Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Divertikly

Vanda . 28.1.2016 redakce uLékaře

Vážená paní doktorko,
již hodně let mám dost velké bolesti v levém podbříšku. Dříve to bylo jen třeba v půlročních intervalech, ale nyní je to častější a bolestivější. Stále jsem to říkala gynekologovi a ten mi vždy řekl, že jsem v pořádku, a nakonec doporučil návštěvu chirurga. Požádala jsem tedy praktickou lékařku o doporučení, ale ta mi řekla „Co by na Vás chirurg viděl?“, prohmatala mě, vzala krev, poslala na rentgen a řekla, že je vše v pořádku. Vzhledem k tomu, že nyní řeším problém se zády, ptala jsem se lékařky na neurologii, zda to nemůže také souviset. Poslala mě na CT břicha a malé pánve s tímto výsledkem (již mi byl na těchto stránkách objasněn):
„Několik drobných a hypervaskularizovaných ložisek v játrech, pravděp. se jedná o hemnagiom. V.s ojedinělé drobné cysty jater a pravé ledviny. Ojediněle drobné diverkuly orálního sigmatu, jeho stěna je v úseku délky 4 cm může být mírně cirkulárně rozšířená - incip. diverkulitis. Infiltrat v okolí není patrný. Malá pupeční hernie, obsahem tuk.“
Paní doktora na neurologii mi řekla, že bych to měla řešit, že to může být nebezpečné. Šla jsem tedy s nálezem k praktické lékařce, která mi dala doporučení na vyšetření do Gastro poradny a já byla na kolonoskopii s tímto výsledkem:
„...provedena totální kolonoskopie, dosaženo spodny céka, na sliznici orálního sigmatu drobné divertikly, které t.č. klidné, jinak sliznice kolon v celém rozsahu s norm. nálezem, hemeroidy ve svěrači
Závěr: divertikly orálního sigmatu, hemeroidy
Doporučení: při klinické a labor. (vyšší CRP) manifestaci divertikulitidy vhodný Normix či Entizol“
S tímto nálezem jsem šla opět k praktické lékařce. Důležitá je také informace, že docházím k panu doktorovi do dermatovenerologické ambulance a léčím se s růžovkou. Nyní již druhý měsíc beru antibiotika (Doxybene) a zároveň Laktobacily. Ale bolesti v podbříšku mám už hodně let. Paní doktorka (zastupující mou praktickou) řekla, že není co řešit, mám držet dietu. Mám prý špatnou imunitu. Taky řekla, že mám přestat brát antibiotika a vybrat si, kterému doktorovi budu věřit. Že bych ty „sračky“ neměla brát.
Mám z toho smíšené pocity a teď tedy nevím, zda ty moje bolesti mohou být nebezpečné, tedy kromě toho, že bývají skutečně velké. Horečkami, průjmem a zvracením při tom netrpím.
Moc děkuji a omlouvám se, za délku mého dotazu
Vanda

Odpovídá:

MUDr. Šárka Králíková

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: I. chirurgická klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

Dobrý den, bolesti v levém podbřišku mohou být způsobeny přítomnýi divertikly na tlustém střevě. Samy o sobě nejsou nebezpečné, ale mohou se zanítit a pak hrozí jejich prasknutí. Pokud budete mít znovu bolesti břicha , resp. levého podbřišku, běžte klidně bez doporučení na chirurgii. tam vás vyšetří, vyloučí náhlou příhodu břišní a domluvíte se na dalším postupu. Někdy se dá postižená část střeva odoperovat.

Související dotazy

Divertikly
Dobrý den, asi týden mě obvykle v 2. pol. dne sužuje...
Crohn a divertikly a nodi hemorodiales
Zdravím už rok se mě objevuje krev ve stolici-po půl...
Operace žlučníku a kýly
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat,jak je nebezpečná...
Detralex a jeho varianty
Mám brát na říly Detralex,ale v příbalovém letáku je...
Divertikulóza tlustého střeva
Můj tatínek trpí divertikulózou. Nemůže chodit samovolně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dithiaden a alkohol

Dobrý den, dostal jsem na alergii(z antibiotik) lék dithiaden(od zentivy)....

Ditiaden na kašel

dobri den chci se zepaat jak dlouho se muže použivat polovina ditiadenu na noc...

Ditustat a Tussin

Dobrý den, mohu se zeptat jaký je rozdíl a kdy použít Ditustat a kdy Tussin? Děkuji

Diuretika

Dobrý den, je mi 38 let a 11 let se léčím s hypertenzí, kterou mám v rodinné...

