Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Dobrý den V červnu 2006 ...

Trávení Jana Štípská 11.3.2008

Dobrý den
V červnu 2006 mi byla diaknostikována Crohnova choroba. Postiženo - přechod tlusté a tenké střevo asi 30 cm. Léčeno Pentasa 3x2 tablety, občas entizol, protože hladina CRP mi kolísa mezi 18 - 40. Žádné větší obtíže, jídlo mi nedělá problémy. Při poslední kontrole, na kterou jsem šla bez klinických příznaků /žádné bolení ani průjem/ mi nečekaně CRP vyskočilo na 60, leukocity 10.5. Zhodnoceno jako lehčí zánět. Paní doktorka mi na přeléčení doporučila prednison 20 - 7 dní x2 tab., 7dníx 1,5tab. 7dníx 1tab., 7 dní 1/2 tab. a 7 dní 1/4 tab. Potom vysadit.Po přečtení různých názorů na vedleší účinky tohoto léku jsem se dost zalekla. Protože jsem zodpovědná pacietka, začala jsem samozřejmě lék užívat. Ne, že bych své lékařce nevěřila, chtěla bych slyšet ji jiný názor a hlavně jestli toto množství, které mám naplanováno využívat je hodně zatěžujicí pro můj organismus a jestli se dají účinky tohoto léku nějak regulovat. Je možné pro těchto lécích užívat Acidophilus 6miliard. Děkuji za odpověť a přeji hezký den

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
prednison, který patří do skupiny léků nazývaných kortikoidy. Kortikoidy jsou velmi účinné léky, bohužel však mají nežádoucí účinky. Někdy je, jako ve Vašem případě, nutné nasadit léčbu kortikoidy, aby nedošlo k vzplanutí choroby. Píšete, že jste bez klinických příznaků, což je dobře. Jenže v laboratoři je vidět, že Crohnova choroba začíná ozývat, takže je potřeba přidat další léčbu a to Prednison, aby se tento proces zastavil. Acidophilus můžete užívat.

Související dotazy

Dna
Dobrý večer, manžel je měsíc po laparoskopické operaci...
DNA
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda se akutní dnavý...
DNA testy
Dobrý den mám dotaz ohledně testu DNA jak se přesně...
Posílení pánevního dna
Dobrý den, četla jsem v rubrice zdraví jednoho magazínu...
Dobrý den,omlouvám se Vám...
Dobrý den,omlouvám se Vám,včera jsem posílala dotaz...
Dobrý den,chtěla bych se ...
Dobrý den,chtěla bych se zeptat a poprosit o radu.Jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dobrý den před tydnej jsem byl napaden a mám uraz pravého oka

Mám oko celé zalyté krvý a vydím na něho dvojmo..chci jse optat i přesto že...

Dobrý den přeji.Máme 4-le...

Dobrý den přeji.Máme 4-letého syna.Trpí nevolností při delších cestách při jízdě...

Dobrý den Při sportu mi ...

Dobrý den Při sportu mi silně zarudne tvář a přitom to nemusí být ani velké...

Dobrý den rád bych se zep...

Dobrý den rád bych se zeptal co je leiden V mutace,heterozygot.Děkuji za informace...

Dobry den rada bych se ze...

Dobry den rada bych se zeptala uz pres 2mesice mi na leve strane pod zebrem...

Dobrý den ráda bych Vás p...

Dobrý den ráda bych Vás poprosila o radu-je mi 38 let a jsem 2,5 roku po porodu-a...

Dobrý den udělala jsem si test dobře?

Dobrý den udělala jsem si test dobře? Doplnění informací: jedná se o TEST NA...

Dobry den Už asi čtyři m...

Dobry den Už asi čtyři mám suchý a dráždivý kašel nejvíce večer a ráno, vystřídala...

Dobrý den už od malinka m...

dobrý den už od malinka mě trápí alergie na pyl,užívám pravidelně antihistaminika(analergin)...

Dobrý den v pondělí dosta...

Dobrý den v pondělí dostal syn 4 dávku hexavakcíny a dnes má zvýšenou teplotu...

Dobrý den Vážený pane(pan...

Dobrý den Vážený pane(paní) doktorko, měla bych na Vás prosbu. Byla jsem na...

Dobrý den začala jsem brá...

dobrý den začala jsem brát dostinex 1tbl po 12hod cca tedy 2tbl-je už pozdě...

Dobrý den,

Asi pred rokem se mi objevila tato vyrazka. (Jsou to modriny a malinke krvave...

Dobrý den,

mám problém s častým onemocněním zánětu močového měchýře, který musím léčit...

Dobrý den,

Prosím mám dotaz....již několik tydnu mě trápi několik vesměs řídkych stolic...

Dobrý den,

Včera jsem poprvé spala s přítelem, chvíli to tlačilo, ale pak už to docela...

Dobrý den,


Dobrý den, chci se ze...

Dobrý den, chci se zeptat, zda mohl mít na 3,5 měsíční dítě nějaký negativní...

Dobrý den, mám 6-ti m...

Dobrý den, mám 6-ti měsíčního syna, poslední 3 dny měl vždy dopoledne kolem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na varleti

Dobrý den, chci se zeptat, před cca 4 měsíci jsem si nahmatal na levém varleti...

Ekg holter

Dobry den prajem. Chcela by som sa spytat na moj nalez. Mala som 7 dnovy ekg...

Náhrada za lék Triamcinolon

Dobrý den, má matka dosud užívala lék Triamcinolon 4 mg (výrobce Zentiva, hlavní...

Praskání v uchu

Dobrý den, již 2 roky mám potíže se silným praskáním v pravém uchu při polykání....

Krvácení po sexu

Dobrý den, minulý pátek jsem krvácela po poměrně divokém sexu a hned v pondělí...

Gynekomastie Tamoxifen 10 mg

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak dlouho je možné brát tamoxifen 10mg na potlačení...

Bolest v podbřišku a v bedrech

Dobrý den, již 3dny mne trápí bolest v podbřišku-pocit tlaku, a bolest v bedrech,...

Kyčle IIa u 3 měs.dítěte

Dobrý den,moc Vás prosím o radu ,resp.vysvětlení..DCera se narodila 30.5.2012,v...

Zlomenina páteře


CT pánve

Dobrý den, chtěl bych se zeptat v jakých případech lékař nařizuje provést...

Bolestivá boulička na hlavě

Dobrí den chci se zeptat mám na hlavě ze zadu malou bouli na dotek boli a kdyz...

Neurologické obtíže

Dobrý den. Asi 3 týdny mě bolí levá polovina hlavy, čelist, očnice, spánek,...

Nemožnost se plně nadechnout až dušení


Bursitis subacromialis, bolest přetrvává i po obstřiku

Mam diagnostikován Bursitis subacromialis s tím, že ruka má být asi týden v...

Jak se pozna Crohnova choroba?

Dobry den pani doktorko, zajima me, jak se da spolehlive poznat Crohnova choroba....

Kontaktní dermatitida

Dobrý den, ráda bych se zeptala co je příčinou kontaktní dermatitidy, jestli...

Nedobrovolný orgasmus

Dobrý den, vážená poradno, během vánočních svátků, a mezi svátky jsem nezaznamenala...

Crohnova choroba a dědičnost

Dobrý den , mám dotaz , manzel trpí od puberty crohnovou chorobou . Plánujeme...

Vibrace v břiše

Dobrý den, již 5.den cítím pravidelné vibrace v břiše jakoby slaboulinké kontrakce...

Nežádoucí účinek Postinoru

Po postinoru me již tři dny jemně pobolívá levý vaječník a tvrdší podbřišek....