Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Další těhotenství po císařském řezu

Gynekologie Jitka 1.8.2018

Dobrý den, chci se poradit v oblasti gynekologie. Mám za sebou dva porody. Oba císařskym řezem. První císař akutní. Druhy plánovaný kvůli dehiscensci na děloze a prirostle placente k deloze. Po prvním císaři mne zjistili na deloze dehiscensci. Byla jsem na uteroskopii, kde mi byla potvrzena, ale nebyla natolik velka (Síla děložní stěny byla dostatečna pro udržení plodu ). Druhe těhotenství bezproblemove - císařský řez bez komplikací, děloha na ultrazvuku po porodu v pořádku. Přemýšlím tedy o třetim diteti. Chci se zeptat, zda je to velké riziko vzhledem k predeslym dvoum císařským rezum a minule dehiscensci po prvním porodu? Nyni mi dehiscensce prokázána nebyla a jizva se zhojila dobře. Můj gynekolog mi těhotenství nezakazuje. Zajímá Mé hlavně, zda by v mem případe nebylo další těhotenství jiz riskantní? Nebo stejne rizikového, jako u kohokoliv po dvou císařich? Nebo byste mi již těhotenství nedoporučili? Děkuji za Vaše názory a rady.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
skutečně záleží na stavu jizvy, dále rozhodně na doporučení Vašeho gynekologa, který Vás má v péči, protože je nejlépe obeznámen s Vaším zdravotním stavem.
Pokud tedy on proti dalšímu těhotenství nic nenamítá, neměl by být problém.
Pro úplnost ještě předám Váš dotaz k doplnění specialistovi.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala MBA


Dobry den- urcite je kazdy operační zakrok na děloze rizikem- a to nejen císařský rez (SC) i kdyz nekomplikovany ale i odstraneni napriklad myomu apod- to vse ovlivní následně správný vývoj plodu a graviditu- tedy obecne-
jde ale predevsim o to v jakem stavu je deloha- uteroskopie to nezjistí ( jen částečně) protoze vyšetřuje jen vnitrni pomery delozni dutiny ( kdyz se budete dívat do vnitřku hrníčku take nepoznáte jak ma silnou stěnu/ toto je analogické - zjistíte jak vypada vnitrni výstelka -endometrium - tloušťku stěny delozni zjistíte pri sonografickem vysetreni / prohlédnete a zmeřite.
Samozrejme Vam nikdo graviditu zakázat nemuze- A pokud Vas gynekolog nenamíta tak asi vi proc- takze byste se o ni mohla pokusim-jen je treba zvazit dalsi faktury- Vas věk pripadne jine zdravotní potize nebo nove nemoci od předchozích gravidit apod
Drzim palce- pekny den
MUDr. Ludek Fiala MBA

Související dotazy

Péče o jizvu po císařském řezu
Dobrý den, 12.5.2017 jsem porodila císařským řezem...
Hematom po císařském řezu
Dobrý den jsem po cisarskem rezu 3 měsíc teď dost krvácím...
Kýla v jizvě po císařském řezu?
Dobry den, jsem 16 mesicu po cisarskem rezu a ted se...
Indikace císařského řezu
Dobrý den. Jsem po plánovaném císařském řezu (září...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Další očkování po prodělaných neštovicích

Dobrý den, dcera prodělala před 5-ti týdny plané neštovice. Ted by měla jít...

Další operace endometriózy

Dobrý den, před rokem a čtvrt jsem byla na operaci endometriózy, kde mi diagnostikovali...

Další operace?

Dobrý večer, chtěla jsem Vás poprosit o Váš názor. Muž měl po autonehodě tříštivou...

Další otěhotnění po léčbě a těhotenství - endometrioza

Dobrý den, po roce a půl marné snahy o otěhotnění, mně v listopadu 2009 byla...

Další porod po operaci

dobrý večer, Před rokem jsem byla na operaci (malé) pupeční kýly po porodu,...

Další postup po cystoskopii?

Dobrý den, před 3 měsíci jsem měl nález krve v moči. Po vyšetření u urologa,...

Další postup při zjištění nádoru v břiše?

Dobrý den, paní doktorko, prosím o radu. Moje 60letá maminka před rokem a půl...