Diuretika - časté močení

Dobrý den, mám vrozenou vadu srdce, která mi byla operována a momentálně s tím...

Dívání se do strany

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na název onemocnění, kdy se člověk nedívá například...

Diverkulitida

před týdnem jsem prodělal divertikulitidu: Na c descens a orální sigmod. kličce...

Divertikl

Dobrý den, mám dotaz na který mě ani můj gastroenterolog ani můj praktický lékař...

Divertikl jicnu

Dobry den, mam dotaz ohledne divertiklu jicnu v oblasti nad aortou.Velikost...

Divertikl močové trubice

Dobrý den, Asi před rokem jsem tu popisoval muj problém a dostal jsem uspokojivou...

Divertikly

Před necelými 2 lety jsem byla na kolonoskopii a bylo mi zjištěno v c.tranversum...

Divertikly

Dobrý den. V únoru loňského roku jsem měla zánět divertiklů do března. V dubnu...

Divertikly

Dobrý den, asi týden mě obvykle v 2. pol. dne sužuje tupá bolest břicha, asi...

Divertikly

Dají se léčit a vyléčit divertikly tak aby vymizely ? Bez radikální léčby....

Divertikly

Při kolonoskopickém vyšetření střeva ( z důvodu KRC v rodině) mi byly zjištěny...

Divertikly, divertikulitida

Dobrý den, pane doktore, už před rokem jsem si stěžovala u prakt.lékařky...

Divertikulární nemoc

Dobrý den. Po měsíčních bolestech v podbřišku , kdy jsem prošla různým vyšetřením,brala...

Divertikulární nemoc a divertikulitída

Dobrý den, cca před měsícem jsme byla hospitalizovaná s divertikulitídou, po...

Divertikulitida

Dobrý den, mám dotaz.Je mi 21let - váha 95 kg Rychle to shrnu. Ve středu v...

Divertikulitida

Dobrý den pane doktore,můj dotaz bude ohledně trávení.-Prodělala jsem kandidozu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest pod pravým žebrem

Dobrý den, občas mě bolí pod pravým žebrem, vyskytuje se to nepravidelně, ale...

Imunita

Dobrý den, prosím o radu ,jak posílit slizniční imunitu?Mám zvíšený imunoglobulin...

Nemožnost otěhotnět

Dobrý den jsem po revizi na které jsem byla před 4mesici . Děťátko se přestalo...

Bolest v oblasti ledvin

Dobry den uz od minuliho roku me boli ledviny . Co by ste mi mohl poradit? Dekuji

Bolesti paže, brnění prstů

Poslední týden mě bolí pravá paže.Několikrát za hodinu se objeví tlak v paži...

Bolest zápestí


Febrilie a elevace CRP

Dobrý den. Ráda bych znala váš náš názor na postup lékařů. Po horečce nad 39,...

Zápach z pochvy

Dobrý den, už třetí měsíc trpím zapáchem z pochvy (přirovnala bych k hnilobnému...

Trombex

Dobrý den, chtěla bych se poradit zjistili mi leidenskou mutaci heterozygot....

Zvýšené hodnoty v krvi - Urea, kreatin, kyselina močová a CKD-EPI


Rovnání nosní přepážky


Bolest v podbřišku a slabé krvácení v 5 týdnu těhotenství

Dobrý den, dle počítání od prvního dne poslední menstruace jsem na začátku 7....

Nehojící se zlomenina kotníku

Dobrý den, 15.12.09 jsem si zlomila zevní kotník s posunem dorzálně o 3mm.Byla...

Zahlenění, rýma, suchost v ústech

Dobrý deň, Chcem sa opýtať, asi pred 2 týždňami mi začali problémy s hlienami...

Úbytek bílých krvinek

Dobrý den, koncem prosince jsem byl na krevním obrazu a vše jsem měl v pořádku,...

Pásový opar?

Ja by sa chcela informovať čo to je pasovy opar?

Vysvětlení nálezu z kardiologie

Dobrý den, poradite mi výsledky? Zasílám v příloze. Do kardiologicke ordinace...

Vnitřní neklid, nervozita, stažený žaludek, pocit odtažitosti


Opar

Dobry den, poslednich par dni jsem mel rymu, ale vcera ustoupila. Vcera vecer...

Bolesti zad a artroza kyčle 3.st.

prosím o Vaši radu při mém nálezu MR 5 mm osteofyt v P foraminuIV L4/5,spondyartroza...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×