Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů

Vnitřní lékařství Stanislav 7.7.2017

Dobrý deň chcem sa opýtať či vadí mať zvýšené hodnoty krvného obrazu pri poslednej kontrole som mal Erytrocyty 6,31(4-5,8)
Hemoglobín 185( 135-175)
Hematokrit 0,534 a teraz pri poslednej kontrole
Erytrocyty 6,41
Hemoglobín 188
Hematokrit 0,54 a
železo -s 9,10 ( 11,60- 31,3)
a železo cvk-s mám zvýšené 78,9 (48-78)
zvýšenú hodnotu mam albumin -s 59,1( 35-52) čo to je za výsledok
okrem toho mi prišli na zvýšené pečeňové testy niektoré to ma poslali na sono pečené ku gastroentrolologovi pri prvých som mal AST 1,18 ALT 2,72 a GMT 1,10 a teraz mám keď odzneli hnačky mám po mesiaci AST 1,20 ALT 2,67 GMT 0,93 ostatné výsledky BIli celkový 19,30( 0-20) ALP som mal 1,93 teraz 2 (0,9-2,18) tie sú ešte v norme
Vadia tietu výsledky či sú vážne alebo len zvysene či už tie pečeňové testy alebo aj krvné testy
Ďakujem

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Stanislave, zvýšené hodnoty jak v krevním obraze, tak i jaterních testů musí mít nějakou příčinu. Pokud jde o krevní obraz, tak hodnoty erytrocytů a hemoglobinu spolu souvisí. Zvýšené mohou být při plicních onemocněních, vrozených srdečních vadách, u kuřáků, ale i u prosté větší citlivosti ke kyslíku, což je vrozená predispozice. Pokud jde o jaterní testy, je určitě potřeba provést ultrazvuk břicha a dovyšetřit z krve žloutenky (pokud jste nebyl očkovaný), pokud jste prodělal nedávno onemocnění připomínající angínu, tak event. infekční mononukleozu, která se projevuje stejně, avšak nereaguje na antibiotickou léčbu. Ale tato druhá varianta je méně pravděpodobná. Nevím jaké jste tělesné konstituce, ale u lidí s nadváhou mohou být zvýšené jaterní testy rovněž odrazem ztučnění jater. Závěrem bych dodala, že hodnoty nejsou nikterak dramatické, avšak určitě je zapotřebí to dovyšetřit.
S pozdravem, Mudr. Fričová Danica

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážený pane Stanislave, omezený výčet výsledků laboratorních vyšetření krve bez znalosti nálezů fyzikálního vyšetření a dalších metod nestačí ke spolehlivému určení příčin odchylek uvedených parametrů, Doporučuji Vám domluvit se na dalším postupu s Vaším praktickým lékařem, S pozdravem, MH.

Související dotazy

Zvýšení jaterních testů
Dobrý den, syn (13let v dubnu) má zvýšené hodnoty jaterních...
Mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů.
Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšených jaterních...
Zvýšení jaterních testů u hladovění
Zdravim, muze mit podvaha, modriny, unava vliv na...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, manžel byl na jaterních testech. Má zvýšené...
Hodnoty krevního obrazu
prosim o odpoved.mam neutrofily leukocity b 72.7 lymfocyty...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den,měl jsem jít na operaci tříselní kýly,no...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené hodnoty ASLO

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zvýšených hodnot ASLO. Na zvýšení se přišlo...

Zvýšené hodnoty Ca

Dobrý den. Prosím o vysvětlení.Mám revmatoidní artritidu,koxartrozu,osteopenii.Přitom...

Zvýšené hodnoty CRP

Dobrý den, prosím o radu. Můj otec má zvýšené hodnoty CRP 94,3 mg/l, ASLo je...

Zvýšené hodnoty CRP a sedimentace

Dobrý den ,minulý rok sem mne la v říjnu zapal plíc a i po vyléčení už víc...

Zvýšené hodnoty FT3

Dobrý den,mám dotaz ohledně syna,při krev. rozboru měl zvýšené hodnoty FT3...

Zvýšené hodnoty GGT

Dobrý den. Minimálně 15 let mám zvýšení hodnoty GGT (GMT) kolem 4 ukat/l. Ostatní...

Zvýšené hodnoty GMT

Dobrý den, mám dceru, které je 17 let, byla na jaterních testech, vše má v...

Zvýšené hodnoty hormonů

Dobrý den. prosím Vás o radu 3 roky se léčím na hyperprolaktinemii byl nalezen...

