Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Dotaz

Zuzana 21.11.2017

Dobry den, mam 32 rokov, dnes mi pri magnetickej rezonancii mozgu objavili leziu, ktoru v sprave z MRI opisali takto: drobna solitarna FLAIR hyperintenzivna lezia vlavo frontalne paraventrikularne, klinicky nevyznamna (pripajam popis z MRI). Neurologicka mi z EMG vysetrenia potvrdila aj tetanicky syndrom. Obcas dostanem zachvat, kedy mi trpnu ruky nohy, hlava, citim nevolnost, zvysi sa mi tep a je mi na odpadnutie. Niekedy mi ruky vykruti tak, ze nedokazem nic vziat do ruk, som ako paralyzovana, kym ten zachvat nepovoli. Bol mi predpisany liek FRONTIN, ktory mam uzivat v pripade potreby 2 tabletky naraz 0,25 mg a pravidelne uzivanie magnezia. Neviem, ci tetanicky syndrom moze mat suvis s popisanou leziou. Je resp. moze v buducnosti byt tato lezia nebezpecna? Coho sa mozem obavat? Bolo by dobre MRI pravidelne opakovat a kontrolovat ju? Moze sa z toho rozvinut nejaky nador alebo skleroza multiplex? Dakujem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den, jedná se o duplicitu dotazu, váš dotaz již byl zpracován.

Související dotazy

Léky a jejich kombinace
Dobrý den, mám takový dotaz a možná i problém. Beru...
Dysfagie po tonsilektomii
Dobrý den, naše dcera (22let) je měsíc po operaci odstranění...
Cysty vaječníku
Dobrý den, Chtěla bych se zde dozvědět něco více...
Otoky DK
mám bolesti nohou bolí to od vnitřních kotníků po chodidlo...
Urtrica
Dobry den, Rad bych se zeptal, asi 3 tydny zpet...
Alergie na léky a potraviny
Je to hloupé se na to ptát v lékařské poradně. Jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dotaz

Dobrý den.četla jsem,že anabolika mají vliv na hiv a redukce váhy(hubnutí) vliv...

Dotaz

Dobry den, mam 32 rokov, dnes mi pri MRI mozgu objavili leziu, ktoru v sprave...

Dotaz

Dobrý den, chci zajít zítra ke gynekologovi ale mám menstruaci.Antikoncepce...

Dotaz

Dobry den, vcera se mi u konecniku udelala takova divna boulicka. Nijak neboli...

Dotaz

prodělal jsem operaci tříselné kýly a od té doby mám prolémy s erekcí kromě...

Dotaz

Dobrý den, s partnerkou jsme se rozhodli mít sex a nepoužít při tom kondom....

Dotaz

Dobry den, jdu si pro radu jelikoz jsem objednána na gynekologii za tyden....

Dotaz

Dobrý den, těsně pod žaludem na penisu se mi objevil před několika týdny flíček...

Dotaz

dobry mal by som otazku bol som na kontrolnom vysetreny na kvapavku a chlamydie...

Dotaz

Dobry den,vcera jsem mel dotaz cislo223723 ohledne,že mne bolej klouby už 3roky,tak...

Dotaz

Zvinubuvubivucfkvu. Zvuku zvu zubů FBI u zvu hubu zvu k uvivuv u zvuk zvu vugivu...

Dotaz

Dobrý den. Je mi za 14 dní 16 let a mám problém. V klidném stavu mi jde předkožka...

Dotaz

Dobrý den, řeším hned několik věcí a popravdě ani nevím, jestli spolu souvisí...

Dotaz

Dobrý den. Je mi 46 let. Na gynekologické prohlídky chodím pravidelně, ( poslední...

Dotaz

dlouhá léta jsem pracovala v kravíně,potom jako uklizečka a nyní jsem v PID...

Dotaz

Dobrý den, měl bych jeden dotaz, jsem se svou přítelkyní cca. 3/4 roku, vždy...

Dotaz

Dobrý den, měli by jsme na Vás s přítelem dotaz. Náš problém je v přítelově...

Dotaz

Muj syn 11let měl 3 dny horečky a pak se postupně osypal po celem těle.mohlo...

Dotaz

Dobrý den chtěla bych se zeptat, začala mě bolet achylovka a pak po par dni...

Dotaz

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať. Pred tromi rokmi som začal užívať seroquel...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antidepresiva a alkohol?


Vlasy


Dlouhodobý průjem


Prošlá antibiotika


Orofar v těhotenství


Revmatismus ??

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně dlouhodobých zdr. problémů....

Krev ve slinách pouze po ránu

Dobry den, nepravidelne se mi objevuje krev ve slinach po probuzení, tak prvni...

Panenská blána


Střevní chřipka - rizika na konci těhotenství a v případě porodu


Panenská blána

Dobrý den.. Se svým přítelem jsem neměla pohlavní styk, ale zajel do mě prsty....

Panická ataka a porucha spánku


Klíště

Dobrý den Před pár dny jsem měl po procházce lesem asi 3 klíšťata jedno z nich...

Ucpaný nos

Dobrý den, moje trable začaly z jara. Jsem aktivní sportovec věnující se tréninku...

Prodělané chlamydie

Dobrý den, je mi 25 let a prodělal jsem chlamydie před rokem a půl, které jsem...

Panenská blána

Dobrý den chci se zeptat je mi 16 a nedávno sme si s přítelem "hráli" jsem panna...

Noční suchý dráždivý kašel

Dobrý den, už týden mám kašel převážně v noci.Když kašlu cítím kovovou pachuť.NEcítím...

Malý těhotenský váček na UZ

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Nevím přesně, kdy byla OVU, MS jsem měla...

Možnost otěhotnění po 60. roku

Je mi 62. a měla jsem nechráněný styk, vzhledem k věku jsem si nedělala starosti...

Krev ve stolici při infekčním průjmu


Třezalka na úzkost a depresi
