Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Šest týdnů po operaci resekci části tlustého střeva pro divertikly a současně žlučníku

Trávení Dagmar 13.6.2017

Dobrý den,jsem šest týdnů po operaci resekci části tlustého střeva pro divertikly a současně žlučníku a chtěla bych se zeptat,do kdy mám mít šetřící dietu,ráda bych si dala rizoto s hráškem,nebo jahody,salátovou okurku apod. a od kdy mohu posilovat břišní stěnu?Také mám problémy s vyprazdňováním,ráno to jde špatně nebo vůbec a pak,když zapiji léky a také Sertralin,chodím denně asi pětkrát s průjmem do žluté barvy.Nevím,je-li to po operaci,nebo po Sertralinu a co na to brát?Mám doma Hylac a Imodium rapid,dlouhodobě beru Biopron.Nevím,který je vhodný,nebo jestli je mám brát najednou?Mohu brát Sertralin současně s 0.25mg Nerolu,než začne Sertralin působit?Neurol v této nízké dávce beru totiž 4měsíce.Jak dlouho mohu Sertralin užívat?Neurol mi napsal kardiolog na bušení srdce a Sertralin praktik na to,že si všechno moc beru a vidím vše pesimisticky.Myšlenky mi přeskakují tak,že chci něci udělat,mezitím dělám něco jiného a zapomenu na to původní.Již přes měsíc si nemohu ráno vybavit,co je za den,i přes den na to vzpomínám a není dostupný na Praze 4 žádný psycholog,ikdyž mám od neurologa doporučení.Poslení dotaz mám akutně na dospělého syna,který je zřejmě závislý na hrách na telefonu,mám o něj strach a vadí to i jeho přítelkyni,se kterou bydlí,jinou závislost kromě kouření nemá.Děkuji,Dagmar

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, Váš dotaz, vzhledem k jeho rozsáhlosti a problematice kolem trávicího traktu zodpoví specialista v naší konzultační ambulanci. K psychiatrické medikaci, Neurol určitě není vhodné brát dlouhodobě, co Vy již děláte, 4 měsíce jsou dlouhá doba a určitě se již vytvořil návyk, co se překrytí Sertralinu týče, maximálně 2 týdny užívat oba dva léky současně, poté vysadit Neurol. Máte výhodu bydliště v Praze, kde je psychologů poměrně velké zastoupení a možnost dojezdu i mimo Prahu 4 zde je, proto se porozhlédněte i v širším okolí, Praha 10, 15 například, i když nevěřím, že na celé Praze 4 nenajdete psychologa. K závislosti syna, pokud sám vnímá, že má problém, lze toto řešit s psychologem či přímo psychiatrem, pokud ale sám nechce problém řešit, asi s tím nic nezmůžete, s pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Je to řada otázek, které je na místě řešit s vašim ošetřujícím lékařem, kam chodíte na kontroly a který vás zná.
Dieta není tak důležitá jak se dříve myslelo, musí být šetřící, nikoliv přehnané množství, všechno o čem se zmiňujete můžete v malém množství. Postupně se bude rozšiřovat.
Léky je třeba po domluvě s vašim lékařem co nejvíce omezit. Jen potřebné, které jsou nezbytné, zde se vyjadřovat může jen ošetřující lékař.

Související dotazy

Operace žlučníku a kýly
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat,jak je nebezpečná...
Divertikulóza tlustého střeva
Můj tatínek trpí divertikulózou. Nemůže chodit samovolně...
Resekce tlustého střeva
Dobrý den, děkuji za předchozí zodpovězení dotazu....
Divertikly
Dobrý den, asi týden mě obvykle v 2. pol. dne sužuje...
Detralex a jeho varianty
Mám brát na říly Detralex,ale v příbalovém letáku je...
Rakovina tlustého střeva
Dobrý den, mému taťkovi (60 let) byla diagnostikovana...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Šelest na srdci a motání hlavy

od 17 let mám šelest na srdci a v 18 jsem byla na kontrole a jdu tam zase až...

Šelest na srdci u 9 měsíčního dítěte

Chtěla bych se zeptat,přítelův devíti měsíční syn ma šelest na srdci.Dá se to...

Šelest na srdíčku a posilovna

Dobrý den, mám od narození šelest a chtěla bych se zeptat. Chodím každý týden...

Šelest v uších

Již asi rok mám stálé šumění v uších, ve večerních hodinách je to silnější....

Šelest, anemia a znížená funkcia štítnej žlazy

Dobrý den nestáva sa mi to často ale pani doktorka mi zistila šelest, mám anemiu...

