Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Doplnění odpovědi

Sára . 15.4.2016

Dobrý den, paní doktorko, vkládala jsem do poradny již jeden dotaz, viz níže: "Dobrý den paní doktorko, nechala jsem si udělat testy na pohlavně přenosné nemoci u svojí gynekoložky. Brala mi krev a dělala stěry. Dnes jsem si volala o výsledky a v krvi prý nic není, je to prý v pořádku. Výsledky stěrů prozatím nejsou, mám si zavolat za týden. To čekání je strašné. Je možné, že by stěr něco odhalil, nebo už mohu mít klid na duši, když v krvi se nic nenašlo? Předem děkuji Odpověď odborníka: Dobrý večer , bohužel stěr je důležitější než krev , vydržte :)" Potřebovala bych tedy objasnit, jak to je. Může se ve stěru objevit jakákoliv z pohl.nemocí nebo jsou "čistými" výsledky z krve některé nemoci vyloučeny? Popř. proč se bere krev, když stěry jsou dle vaší kolegyně důležitější? P.S. ještě jeden dotaz - odhalila by se těmito testy i nákaza v krku (např. kapavka, chlamydie,...) Velmi děkuji za objasnění Sára

Odpovídá:

MUDr. Markéta Pražáková Ph.D.


Dobrý večer, Sáro, Váš dotaz předávám odborníkovi z oboru dermatovenerologie. Hezký večer.

Odpovídá:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Vyšetření z krve má význam jen u syfilis či HIV, u ostatních pohlavně přenosných chorob se neprovádí, nebo nemá smysl. Tyto choroby se dají prokázat jen ze speciálních stěrů (kapavka, chlamydie, mykoplasmata, ureaplasmata).

Související dotazy

Doplnění odpovědi
Ještě jednou dobrý den a velký dík za Vaši rychlou...
Doplnění energie
jak se zbavit v těchto měsícoch unavy v zaměstnání...
Doplnění
Dobrý den, doplňuji níže uvedený dotaz... Uzlina se...
EBV a CMV - doplnění
Tak ještě malé doplnění - jak jsem psala o té CMV viroze,...
Doplnění dotazu
Doplnění!je mi 34let pane doktore,mám velký problém.Dlouho-přes...
Doplnění
MUDr. Kristýna Jiříčková Stres doma myslím žádný...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Doplnění informací k dotazu ze dne 2.1.2009

z počátku pocit cizího tělesa v krku, poté přeléčení širokospektrálními > antibiotiky,...

Doplnění k dotazu

Velmi děkuji za zodpovězení dotazu stran latentní tetanie. Jen bych se ještě...

Doplnění k dotazu

Dobrý den, omlouvám se, ale chtěla bych dopnit dotaz, který se týkal nemocí...

Doplnění k dotazu

Dobrý den, omlouvám se, ale chtěla bych dopnit dotaz, který se týkal nemocí...

Doplnění k dotazu ohledně bolestí krku

Vážená paní doktorko, děkuji Vám za odpověď. Ptáte se, zda nemám potíže s pálením...

Doplnění k předešlému dotazu

Dobrý den, posílám rtg k předešlému dotazu, jestli tam třeba nebude zřejmý nějaký...

Doplnění k vyšetření

Zdravím, je mi 17. Asi 20 dní zpět jsem měl lehčí intermitentní bolest ve varleti....

Doplnění k záškuby ve svalech, bolest nervů...

Paní doktorko, ještě bych chtěla doplnit, že mám již několik let problémy s...

Doplnění krevního obrazu

Dobrý den omlouvám se a dopisuji zbytek Diferenciál strojový:B-NE58.3,B-LY 27.2,B-MO...

Doplnění minulé otázky

Posílala jsem tuto otázku: Dobrý den, mám poslední dobou (tak přes týden) občas...

Doplnění odpovědi

Ještě jednou dobrý den a velký dík za Vaši rychlou odpověď na můj první dotaz....

Doplnění pro MUDr. Leskovskou

Paní doktorko, děkuji za promptní odpověď. Chtěla bych doplnit, že beru antihistamikum...

Doplnění pro pana doktora Petruželu

Dobrý den, pane doktore, moc Vám děkuji za informace ohledně krevního obrazu....

Doplnění předešlého dotazu publikovaného 4.9.2013.Mudr.Marek Jiří.

Dobrý den pane doktore,já zapomněla v předešlém dotazu napsat,že jsem již na...

Doplnění předchozího dotazu

Letrox užívám nyní teprve 6-tý týden. Na další kontrolu bych měla jít po půl...

Doplnění předchozího dotazu - pohl. nemoci

Ještě jednou dobrý den, reaguji na vaši odpověď, že pokud šlo pouze o orální...

Doplnění údajů

ještě jsem chtěla doplnit údaje že 5 měsíců již neužívám antikoncepci a těhotná...

Doplnění údajů

Doplňují předchozí dotaz, dcerce jsou dva roky a šest měsíců. Prosím poslat...

Doplnění vitamínů atd. při kojení

Dobrý den, mám šestiměsíčního synka, do 4 měsíců jsem kojila každé 2 hodiny,...

Doplnění vitamínů při darování krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda, když daruji krev měla bych využívat nějakých...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bioaktivní chrom dia


MUDr. Dagmar Gregušová

Ordinace lékaře specialisty - oční

Pásový opar


HIV, Lichen Scerosus et atrohicus


MUDr. Jan Šula

Ordinace Dr. Šuly

MUDr. Hana Strouhalová

Praktický lékař pro děti a dorost

Chybějící menstruace po vysazení antikoncepce


Bolesti břicha pod žebry


Bolesti a ztuhlost kloubů, neurologické obtíže


Přestaňte kouřit. Regenerace startuje za pár minut!


Bolesti hlavy


Studené nohy


Zpoždění menstruace po vysazení HAC


Co dělat na táboře s menstruací ?


Špinění a bolesti břicha při antikoncepci


Pohlavní nemoci


Hlasivky, zpěv


Olupování kůže, opoždění menstruace a padání vlasů


Astma může mít i genetický původ


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×