Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dotaz

Gynekologie Jan 31.8.2017

Manželka prodělala zamlklý potrat v 7. týdnu, poté porodila zdravého syna, poté prodělala nejméně 4 samovolné potraty mezi 5. a 6. týdnem. Podle genetického vyšetření má u genu pro PAI-1 mutaci 4G/4G. Dle genetika provedená vyšetření neobjasňují příčinu neúspěšných těhotenství. Imunologické vyšetření bez nálezu. Imunolog doporučuje nadroparin v prvním trimestru. Žena je nyní v 9. týdnu a aplikuje si denně Fraxiparine. 1. Jaké je riziko neužívání nadroparinu ve druhém a/nebo třetím trimestru? 2. Může nějak pomoct vyšetření na hematologii?

Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé, Praha 10 – Uhříněves

Dobrý den Jane,
Fraxiparine v 1.trimestru byl nasazen z důvodu časných těhotenských ztrát. Popisovaná mutace není významně trombofilní, která by vyžadovala aplikaci Fraxiparine v celém těhotenství. Z mého pohledu vyšetření hematologem není nutné. S pozdravem dr. Šimjáková

Související dotazy

Léky a jejich kombinace
Dobrý den, mám takový dotaz a možná i problém. Beru...
Dysfagie po tonsilektomii
Dobrý den, naše dcera (22let) je měsíc po operaci odstranění...
Cysty vaječníku
Dobrý den, Chtěla bych se zde dozvědět něco více...
Otoky DK
mám bolesti nohou bolí to od vnitřních kotníků po chodidlo...
Tysabrin nebo Gilenya
Dobrý den, sestra měla za dva roky s RS 5 atak, nyní...
Urtrica
Dobry den, Rad bych se zeptal, asi 3 tydny zpet...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dotaz

Dobrý den, objevil jsem u sebe muňky. Po dvojité aplikaci Diffusilu H fort...

Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat dcera 4 roky...měli jsme před 14 dny střevní chřipku...

Dotaz

Dobrý den,mám takový problém.Je mi 29 a začalo mě pobolívat pravé prso,mám 2...

Dotaz

Dobrý den, před několika lety mi byla zjištěna přídatná mléčná žláza v obou...

Dotaz

Dobrý den. Posílám doplňující a upřesňující informace: Manžel (43 let) má...

Dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat cca před měsícem po sexu s přítelem mě týden...

Dotaz

Dobrý den,dnes se mi objevil tento pupínek(rudý) připadá mi spíš jako čárka...

Dotaz

Dobrý den, Již nějaký čas (několik měsíců) se setkávám s občasným pocitem pálení...

Dotaz

Dobrý den, měla bych dotaz... před 6 měsíci, kdy jsem začala chodit s novým...

Dotaz

Dobrý den, mám dotaz týkající se hemoroidů. V říjnu 2016 jsem byl na ošetření...

Dotaz

Dobrý den, poslední mé výsledky z biochem.vyšetření ŠŽ jsou v příloze, zvýšena...

Dotaz

dobry mal by som este jeden dotaz moja kozna doktorka mala podozrenie ze mam...

Dotaz

Dobrý den, poslední 3 měsíce mám pálení při močení, které se za poslední měsíc...

Dotaz

Dobry den zda se mi ze vlevo nahore mi narostla hrc a několikrát denne to hnustne...

Dotaz

Zdravím, písala som o probleme palenia počas pohlavného styku, to však pretrváva...

Dotaz

Dobrý den , mám vyhrez plotynky a říkali mi, ze musím na operaci . Příkladem...

Dotaz

Dobrý den, mám v koutcích rtů drobnou vyrážku. Můžu vědět o co se jedná? Nemůže...

Dotaz

Dobrý den. Pravděpodobně mě čeká kvůli sportu operace vazů v koleni. Těch mě...

Dotaz

Jsem asi 4 měsíce po operaci levostranné varikokély a při ejakulaci mám žluté...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Katetrizace

Dobrý denn, mému mnželovi je 65 let, 15 let se léčí s diabetem, V posledením...

Bolest a otok nártu

Dobry den je mi 20 let a mam vysoke narty na nohou.Pracuji ve strojirenskem...

Dysartikulace

Dobrý den, začala jsem mít lehčí problémy s artikulací. Hlavně r a ř mi dělá...

Hnisavé boláky na tváři a bradě

Dobrý den, dnes mi byl předepsán ACNATAC. Nemám úplně akné, spíše se mi vytváří...

Elicea

Dobrý den, prosím, chci se jen u Vás informovat. Byl mi nasazen lék Elicea 10...

Bolesti břicha pod žebry


Angina

Dobrý den, Udělaly se mi nějaké bílé pupínky vzadu na krku. Cítím pocit pálení...

Přenost hepatitidy B a C

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat, zda je možné nakazit se hepatitidou B/C, pokud...

Psychika

Dobrý den, jednou se mi stalo ze se mi začalo špatně dýchat, jakoby jsem se...

Úraz kolene a léky na ředění krve

Dobrý den, jsem po úrazu kolena, je to už měsíc a pul a stále se to moc...

Rezistence

Dobry den nasel jsem si na leve strane na zadech v oblasti lopatky tvrdou bulku...

Studený penis

Dobrý den, již půl roku mi přijde, že mám opravdu velmi studený penis. Dále...

Změny na děložním čípku


Poranění o hřebík

Dobrý den, chci se zeptat syn 5 let šlápl v pátek na hřebík. Syn má epilepsii...

Operace sítnice

Dobrý den. V roce 2005 jsem byla na operaci odchlípené sítnice, navíc mám 13...

Lék na předpis který je zároveň volně prodejný

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je možné že na kožním mi doktorka předepsala...

Kolaps a rána na noze

Dobrý den chtěl bych se zeptat ..Před 3 tejdny sem si roztrhl nohu mam tam 1tejden...

Herpes

Dobry den,mam jednoduchy dotaz.Pritelkyni se objevil opar.Byla muj prvni a doposud...

Zamítnutí je odůvodněno tím, že od posledního základního lázeňského pobytu nezhubla.

Moje maminka zažádala prostřednictvím lékařky o lázně na pohybové ústrojí. Zamítnutí...

Motání hlavy, brnění končetin

Dobrý den, byl jsem u své praktické doktorky s potížemi s dýcháním,knedlík v...

Reklama
Zavřít