Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Právní prohlášení

1. Obecná ustanovení
1.1 Užíváním služeb projektu uLékaře.cz zejména prostřednictvím internetových stránek, mobilní aplikace a profilů na sociálních sítí provozovaných společnosti uLékaře.cz, uzavíráte Dohodu o užívání služeb projektu (dále jen „dohoda“) se společností uLékaře.cz, s.r.o., IČO 05341051 se sídlem Praha 2, Šafaříkova 201/17, PSČ 120 00, zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 262183. 
1.2 Za jakoukoliv škodu vzniklou užíváním výše uvedených služeb projektu uLékaře.cz vám či třetí osobě v důsledku porušení takovéto dohody, nenese uLékaře.cz, s.r.o. odpovědnost a vy jste povinni nahradit nárokující straně škodu v plném rozsahu a výši. Společnost uLékaře.cz, s.r.o. nenese žádnou odpovědnost za špatné použití či interpretaci zde prezentovaných informací.

2. Obsah a charakter stránek
2.1 Obsahem stránek jsou informace určené pro širokou veřejnost, není-li uvedeno jinak. Obsahem stránek jsou zejména odborné články, informace o odborných akcích a odkazy na jiné odborné stránky či organizace. 
2.2 Stránka je databází podle § 88 zákona 121/2000 Sb. o právu autorském. Veškeré nakládání s autorskými právy se řídí tímto zákonem. Autorská práva k informacím a článkům náležejí jejich autorům či vykonavatelům takovýchto autorských práv a zřizovateli databáze podle zákona.
2.3 Reklamní informace v jakýchkoliv zákonných formách jsou viditelně odlišeny od nereklamního obsahu stránek a jsou plně v souladu se zákonem 138/2002 Sb. o regulaci reklamy v platném znění.
2.4 Internetové stránky obsahují i odkazy na odborné internetové stránky jiných zřizovatelů. Společnost uLékaře.cz, s.r.o. v žádném rozsahu neručí za obsah takovýchto odkazovaných stránek.
2.5 Veškerý obsah stránek, stejně jako design a informační systém, je zaštítěn společností uLékaře.cz, s.r.o., která jako jediná ručí za správnost a relevanci poskytovaných informací. 

3. Lékařská poradna
3.1 Součástí projektu uLékaře.cz je i Poradna lékaře. Poradna v žádném případě nenahrazuje lékařskou péči, spíše slouží jako alternativní a nezávazný zdroj informací. Uživatelům se důrazně doporučuje vyhledat vedle použití Poradny i odbornou péči, která je schopna díky bezprostřednímu kontaktu s pacientem mnohem účinněji diagnostikovat a pomoci. Provozovatel těchto internetových stránek upozorňuje, že nenese žádnou odpovědnost ze škody na zdraví uživatele či třetích osob vyplývajících z použití Poradny.
3.2 Dotazy posílané do Poradny slouží také jako informační zdroj pro uživatele se stejnými obtížemi. Z tohoto důvodu si Provozovatel vyhrazuje právo zveřejňovat veškeré dotazy adresované lékařům prostřednictvím Poradny. Provozovatel proto žádá uživatele, aby v dotazech poskytovali jen takové informace, které mohou být veřejné, vyvarovali se zejména informací, které by mohly konkretizovat osobu tazatele. Prosbám o nezveřejnění dotazu nemůže tedy provozovatel internetových stránek vyhovět.
3.3 Dotazy jsou zobrazovány anonymně (v poradně se zobrazuje pouze křestní jméno uživatele) a dodržují zásady ochrany osobních údajů.
3.4 Uživatelé poradny mají garantováno, že odpověď na dotaz dostanou do uvedené doby daného tarifu, která se vztahuje k pracovní době lékařů, tj. v pracovní dny od 07:00 do 20:00 hodin. Pokud provozovatel nedodrží tuto lhůtu, případně dojde k technickému problému či dotaz nebude vyřízen vůbec, poskytne provozovatel uživateli možnost jeden či více dotazů položit zdarma.
3.5 Uživatel může komunikovat s lékařem pouze prostřednictvím internetové poradny www.ulekare.cz. Jakýkoliv jiný způsob komunikace s našimi lékaři z poradny je zakázán.

