese, při kterých se absolutně nedokážu kontrolovat. Když jsem tohle všechno řekla své obvodní lékařce s žádostí o doporučení odborné pomoci, doslova se mi vysmála se slovy, že mi jej nedá, neboť je to nedostačující důvod. Proto se obracím na vás. Skutečně je tohle normální? Nic mi není? Nebo co mi tedy je?

Odpovídá:

MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

Dobrý den Aneto. Většinou lidé, kteří jsou psychicky v pohodě, neslyší člověka v hlavě. Možná, že jste jenom unavená a přetažená, ale také popisujete, že sníte občas o sebevraždě, která Vás láká. To si myslím, není úplně v pořádku. Také jste emočně nestabilní, proto Vás hned všechno rozpláče, to jsou citové problémy, s tím také souvisí ta agrese. Toto vše, co se Vám děje, Vás opravňuje navštívit ambulantního psychiatra. Tam se můžete objednat bez doporučení obvodní lékařky, která není psychiatr a nerozhoduje o tom, zda Vám dát žádanku nebo ne. Psychiatr je odborník a rozhodně se Vám nikdo nebude vysmívat. Doporučila bych Vám se objednat na psychiatrii co nejdříve, protože to, co popisujete, může být dost podstatné pro Váš další život. Věřím, že psychiatr Vám pomůže s Vašimi problémy a Vy se zase budete cítit lépe. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

Související dotazy

Boulička na hlavě
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, já mám na hlavě takovou...
Pupínky na hlavě
Dobrý den, 2 roky mám červené pupínky na hlavě, občas...
Tlak v hlavě, závrať, slabost
Dobrý večer,už asi měsíc mě trápi tlak v hlavě,zavratě,celková...
Lipom na hlavě a bolesti hlavy
Dobrý den, Na temeni hlave mi vnikla boule, která...
Boulička na hlavě
Dobrý den rád bych se zeptal mám v zadu na hlavě takovou...
Tlak v hlavě
Dobrý den, již dva týdny pociťuji šíleně nepříjemný...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Čištění u dentální hygienistky

Dobrý den, pokud jsem podstoupil u zubní hygienistky čištění zubů (odstranění...

Čištění uší kojencům a batolatům

Čistit uši kojencům, či ne? Když byla malá moje nyní již 13ti letá dcera, kojenci...

Čištění uší s nálezem kreve

Dobrý den. Je mi 17 let a poslední dobou jsem si všimla, že vždy, když si...

Čištění zubních kanálku


Čištění zubů

Dobrý den zajimalo by me jestli se ma mezizubní kartáček pouzivat před nebo...

Čištění zubů

Dobrý den, mám dotaz - jak často se čistí zuby? Dvakrát denně, nebo po každém...

Čištění zubů pastou s fluorem

Dobrý den, není nebezpečné používat při paradentóze zubní pasty s vysokým obsahem...

Čištění zubů pastou s fluorem

Dobrý den, není nebezpečné používat při paradentóze zubní pasty s vysokým obsahem...

Čištění zubů po trhání osmiček

Dobrý den, ve středu 18.3. 2015 jsem byla u zubaře na vytrhnutí dolní a horní...

Čkování a Diprophos

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mi měsíc po očkování proti žloutence...

Člunková kost - Deca durabolin

Zdravím, jsem před operací 2letého pakloubu člunkové kosti, jedná se o extrakci...

Člunková kůstka

Dobry den utrpěl jsem zlomeninu člunkové kosti, pod dvou měsicích jsem se odhodlal...

Čmelíkovec krysí

Dobrý den, Měli jsme doma pískomila a museli ho dát pryč,ptž se u něj objevil...

Čo ďalej

Budem mať 66 rokov a behom mesiaca trikrát po sebe sa mi stalo, že sa mi penis...

Čo ďalej

Budem mať 66 rokov a behom mesiaca trikrát po sebe sa mi stalo, že sa mi penis...

Čo sú tie biele bodky okolo korunky žaluďa?


Čo to môže byť ten opuch?

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať čo to môže byť ten opuch? Mam to uz mesiac...

Čo to znamena..popis MRI hlavy

Dobrý den,chcela by som sa informovat čo znamena po magnetickej rezonancii...

Čočka oka

Dobrý den, budu mít možná stupidní dotaz, ale zajímá mne jestli se dá nějak...

Čočky

Dobrý den, začala jsem nosit kontaktní čočky a zatím jsem z nich dostala jen...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení/řezání při močení

od 25. února cítím dosti bolestivé pálení při močení, bez jakéhokoliv výtoku,...

Antikoncepce a antibiotiky

Dobry den, již 10 dní beru antibiotika Duomox 750 a dlouhodobě antikoncepci...

Jaký vliv na dítě má cigaretový kouř a jeho následky?

Dobrý den,prosím o radu.Mému synovi je 5let.Jsem rozvedená a otec syna kouří...

Nepravidelnost menstruace


Sex a virová hepatitida C: opatrnost je na místě

Pro mnoho lidí je diagnóza hepatitidy typu C šokující. Vyvstane jistě spousta...

Interakcia liekov + vyzivove doplnky

Fenofibrate Betaloc- pri tomto lieku je v letaciku poradit s...

Bolest ledvin v noci

Dobrý den, můj dlouhodobý problém je, že mě již léta bolí levý bok (ledvina),...

Piascledine 300

Dobry den, prosim, zda je mozne o informaci ohledne uzivani Piascledine 300...

Může to být psychogenní kašel?


Bolest jícnu

Dobrý den, několik dní mě trápí šílená bolest, pálení, tlak v jícnu. Když...

Hnědý výtok

Dobrý den, před cca 2 měsíci jsem byla přeléčena na chlamydie a ureaplasmu....

S bechtěrevem až na papežský stolec

Ač se může zdát ankylozující spondylitida neboli Bechtěrevova choroba velmi...

Poštípání hmyzem, možná infekce

Dobrý den. Před cca 4 týdny mě štípl hmyz nad kotník, pravděpodobně ovád či...

Antikoncepce

dobry den,chtela bych se zeptat.beru lunafem uz asi rok a chtela jsem si oddalit...

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole u Dr. Jsem 29+1 tt, sdělil mi výsledky...

Zlomenina zánártní kůstky


Rybinou zapáchající výtok z pochvy při sexu




Bolesti varlat


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×