Šelesty v uších

Dobrý den paní doktorko, mám takovýto dotaz.. Asi před rokem mě začali trápit...

Šelesty v uších

Dobrý den, prosím o pomoc. Již asi půl roku chodím na ORL kvůli hučení a pískání...

Šeroslepost

Dobrý den,hlásil jsem se jako řidič referenčního vozidla pro svoz biologického...

Šeroslepost?

Dobrý den. Já mam takový problém s očima.Onehdy jsem šla s kamarádem po neosvětlené...

Šesá skrvna na penisu

Dobrý den, je mi 16 let a zespoda na penisu se mi objevila šedá skvrna/flek...

Šest týdnů trvající menstruace

Dobrý den,mám už skoro 6týdnu menses. Zacalo to spožděnim o 3dny a místo 5dní...

Šestá dětská nemoc

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně šesté nemoci. Syn(8 měsíců) dostal...

Šestá nemoc

Dobrý den, malá ted mela tri dny horecky a doktorka rikala ze kdyby se osypala...

Šestá nemoc

Dobrý den, máme 3-týdenní miminko. Před 10 dny jsme byli v jedné místnosti s...

Šestá nemoc

Dobrý den,moje jedenáctiměsíční dcera prodělala šestou nemoc,už je to týden...

Šestá nemoc

Dobrý den, před dvěma dny u nás (mám 10-ti měsíční holčičku) byla na návštěvě...

Šestá nemoc a neustálé buzení 7 měsíčního miminka

Dobrý den. Náš 7 měsíční syn má nyní 6tou nemoc. Začalo to horečkou 38.5 a vyšplahala...

Šestá nemoc v pěti letech?

Dobrý den.Prosím o radu.Můj pětiletý syn má dnes už pátý den teplotu,nejdříve...

Šestá nemoc?

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Ve středu měla dcera (13m) zvýšenou teplotu,...

Šestidenní pauza místo sedmidenní

Dobrý den, omylem jsem si vzala HA Regulon již po šestidenní pauze místo sedmidenní....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka kolem konečníku

Dobrý den, už přes 14 dní mam problém se zarudnutím kolem konečníku, ze začátku...

Zvětšené uzliny

Dobrý den, už skoro jeden rok mám problém se zvětšenými uzlinami na jedné...

Hnědý výtok, bulimie

Dobrý den, potřebovala bych radu. Před 2 měsíci jsem začala zvracet. Nemyslím...

Bolesti po potratu

Dobry den,chtela bych se zeptat. Mam zhruba 10 dni pi kolabovanem potratu,byla...

Bušení srdce po alkoholu


Antibiotika a alkohol

Dobrý den, slyšela jsem několik odlišných názorů na problematiku požívání alkoholu...

Necítím zuby 6,5,4

Dobrý den, chci se zeptat měl jsem v 7mičce kaz. Paní zubařka my kaz odstranila...

Červené tečky na penise


LÁZNĚ

Dobrý den, měla bych dotaz. Dávají se ještě dnes po rakovině křížkové lázně?...

Solárium v období kojení

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat zda mohu chodit do solária v období...

V posledni dobe mam nizky krevni tlak

Dobry den v posledni dobe mam nizky krevni tlak v prumeru 99/75 (nekdy i 88/63),...

Chlamydia trachomatis žije pouze na děložním čípku?

dobry den, rada bych se zeptala. dost casto trpim vytokmi, chtela jsem od meho...

Opakovaný genitální opar

Dobrý den, už asi rok a půl mám problém s genitálním oparem. Před roken a půl...

Krev v koleni po operaci menisku

Dobrý deň prosím Vás po 10 dňoch od operácie menisku a navrtani poškodenej chrupavky...

Vymknutí ramene a bolest v oblasti klíční kosti


Výsledky jaterních testů- zvýšené GGT

Dobry den mam výsledky s--Bil celk 16,3. S-alz0,75 S-asi 0.40 s-ggt 2,44 s--Alp...

Vyšší lymfocyty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamenají zvýšené lymfocyty při odběru...

Šedivá pleť, ochablost, hubnutí

Dobrý den paní doktorko. Nevím zda bude vše dobře popsáno, ale pokusím se. Píšu...

Cervikokraniální syndrom

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Trápí mi bolesti krční páteře a hlavy a velké...

Hleny v krku, neustálé pokašlávání

Dobrý den, již léta mě trápí problém, který mě poměrně intenzivně obtěžuje....

Reklama
Zavřít