4. Objednání k lékaři
4.1 Součástí projektu uLékaře.cz je možnost objednat se do zdravotnického zařízení, se kterým má Provozovatel uzavřenou smlouvu o spolupráci. Zdravotnická zařízení po převzetí informací o uživatelovi komunikují přímo s uživatelem, první kontakt uživatele se zdravotnickým zařízením ale vždy zařizuje Provozovatel.

5. Důležitá upozornění
5.1 Upozorňujeme, že tyto internetové stránky působí pouze jako informační zdroj. V žádném případě nenahrazují lékařskou či jinou odbornou péči!
5.2 Poradna kvůli velmi omezeným diagnostickým možnostem v žádném případě nenahrazuje standardní lékařskou péči, působí pouze jako zdroj informací a osvěta pro dotazující.

6. Další ujednání
6.1 V případech, kdy jste ve vztahu ke společnosti uLékaře.cz, s.r.o. spotřebitelem a vznikne spotřebitelský spor, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, můžete, jste-li v postavení spotřebitele, podat návrh na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu České obchodní inspekci (Ústřední inspektorát – oddělení ADR, sídlem Štěpánská 15, 120 00 Praha 2, e-mail: adr@coi.cz, web: adr.coi.cz). V těchto případech také můžete (jste-li v postavení spotřebitele) využít platformu pro řešení spotřebitelských sporů online, která je zřízena Evropskou komisí a je dostupná na internetové adrese: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

7. Závěrečná ustanovení
7.1 Společnost uLékaře.cz, s.r.o. si vyhrazuje právo na změnu obsahu a přístupu ke stránkám. K plánovaným zásadním změnám obsahu stránek a ke změnám jejich užívání bude vždy připojeno datum změny.

Poslední aktualizace: 23. 07. 2018

Zpracování osobních údajů

Souhlasím, aby společnost uLékaře.cz, s.r.o., se sídlem Šafaříkova 201/17, 120 00 Praha 5, IČO 05341051 (dále jen „Společnost“), zpracovávala mé osobní údaje pro účely mé registrace a využití služeb v rámci projektu uLékaře.cz, který je tvořen zejména specializovanými internetovými stránkami, mobilními aplikacemi a profily na sociálních sítích (dále jen “projekt uLékaře.cz”). Projekt uLékaře.cz je provozovaný Společností v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „zákon o ochraně osobních údajů“) ve znění pozdějších předpisů a v souladu s nařízením č. 2016/679 Evropského parlamentu a Rady EU o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „obecné nařízení o ochraně osobních údajů“). Souhlas se zpracováním dávám maximálně na období 10 let od mé poslední aktivity nebo do odvolání tohoto mého souhlasu.  

Současně souhlasím, aby Společnost zpracovávala mé osobní údaje zvláštní kategorie, konkrétně pak o mém zdravotním stavu, a to za účelem:

  • vypracování odpovědi odborníka v rámci projektu uLékaře.cz, a/nebo
  • předání vhodnému zdravotnickému zařízením za účelem dalších konzultací či spolupráce ve věci mého zdravotnického stavu.

Výslovně tedy souhlasím, aby Společnost mnou poskytnuté osobní údaje, a to jak jmenné a adresné, tak osobní údaje zvláštní kategorie týkající se mého zdravotního stavu, zpracovávala a dále poskytla spolupracujícím zdravotnickým zařízením, se kterými má Společnost uzavřená zvláštní ujednání o zárukách při zpracování osobních údajů a zvláštní kategorie osobních údajů. Aktuální seznam spolupracujících zdravotnických zařízení shledávám v rámci uvedeného hyperlinku.

Dále souhlasím, aby Společnost mnou poskytnuté osobní údaje, a to jak jmenné a adresné, tak osobní údaje zvláštní kategorie týkající se mého zdravotního stavu, zpracovávala a dále poskytla spolupracujícím odborníkům, kteří se budou zabývat mými dotazy v rámci poradny projektu uLékaře.cz na základě mého výslovného požadavku.

