Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Detoxikace jater

Vnitřní lékařství Jiří . 29.3.2011 redakce uLékaře

V článku s názvem "Játrům prospěje očista" se uvádí, že by se mělo omezit pití kafe. V jednou již položeném dotaze zda játrům neškodí konzumace kafe mi bylo sděleno, že nikoliv, ale dokonce to játrům údajně prospívá a navíc jsem na balíčku kafe četl, že má antioxidační účinky, tak nevím, co si o tom mám myslet.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Jiří. Podle dostupných studií pití 2 šálků kávy denně u pacientů s jaterní fibrózou redukovalo projevy tohto onemocnění. Samotný kofein či kofein z jiných zdrojů než z kávy tento účinek nevykazoval. Dokonce jsou pozorovány příznivé účinky kávy u pacientů s chronickou hepatitidou typu C, kde káva snižovala jaterní enzymy ( ALT, AST) a CRP. Podle součastných trendů pití kávy v dávce 3-5 šálků/den (tj <300 mg kofeinu) nepředstavuje žádné zdravotní riziko. Konzumace kávy v množství 500mg kofeinu a více může již mít nežádoucí účinky.

Související dotazy

Detoxikace
chtěla jsem se zeptat zda je možná 7-denní detoxikace...
Detoxikace střev
Dobrý den,potřebuji od vás radu ????ohledně detoxikace...
Detoxikace a paraziti v těle
Dobrý den,potřebuji od vás radu ????ohledně detoxikace...
Detoxikace ??
Dobrý den, mám dotaz ohledně mé diagnozy a léčení....
Steatóza jater
Dobrý den, byl jsem na UZ jater závěr zprávy zní: Zvětšení...
Vyšetření jater
Dobrý den, nedávno jsem absolvoval vyšetření moči...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Detoxication

Hello , Looking for detox clinic or ambulatory in Czech republic , not citizen...

Detoxikace

Dobrý den! Ráda bych se zaptala ještě na jednu věc, týká se detoxikace. S přítelem...

Detoxikace

chtěla jsem se zeptat zda je možná 7-denní detoxikace u 17letého člověka?

Detoxikace

Prosím o radu, dostala jsem náplasti DETOXICANT PATCHES.Nevím zda zase nejde...

Detoxikace

dobrý den, mám poněkud nezvyklý dotaz :je mi 39let a od cca. 25roku užívám...

Detoxikace - těžké kovy

Dobrý den, pracuji v prostředí kde jsem denně ve styku s velkým množstvím kovového...

Detoxikace ??

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé diagnozy a léčení. Byl jsem Gastroskopii, kde...

Detoxikace a embolie

Dobrý den, měla jsem embolii,chtěla bych detoxikaci,warfarin už rok neberu,nemúže...

Detoxikace a paraziti v těle

Dobrý den,potřebuji od vás radu ????ohledně detoxikace četl jsem že by jsme...

Detoxikace a probiotika

Dobry den,momentalne detoxikuju streva,mohu u toho zacit brat probiotika,nebo...

Detoxikace organismu rýžovou dietou

dobrý den, chtěl bych se zeptat na detoxikaci organismu pomocí rýžové kůry....

Detoxikace střev

Dobrý den,potřebuji od vás radu ????ohledně detoxikace četl jsem že by jsme...

Detoxikace těla

Dobrý den, za měsíc budu přijat do školícího kurzu a poté do nového zaměstnání....

Detoxikace v ranném těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nastolila jsem si detoxikační kůru na 10...

Detoxikační náplasti

dobrý den, byla mi zaslána nabídka detoxikačních náplastí, viz http://www.cisticka-organismu.cz/?utm_source=emailing&utm_medium=directmail&utm_term=10-2011&utm_content=CZE4&utm_campaign=ERMA...

Detralex

Dobrý den, ráda bych se zeptala na kombinaci léků a vitamínů. Je mi 23 let....

Detralex

Dobrý den,leta beru Detralex mohu ho nahradit Mobivenox micro.Detralex se bude...

Detralex

Dobrý den je mi 24 let,před několika dny jsem krvácela z konečníku, na chirurgii...

Detralex

Dobry den, obraciam sa na Vas s prosbou o radu ohladom uzivania lieku Detralex...

Detralex

Dobrý den, beru léky Detralex na cévy. Chtěla bych se jen zeptat, jestli...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úraz krční páteře


Psychický stav


MUDr. Jan Vaněk

Praktický lékař pro dospělé

Slovníček pojmů


Celková ztuhlost svalů


Suche oko


Odběr kostní dřeně


Nadměrné pocení


Mdloby, zalehlé uši, bolesti na temeni


Pálení ústí močové trubice


První pokus IVF


Dieta při jícnovém refluxu


Prosím o přesné posouzení a vysvětlení. léčba a další postup.


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×