Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dobrý den, včera jsem Vám...

Gynekologie Romana Postředníková 10.9.2008

Dobrý den, včera jsem Vám psala: loni jsem porodila v 6.měsíci miminko,které po několika hodinách zemřelo, prý jsem měla nějakou vnitřní infekci a miminko bylo tak zasaženo, že nepomohla ani podaná antibiotika. (Už máme 4,5 letého zdravého syna) Po té jsem byla propuštěna z nemocnice mi řekli, že mohu po půl roce znovu otěhotnět. Teď chceme s manželem další dítě a tak jsem se šla k doktorovi poradit, zda není nutné nějaké vyšetření atd. a doktor mi řekl, že bych měla ještě brát antikoncepci na tři měsíce a k tomu kyselinu listovou. Že je to dobré pro plod i pro mě. A když jsem se ho zeptala, zda by bylo riziko, kdybych brala pouze vitamíny a ne už antikoncepci, řekl jen, že by mi to nedoporučoval, že bych měla brát antikoncepci ještě tři měsíce a pak ať vysadím a jak otěhotním, ať příjdu. Tak jsem se chtěla zeptat, zda je to nutné. Doktor není nějak výřečný, tohle mi řekl a šla jsem. Chtěla bych proto vědět názor i jiného lékaře. Teď je to už dva měsíce, co jsem teda antikoncepci ještě brala a k tomu teda i tu kyselinu listovou. Myslíte, že bych už třetí měsíc antikoncepci brát nemusela? Bude to risk? Nechci nic podcenit ale zároveň už nechcem čekat. Poraďte mi prosím. Děkuji Postředníková
Vaše odpověď byla:
Odpověď odborníka
Dobrý den, taktéž bych spíše doporučovala zvolit delší časový interval mezi jednotlivými těhotenstvími, zvláště měla li jste takto závažný infekt.
Tak jsem Vám ještě chtěla napsat, že ten porod byl loni 5.5.2007. To znamená, že od té doby uběhl rok a čtyři měsíce. To není dostatek času? Vždyť v porodnici, jak mě propouštěli mi řekli, že můžu otěhotnět hned po půl roce. Postředníková

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, podle vámi popsaného nevidím jednoznačný důvod, proč by ještě musela doběhnout tříměsíční doba s antikoncepcí, dle mého názoru ji můžete zkrátit ze 3 měsíců na dva a začít se pokoušet o miminko.

Související dotazy

Dobrý den! Dcera se včera...
Dobrý den! Dcera se včera vrátila ze školky se dvěma...
Dobrý den, včera jsem byl...
Dobrý den, včera jsem byla se synemskoro 2 rokyna očkování...
Dobrý den, včera jsme v p...
Dobrý den, včera jsme v pořádku odstranili dceři (6...
Dobrý den, včera jsem ob...
Dobrý den, včera jsem objevil, že mám klíště přisáté...
Dna
Dobrý večer, manžel je měsíc po laparoskopické operaci...
DNA
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda se akutní dnavý...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dobrý den, v posledních s...

Dobrý den, v posledních sedmi dnech pociťuji bolest při sezení, jsem student,...

Dobrý den, v posleních as...

Dobrý den, v posleních asi 4 měsících se mi na v dutině úsní objevuje zvláštní...

Dobrý den, v říjnu 2007 j...

Dobrý den, v říjnu 2007 jsem byla na klasické chirurgické operaci křečových...

Dobrý den, v těhotenství...

Dobrý den, v těhotenství se mi zejména na prsou objevilo velké množství vystouplých...

Dobrý den, v únoru jsem p...

Dobrý den, v únoru jsem prodělal artroskopické vyšetření pravého kolene. Bylo...

Dobry den, v zaři bychom ...

Dobry den, v zaři bychom chtěli jet do Tuniska na ostrov Djerba a chtěla bych...

Dobrý den, Vážená paní d...

Dobrý den, Vážená paní doktorko(pane doktore),obracím se na Vás s prosbou o...

Dobrý den, vážený pane do...

Dobrý den, vážený pane doktore, paní doktorko. Můj dotaz asi není příliš...