Potvrzuji, že jsem obeznámen se svými právy související se zpracováním dle výše zmíněných právních předpisů, a to jak ve vztahu k osobním údajům, tak i ke zvláštní kategorii osobních údajů, zejména pak:

  • s právem na přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo jejich výmaz, popřípadě s omezením zpracování; 
  • s právem vznést námitku proti zpracování;
  • s právem na přenositelnost údajů ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu;
  • s právem kdykoliv souhlas se zpracováním odvolat;
  • a s právem podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů. 

Současně potvrzuji, že jsem obeznámen se způsobem nakládání s mými osobními údaji a jejich zpracováním vč. zvláštní kategorie osobních údajů, zejména že:

  • mé osobní údaje jsou zpracovány pouze v rozsahu, ve kterém byly mnou poskytnuty a pouze pro shora uvedené účely;
  • Společnost provádí s mými údaji následující úkony: ukládá je do databáze uživatelů, upravuje je v případě, že je doplním nebo se dožádám úpravy, vyhledává je v rámci své databáze, třídí je dle jednotlivých kritérií pro dotazy poradny a likviduje je po uplynutí shora uvedené lhůty pro zpracování nebo po odvolání mého souhlasu.
  • mé údaje Společnost poskytuje zpracovatelům z řad zdravotnických zařízení nebo odborníkům zpracovávajícím mé výslovně položené dotazy. 

Současně beru na vědomí, že se v případě jakýchkoliv dotazů ohledně zpracování mých osobních údajů nebo v případě uplatnění výše uvedených práv mohu obrátit na pověřence pro ochranu osobních údajů Společnosti, kontakt http://www.stankovapartneri.cz/dpo/, nebo po další komunikaci ohledně mých osobních údajů, příp. odvolání souhlasu s jejich zpracováním mohu také využít adresu osobniudaje@ulekare.cz.

Potvrzuji, že tímto dávám Společnosti výslovný souhlas a zákonný důvod pro zpracování mých osobních údajů vč. zvláštní kategorie údajů v souladu se zněním zákona o ochraně osobních údajů a obecným nařízením o ochraně osobních údajů.

Zasílání informačních emailů

Uděluji společnosti uLékaře.cz, s.r.o., v souladu s ustanoveními zák. č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů, souhlas se zasíláním e-mailového zpravodaje uLékaře.cz s novinkami týkajících se služeb poskytovaných uLékaře.cz, s.r.o. anebo o produktech třetích osob. Svůj souhlas se zasíláním e-mailového zpravodaje můžu kdykoliv odvolat přímo prostřednictvím obdrženého e-mailu, po přihlášení v mém uživatelském profilu nebo zasláním požadavku na osobniudaje@ulekare.cz.

Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů

Vnitřní lékařství Stanislav 7.7.2017

Dobrý deň chcem sa opýtať či vadí mať zvýšené hodnoty krvného obrazu pri poslednej kontrole som mal Erytrocyty 6,31(4-5,8)
Hemoglobín 185( 135-175)
Hematokrit 0,534 a teraz pri poslednej kontrole
Erytrocyty 6,41
Hemoglobín 188
Hematokrit 0,54 a
železo -s 9,10 ( 11,60- 31,3)
a železo cvk-s mám zvýšené 78,9 (48-78)
zvýšenú hodnotu mam albumin -s 59,1( 35-52) čo to je za výsledok
okrem toho mi prišli na zvýšené pečeňové testy niektoré to ma poslali na sono pečené ku gastroentrolologovi pri prvých som mal AST 1,18 ALT 2,72 a GMT 1,10 a teraz mám keď odzneli hnačky mám po mesiaci AST 1,20 ALT 2,67 GMT 0,93 ostatné výsledky BIli celkový 19,30( 0-20) ALP som mal 1,93 teraz 2 (0,9-2,18) tie sú ešte v norme
Vadia tietu výsledky či sú vážne alebo len zvysene či už tie pečeňové testy alebo aj krvné testy
Ďakujem