Další postup v léčbě

Prosím o radu, jak dál postupovat. Můj syn bral v dubnu a v červnu antibiotika...

Další s bouličkou na krku

Dobrý den, nechci vypadat jako hypochondr, tudíž se raději zeptám tady než...

Další těhotenství

Dobrý den, jaká je pravděpodobnost, že se mi narodí dvojčata, když již nyní...

Další vyšetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně mého problému s hrudníkem....

Další změna antiepileptik

Dobry vecer, mam na Vas dotaz, pac jsem zoufala...mam panickou ataku plus spasticke...

Damiana(turnera difusa)

Dobrý den,jsem diabetik(2.st.),léky siofor,oltar,tenaxum,victoza.Mohu užívat...

DANA

Dobry den, chtela bych se zeptat zda je nitrodelozni telisko Dana hormonalni...

Dandy Walker syndrom

Dobrý den, moje dcera má dignostikovánu ageneze corpus calosum, operačně v dětství...

Dandy-Walkerova malfomaace

dobry den jsem ve 30 tydnu tehotenstvi a lekari mi nasli tekutinu v mozecku...

Dandy-Walkerova malformace

Dobrý den, jsem v 21,týdnu těhotenství a minulý týden mi specialista na genetiku...

Dandy-Walkerova varianta

Dobrý večer, má decra je předčasně narozena ve 24. týdnu. Po vyšetření na...

DAO enzym, histaminová intolerance

Dobrý den, mám podezření na histaminovou intoleranci, kde přesně je možné test...

Dárce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějaký online formulář pro registraci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hymen

Dobrý den,je mi divné se ptát na takovou otázku.Se svým přítelem jsme byli sami...

FOKUSY

Dobrý den, v pátek jsem byl lékařem v ÚVN, kde se léčím na endokrinologii,...

Polyp u dutině ústní

Dobrý den, chtěla bych se optat, jak se řeší výskyt polypu v ústní dutině....

VAS C páteře s vegetativním doprovodem

Dobrý den, cca před necelým půl rokem jsem po návštěvě posilovny, kam jsem...

Endometrium - jeho výška

Dobrý den, Na preventivní prohlídce mi lékař řekl že mám vyšší delozni sliznici...

Vysoké CRP


Zápach z úst

Dobrý den,dnes po probuzení jsem cítila v krknu nejaky predmet,tak jsem jej...

Trojklanný nerv

Dobrý den na magneticke mi našli v srpnu pozanelivy etiol a demylizačni plaky...

Krvácení z konečníku

Dobrý den, dneska jsem šla na záchod a poprvé se mi stalo, že při utření jsem...

Citové vydírání - psychická nemoc?

Dobrý den. Před pár dny jsem se dozvěděla, že manželova maminka (56let) užívá...

E coli v pochvě a sex

Dobrý den, moje gynekoložka mi při stěru našla e coli v pochvě. Předepsala mi...

Skříplý nerv, bolest zad v oblasti lopatky

Dobrý den, již přes dva týdny mám bolesti zad v oblasti kolem levé lopatky,...

Brnění rtu a spodní čelisti, bolesti hlavy a krční páteře

Dobrý den, mám jeden dotaz. Občas se mi stává, že mě brní ret případně oba,...

Borelioza

CCa. před dvěma měsíci jsem měl v pupíku přisáté klíště. Vytvořila se mi rudá...

Bolest a brněná nebo mravenčení rukou

Dobrý večer! Již třetí týden mám bolesti rukou od loktů do prstů, kde pak...

EMG vyšetření

Dobrý den, mám dotaz. Mám dlouhodobě bolesti zad. Neurolog me odeslal na vyšetření...

Fordyce's spots

Mám Fordyce's spots to už vím.. ALE JAK SE TOHO MŮŽU ZBAVIT?!!!

Vynechání menstruace

Dobry den , je mi 16 a chtela jsem se zeptat. 29.6. jsem mela s partnerem pohlavni...

Vyrážka

Dobry den, zhruba pred mesicem a pul se mi zacala na rukou delat vyrazka..ze...

Antikoncepce a antibiotika


Reklama
Zavřít