Zvýšené hodnoty kreatininu

Uctivě zdravím, prosím, byl jsem před týdnem na jaterních testech, a krom zvýšených...

Zvýšené hodnoty krevních testů na štítnou žlázu

Dobrý den,již několik let mám problém s nutností potřeby spánku během dne (při...

Zvýšené hodnoty krve

Dobrý den,osledně jsem byla na celkovým vyšetření a našli mi zvýšené hodnoty...

Zvýšené hodnoty markeru v krvi

Dobrý den,asi 2 měsíce mě pobolívá v podbřišku a v bederní části zad,absolvovala...

Zvýšené hodnoty markeru v krvi

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat jaký onko marker bývá zvýšený...

Zvýšené hodnoty neutrofilů a eosinofilů

Dobrý večer, reaguji na vaši zprávu 363244 a moc děkuji. Jsem nekuřácká a ani...

Zvýšené hodnoty protilátek proti š.žláze

Dobrý den, před 2 měsíci jsem si nechala od praktického lékaře udělat testy...

Zvýšené hodnoty protilátek proti štítné žlázy

Dobrý den, paní doktorko, je mi 42 let a minulý týden jsem byla na vyšetření...

Zvýšené hodnoty PSA

Dobrý den,přítel 50 let byl na preventivní prohlídce, kde mu zjistili zvýšené...

Zvýšené hodnoty PSA

Pro: MuDR Eva Dogoši Paní doktorko.Děkuji za vaši odpověď.Až nyní jsem si...

Zvýšené hodnoty PSA, objednání k urologovi

Dobry den, pred 13 lety mi byla diagnostikovana Parkinsonova nemoc, v priloze...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Boule na vnitřní straně stehna

Dobry den, Na vnitrni strane stehna se mi udelala boule o velikosti 6x3cm na...

Lázně

Po operaci slepeho střeva mužu jet se svoji dcerou 13 let do lazni kolik mě...

Boulička po vytrženém zubu

Dobrý den. Byla mi dole vytržena 5, kvůli nasazení rovnátek. Čtvrtý den po vytržení,...

Krvácení 5 týdnů po porodu

Dobry den, 20.12.2016 jsem prvne porodila, v sestinedeli jsem neco pres tyden...

Odstranění žlučníku

Dobrý den, pane doktore. Před šesti dny mi byl laparoskopicky odstraněn žlučník....

Podkožní absces

Dobrý večer, je mi 20 let, asi před dvěmi měsíci se mi udělala na pravé straně...

Bradavice

Dobry den. Jiz 2.mesic se snazim zbavit bradavice na prste. Byla mala, tak jsem...

Bolesti noho, únava, bolest hlavy

Dobrý den, prosím Vás o odpoveď na můj dotaz. Mám problémy cca 3 neděle....

Zlomenina L3, L4, L5

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je to asi 3 roky jsem utrpěla úraz po pádu...

Mykóza po užívání antibiotik

Dobry den, jsem zena, 21 let. Po antibiotikach na anginu (Klacid 500, na 7 dni)...

Zvětšení stydkého pysku

Dobry vecer rada bych se zeptala.muj partner mi pri pohlavnim styku sal trochu...

Bolest kloubu palce ruky

Dobrý den, Mám silnou bolest palce. Na dotyk u nehtu to nebolí, ale při ohýbaní...

Svírání v krku

Dobrý den již jsem ve vaší poradně pokládála dotaz ohledně zahlenění, mám neustály...

Bolestivá uzlina v podpaží

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat zda je nebezpečná bolestivá bulka či uzlinka...

Při usínání se mi špatně dýchá, budím se - je to apnoe?

Zdravím, Již nějakou dobu na sobě pozoruji, že se mi v noci před usínáním špatně...

Brnění poloviny těla, závrať, tlak na hrudníku

Dobrý den, během posledních 14 dní, jsem byla 2x odvezena sanitou s takovým...

Streptokok a ASLO

Dobrý den, Před dvoumi měsíci jsem prodelala prvni angnu byla jsem lecena...

Alergie na latex ??

Dobrý den, Před dvěma měsíci měl jsem sex s ochranou. Během sexu několik krát...

Neochota vysvětlovat po prodělaném traumatu

Dobrý den pane doktore, v minulosti jsem čelil soudní žalobě. Celý proces...

Špatná průchodnost nosu, sucho v nose

Dobrý den, moje obvodní lékařka mě doporučila na ORL kvůli zarudlym mandlím,...