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Všeobecný praktický lékař, Praha 10

Dobrý den Stanislave, zvýšené hodnoty jak v krevním obraze, tak i jaterních testů musí mít nějakou příčinu. Pokud jde o krevní obraz, tak hodnoty erytrocytů a hemoglobinu spolu souvisí. Zvýšené mohou být při plicních onemocněních, vrozených srdečních vadách, u kuřáků, ale i u prosté větší citlivosti ke kyslíku, což je vrozená predispozice. Pokud jde o jaterní testy, je určitě potřeba provést ultrazvuk břicha a dovyšetřit z krve žloutenky (pokud jste nebyl očkovaný), pokud jste prodělal nedávno onemocnění připomínající angínu, tak event. infekční mononukleozu, která se projevuje stejně, avšak nereaguje na antibiotickou léčbu. Ale tato druhá varianta je méně pravděpodobná. Nevím jaké jste tělesné konstituce, ale u lidí s nadváhou mohou být zvýšené jaterní testy rovněž odrazem ztučnění jater. Závěrem bych dodala, že hodnoty nejsou nikterak dramatické, avšak určitě je zapotřebí to dovyšetřit.
S pozdravem, Mudr. Fričová Danica

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Nemocnice Sedlčany

Vážený pane Stanislave, omezený výčet výsledků laboratorních vyšetření krve bez znalosti nálezů fyzikálního vyšetření a dalších metod nestačí ke spolehlivému určení příčin odchylek uvedených parametrů, Doporučuji Vám domluvit se na dalším postupu s Vaším praktickým lékařem, S pozdravem, MH.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Zvýšení jaterních testů
Dobrý den, syn (13let v dubnu) má zvýšené hodnoty jaterních...
Mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů.
Dobrý den, mám dotaz ohledně zvýšených jaterních...
Zvýšení jaterních testů u hladovění
Zdravim, muze mit podvaha, modriny, unava vliv na...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den,měl jsem jít na operaci tříselní kýly,no...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, manžel byl na jaterních testech. Má zvýšené...
Hodnoty krevního obrazu
prosim o odpoved.mam neutrofily leukocity b 72.7 lymfocyty...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené hodnoty ASLO

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zvýšených hodnot ASLO. Na zvýšení se přišlo...

Zvýšené hodnoty Ca

Dobrý den. Prosím o vysvětlení.Mám revmatoidní artritidu,koxartrozu,osteopenii.Přitom...

Zvýšené hodnoty CRP

Dobrý den, prosím o radu. Můj otec má zvýšené hodnoty CRP 94,3 mg/l, ASLo je...

Zvýšené hodnoty CRP a sedimentace

Dobrý den ,minulý rok sem mne la v říjnu zapal plíc a i po vyléčení už víc...

Zvýšené hodnoty FT3

Dobrý den,mám dotaz ohledně syna,při krev. rozboru měl zvýšené hodnoty FT3...

Zvýšené hodnoty GGT

Dobrý den. Minimálně 15 let mám zvýšení hodnoty GGT (GMT) kolem 4 ukat/l. Ostatní...

Zvýšené hodnoty GMT

Dobrý den, mám dceru, které je 17 let, byla na jaterních testech, vše má v...

Zvýšené hodnoty hormonů

Dobrý den. prosím Vás o radu 3 roky se léčím na hyperprolaktinemii byl nalezen...

Zvýšené hodnoty kreatininu

Uctivě zdravím, prosím, byl jsem před týdnem na jaterních testech, a krom zvýšených...

Zvýšené hodnoty krevních testů na štítnou žlázu

Dobrý den,již několik let mám problém s nutností potřeby spánku během dne (při...

Zvýšené hodnoty krve

Dobrý den,osledně jsem byla na celkovým vyšetření a našli mi zvýšené hodnoty...

Zvýšené hodnoty markeru v krvi

Dobrý den,asi 2 měsíce mě pobolívá v podbřišku a v bederní části zad,absolvovala...

