Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Dorůstání nosních/krčních mandlí

Uši, nos, krk Petra 28.1.2014

Dobrý den, dcera, 4 roky má opakovaně zvětšené mandle. V 10/2011 odstraněna nosohltanová mandle, v 10/2012 tosillotomiam I.utr. Důvod byl vždy chrápání v noci, apn.pauzy apod, angína příp. bolesti v krku nikdy neproběhly. Nyní od listopadu opět chrápe, k tomu navíc nově zadní rýma, huhňání, zahlenění, dýchání ústy přes den - na orl opět zjištěny obrovské krční mandle, s čepy. Předepsaná léčba Aerius (jako vždy v minulosti), Nasofan. Po měsíci této léčby bez efektu jsem navštívila dětskou Dr.-provedla výtěr - zjištěn streptokok, nasazen Sumamed 200mg. - prý bude zřejmě nutné mandle pro jejich vzhled a obří rozměry odstranit zcela. Dcera jinak není téměř nemocná, toto jsou její první atb.na krční infekci a druhé celkově. Zde v poradně na podobné téma je doporučováno mimo orl vyšetření také imunologické a alergologické vyšetření, příp.krevní obraz, zánětlivé markery apod. Nikdo mi toto nenabídl (orl, pediatr). Kdo tato doplňující vyšetření doporučí? Ráda bych mandle zachovala. Lékaři však nemají rádi přechytralé matky s informacemi z internetu, jak mám pokračovat a docílit dalších vyšetření vedoucích k odstranění příčiny problému u jinak zcela zdravého dítěte? Velice děkuji za odpověď, Petra

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážená paní Petro, krční mandle v lepším případě fungují jako bezpečnostní filtr proti...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Stav po odstranění krčních mandlí
Dobrý den, prosím o radu/vysvětlení...koncem března...
Předoperační vyšetření před odstraněním mandlí
Dobrý den,mám dotaz konkrétně k postupu pediatra meho...
Odstranění krčních mandlí
Dobry den, prosim Vas chtela jsem se zeptat na operaci...
Asymetrie krčních mandlí
Dobrý den, syn byl předčasně narozený 25+6 tt. Nyní...
Nepravidelnost krčních mandlí
Dobrý večer Mám takovéhle výrůstky na mandlích O...
Trhání nosních mandlí a zmenšení krčních mandlí u dítěte
Dobrý den, mám 3 a půl letého syna. V noci hodně chrápe...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dormicum

Tak teď jste mě vyděsila. Nevím odkud to má, najednou s tím přišla domů, píchá...

Dormicum

Dobrý deň p. Doktor Čupera, môj 5-ročný syn bude absolvovať menší chirurgický...

Dormicum nitrožilně

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem byla na vyšetření žaludku a bylo mi nitrožilně...

Dormicum- sestra užívá čím dál vyšší dávky

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s lékem dormicum v injekční podobě. Sestra...

Dornova metoda

Dobrý den, mám skoliozu již od svých 3 let, cvičila jsem od 6 do 12 let, pak...

Dorostlá nosní mandle

Dobrý den již jsem se vás ptala na problém mého syna,ale potřebovala bych vědě...

Dorostou vytrhané řasy?

Dobrý den,stala se mi velice nepříjemná věc a nekontrolované jsem si vytrhala...

Dorsální protruze disku mediálně

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu na MR, stručné doporučení léčby, prognóza:...

Dorsiflex a alkohol

Dobrý den, občas mně píchalo u srdce tak sem zašel za praktickým lékařem. Ten...

Dorůstání nosní mandle

Dobrý den,před 4 měsíci jsem 4letému synovi zaplatila 3800kč za operaci odstranění...

Dorý den,poslední půlrok ...

Dorý den,poslední půlrok jsem měla 3 zánět pochvy...Začalo to vždycky bolestí...

Dorzalgie

Dobry den, chtěla bych se zeptat, co znamená diagnóza M5496 ? pan doktor mi...

Dorzalgie

Dobrý den, už asi 5 měsíců mě trápí bolest v levé hýždi spíše v horní části....

Dorzalgie

Dobrý den, zhruba před 3mi týdny jsem měla akutní blokádu krční páteře, byla...

Dorzalni protuze plotenek C4/5 a C5/6, ktere pri vrozene uzkem paternim kanalu zpusobuji absolutni stenozu duralnoho vaku

Michal Mc C páteře netivně,provedeno 3T Vrozene uzky paterni kanal( v etazi...

Dorzopatie

Dobrý den, trápí mě mravenceni nohou konkrétně lýtek, dále záškuby lýtek a pálení...

Dorzopatie

Dobrý den, mám cca 1,5 měsíce intenzivní bolesti v celé pravé noze (hlavně...

Dorzopatie

Dobrý večer mám už dlouho nateklou levou i pravou ruku od lokte k zápěstí. na...

Dorzopatie

Dobrý den, již několik měsíců mám horší necotlivost kůže na stehni pravé nohy,...

Dorzopatie

Dobrý den, od jara mě pobolívalo někdy u pravé lopatky, koncem května mě to...