Dobrý den, včera jsem byl...

Dobrý den, včera jsem byla se synemskoro 2 rokyna očkování proti obrně na lžičkucelkem...

Dobrý den, včera jsem ob...

Dobrý den, včera jsem objevil, že mám klíště přisáté na intimních partiích...

Dobrý den, včera jsme v p...

Dobrý den, včera jsme v pořádku odstranili dceři (6 let) přisáté klíště. Měla...

Dobrý den, velmi mě trápí...

Dobrý den, velmi mě trápí problém se zápachem z úst, bílým povlakem na jazyku...

Dobrý den, začla sem brát...

dobrý den, začla sem brát HA Regulon, a je tam napsaný že:První tableta Regulonu...

Dobrý den, zajímalo by mě...

Dobrý den, zajímalo by mě jestli můžou bolet nebo brnět znaménka? Děkuji

Dobry den, zajimalo by me...

Dobry den, zajimalo by me, jestli ma 'toceni' hlavy nejakou spujitost s pitim...

Dobrý den, zajímalo by mě...

Dobrý den, zajímalo by mě co znamená když mám v těhotenství (22.tt) z krevních...

Dobrý den, zajímalo by mn...

Dobrý den, zajímalo by mne, jaké čaje a v jakém množství je možné pít, když...

Dobrý den, zakoupila jsem...

Dobrý den, zakoupila jsem své dceři, které je teď 6 a půl měsíce kaši HAMI na...

Dobrý den, zapoměla jsem ...

Dobrý den, zapoměla jsem si vzít minulý úterý a středu antikoncepční pilulku,...

Dobrý den, zhruba před 7 ...

Dobrý den, zhruba před 7 týdny se mi začalo špatně dýchat, začala jsem cítit...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hlienovita stolica

Moj problem zacal asi pred troma styroma dnami ked som zacal mat problem so...

Vakcíny na pylovou aleggii

Dobrý den, 20 let se léčím na pylovou alergii - Zyrtec. obtíže mám po celé...

Řídká(kašovitá) stolice

Dobrý den.Mužete poradit trpím ranním průjmem nebo kašovitou stolicí stolice...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Bolest břicha po porodu na pravé straně nad jizvou a výše

Dobrý den pane doktore.Jsem již 5 měsíců po porodu císařským řezem a stále přibližně...

Nález na játrech

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mé maminky (63let). Již delší dobu má...

Vyrážka na šourku

Dobrý den, manžel se stydí jít k lékaři, proto se chci zeptat touto cestou....

Varixy a displazie

Dobrý den, můj gynekolog mi doporučil císařský řez z důvodu rozsáhlých varixů...

Endoskopie

dobry den dnes jsem byl na totalni kolonoskopii a endoskopii, mel jsem problemy...

Přetahování předkožky u dítěte

Dobrý den Dnes jsme přišli z 10m kontr. A p.Dr nám nakázala přetahovat u syna...

KAšel


Kameny ve žlučníku,nutnost operace

Dobrý den, v příloze posílám lékařskou zprávu z provedeného sona břicha...

Pooperační dušnost

Dobrý den, měla být dotaz týkající se dušnosti po operaci. V květnu jsem měla...

Křupnutí v kotníku

Dobrý den, před 7 týdny jsem si při fotbalovém zápase vyvrtla kotník a natahla...

Zlatý stafylokok


Helicobacter pylori

Dobrý den, Už od mala trpím zápachem z úst, vždycky jsem, jsi myslel, že je...

Bíla kůže na penisu

Na penisu se mi objevuje bíla kůže která se občas dá sloupnout ale časem se...

Bolest kloubu palce nohy

Dobrý den, je mi 18 a už asi půl roku mě bolí kloub u palce u nohy. Bolest je...

Červený kulatý flek na kůži u dvouletého syna

Dobrý den, včera před polednem jsem našla synovi (2r) červený kulatý flek na...

Penicilin

Vážená paní doktorko, mám na Vás dotaz ohledně pleti. Mám lehčí až střední...

Reklama
Zavřít