Zvýšené hodnoty markeru v krvi

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se zeptat jaký onko marker bývá zvýšený...

Zvýšené hodnoty protilátek proti š.žláze

Dobrý den, před 2 měsíci jsem si nechala od praktického lékaře udělat testy...

Zvýšené hodnoty protilátek proti štítné žlázy

Dobrý den, paní doktorko, je mi 42 let a minulý týden jsem byla na vyšetření...

Zvýšené hodnoty PSA

Dobrý den,přítel 50 let byl na preventivní prohlídce, kde mu zjistili zvýšené...

Zvýšené hodnoty PSA

Pro: MuDR Eva Dogoši Paní doktorko.Děkuji za vaši odpověď.Až nyní jsem si...

Zvýšené hodnoty PSA, resp. poměru PSA a fPSA

Dobrý den, po dvou týdnech antibiotického léčení zánětu močových cest mi byly...

Zvýšené hodnoty slinivky - čekání na podrobnější vyšetření

Dobrý den, už zhruba dva měsíce trpím řidkou stolicí - frekvencí se sice nejedná...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest hlavy v oblasti spánků

Měla bych dotaz pro paní/pana doktorku/doktora ORL, ohledně dlouhotrvající bolesti...

Otok po artroskopii kolene

Dobrý den. Jsem 7 dní po artroskopii kolene. Je normální ze nad kolenem je...

Perianální absces, fisura

Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem byl nucen pro velké bolesti konečníku k...

Streptokok v krku po 3 antibiotikách

Streptokok v krku po 3 antibiotikách. Dobrý den, manželka od 04/2017 marodí...

Zvracení krve

Dobrý večer, chci se jen zeptat, ve čtvrtek večer jsem měl prudké bolesti břicha...

Acsites

dobry den, jsem onkologicky pacient. Ted momentaalne bez chemoterapii. Ale během...

Píchá až pálí oblast pod pravým okem a bolest se táhne až ke spánku

Dobrý den, už 14 dní mě téměř každý den bolí hlava, tím způsobem,že mě jakoby...

Dlouhodobá bolest kolena

Dobrý den,mám dlouhodobý problém,stále cítim Bodání do čéšky a pod čéškou (čím...

Prasklá žilka v oku, oteklé oko

Dobrý den. Mám 65letou příbuznou, která má již asi čtyři týdny nateklá červená...

Zarudlá bolestivá hnisavá bulka

Dobrý den. Poprvé se mi udělala tam, kde se holí dole pipinka u třísla hnisavá...

Streptokok

Dobrý den, minuly týden jsem byla u lékaře kvůli chřipce- teplota, kašel, rýma,...

Bušení srdce

Dobrý den, rád bych znal Váš názor na můj problém. Je mi 22 let a poslední...

St.p. operaci menisku, artroza v kolenních kloubec, invalidní důchod

Dobrý den,je mi 58 let a mám po operaci levého kolene (prasklý meniskus).První...

Hnis a krev z ucha

Dobrý den chtel bych se zeptat jak bych si ucho mohl vyléčit sam doma? Uz nakou...

Necitlivý palec u nohy

Dobrý den, skoro rok mi v noci pravý palec u nohy znecitliví, několikrát za...

Příušnice v dospělosti

Dobrý den,je mi 28 let, jako dítě jsem byla očkována i přeočkována na příušnice,...

Bolestivá boulička za uchem po klíštěti

Dobrý den, v pátek jsem si našla klíště. A v pondělí se mi udělala za uchem...

Páleni špičky žaludu-ústí močové trubice

Dobrý den, již od konce března tohoto roku mám pálení ústí močové trubice, špička...

Bolest pod levou lopatkou, na hrudi, ztížené dýchání

Dobrý den přeji, mohu se dotázat, je mi 50 let a měla jsem zvláštní stav-nejprve...

Vyhozené koleno

Dobrý den, včera jsem si vyhodila koleno, ale neměla jsem vůbec žádnou zátěž,...

Zavřít reklamu