Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dovolená po infarktu

Vnitřní lékařství Irena 14.2.2018

Budu rok po infarktu,katetrizací mi zavedly stem,mužu letět na dovolenou do Řecka?

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, paní Ireno, předpokládám, že angioplastika byla provedena bezprostředně či v krátkém časovém intervalu po infarktu. Pokud je tomu tak, pak čistě záleží pouze na Vašem aktuálním zdravotním stavu - zda-li je Vaše srdeční onemocnění tzv. kompenzované. To znamená jak se cítíte subjektivně a jak je s Vámi spokojen při kontrolách Váš praktický lékař či kardiolog. Na ně je tedy ideální dotaz směřovat. Pro ilustraci - například při frekventních stenokardiích - bolestech na hrudi při minimální zátěži či dušnosti bych toto určitě nedoporučil. A naopak cítíte-li se dobře a nálezy jsou u lékařů v pořádku, pak nevidím žádný problém k realizaci této dovolené. Možná bych pouze zvolit klimaticky příznivější časové období - jako například červen či září, říjen. S pozdravem MUDr. Petr Tomandl.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Ireno, dopovědět na Váš dotaz není jednoduché, protože nepíšete, kdy vám byl zavedený stent, jaký je Váš zdravotní stav, jaké berete léky, jestli máte či nemáte nějaké obtíže, jak vypadá poslední ultrazvuk srdce a další potřebné údaje. Pokud máte bolesti na hrudi, dušnost, námahovou dušnost, tlaky na hrudi, bušení srdce, otékání v důsledku srdečního slehávání, pak si nemyslím, že by to bylo moudré. Pokud se cítíte dobře, stent byl zavedený již před rokem, kardiologické kontroly jsou v pořádku, nemáte srdeční selhávání, máte stabilizovaný krevní tlak, normální hodnoty pulsu, pak by to možné bylo. Jistě ale tuto otázku směřujte na svého kardiologa, nebo pokud to nelze tak praktického lékaře, který se o Vás stará. Jedině Vaši ošetřující lékaři vědí, jaká jsou případná rizika a na co si dát ve Vašem případě pozor. Konzultujte rovněž zdravotní pojišťovnu ohledně dobrého zdravotního pojištění. Je dobré realizovat podobnou dovolenou až poté, co jste rok ve stabilizovaném stavu, také zvolte nepříliš horké období. Pokud pojedete, hodně pijte, šetřete se úměrně Vašemu stavu a netravte na slunci dobu mezi 11-15 hodinou. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

NImesil a riziko infarktu, mrtvice
Dobrý den. Ráda bych se zeptala,zda mohu bez obav užít...
Infarkt myokardu a koma
Dobrý den,manžel popsal lékařce tlak na na hrudi vystřelující...
Stav po infarktu myokardu, pracovní neschopnost
Dobry den chtel bych se zeptat mel jsem infarkt v listopadu...
Infarkt
http://www.kardiochirurgie.cz/novinky/enzym-pomuze-odhalit-blizici-se-infarkt-473 Dobrý...
Infarkt
manžel je 1rok po infarkte a srdce mu bije na 40 procent...
Dovolená v Tunisku pro dvouleté dítě
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je vhodná dovolená...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Dotyčná byla nakazena virem HIV

Dobrý den, mám jeden nepříjemný zážitek a tak bych se Vas chtěl zeptat.. Předem...

Douhotrvající subfebrilie

Dobrý den, tuším, že se můj problém takto nevyřeší, přesto jsem se rozhodla...

Dovětek k předchozímu dotazu

Jen bych se opravila- psala jsem před chvíli dotaz na akné, a místo differine...

Dovolená

Dobrý den, jsem 2 roky po operaci nádoru tlustého střeva a rok po operaci...

Dovolená a leidenská mutace

Dobrý den paní doktorko, má přítelkyně má leidenskou mutaci a chystáme se letecky...

Dovolená a menstruace

Dobry den, mela bych dotaz na prasky oddalujici menstruaci. Pokousime se s...

Dovolená a nemocenská

Dobrý večer chci se Vás zeptat. Vím že to není asi na místě, ale nevím koho...

Dovolená a oddálení menstruace

Dobrý den, jedu na dovolenou k moři mám dostat menstruaci. Je možné nějakým...

Dovolená a virus ZIKA

Dobrý den, vrátila jsem se 20.4.2019 po 3/4 roku z Mexika, Yukatánu. 30.5.2019...

Dovolená bez dětí- kam s dětmi?

Dobrý den, řeším následující dilema: s manželem jsme se rozhodli pro asi 12ti...

Dovolená po operaci

Dobrý den, dcera 24 let je po operaci slepého střeva dne 09.04.2017. Dva týdny...

Dovolená u moře po nádorovém onemocnění

Dobrý den.Rád bych vzal maminku (54) na 10 dní do Chorvatska.Mamka je po odstraneni...

Dovolená u moře při hypertenzi a chronické žilní insuficienci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je pro mě vhodný 2hodinový let letadlem...

Dovolená v Egyptě a průjem

Dobrý den, Z rodinou se chystáme do Egypta (děti 7 a 11 let) tak se chci zeptat...

Dovolená v těhotenství

Dobrý den, s přítelem plánujeme odjet ke konci srpna na dovolenou do Španělska....

Dovolená v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc by pro mne byla riziková dovolená...

Dovolená v Tunisku pro dvouleté dítě

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je vhodná dovolená pro dvouleté dítě v Tunisku.(Egypt...

Down syndrom,epilepsie,alzheimer

Dobrý den paní doktorko,můj bratr 34 let má down syndrom.Tento týden mu diagnostikovali...

Down. syndrom

dobry den, manzeluv bratr ma down. syndrom, chceme s manzelem zalozit rodinu,...

Downnov syndrom

Dobryden ,v srpnu mi bylo 35 let ,jsem těhotna a dnes mi prislo z geneticke...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Přenos streptokoka


Těhotenství?

Dobrý den. Dnes je to 13 den , co mám zpožděnou MS, příznaky jemné tlaky v podbřišku,...

Infekce mycoplasma pneumonie

Dobrý deň, mám 40 rokov a asi pre 2-3 rokmi som začala bývať unavená, vyčerpaná...

Bolest za očima

Dobrý den, Už 3 dny mě trápí bolest za očima, zejména při pohybu očí (nahoru,...

Nizoral tablety (jak působí, o co se jedná)

Dobrý den, kvůli opakujícím se kvasinkovým (Candida) infekcím pochvy jsem dostala...

Regurgitace

Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat, zda je v pořádku výsledek ECHA: Stopová...

Zrychlený tep, vysoký tlak, brnění prstů, pocity mdloby

Dobrý den, asi před měsícem mi z ničeho nic vyskočilo nejspíš srdce z rytmu,...

Teploty, CRP...

Dobrý den, syn 7 měsíců má už 5 den vysoké teploty přes 38,5, nemá žádné projevy...

Panna v gynekologické ambulanci

Ahoj, včera jsme měly s kamarádkami takovou tu správnou dámskou slezinu. Probíraly...

Špatné dýchání nosem, bušení srdce

Dobrý den, již několik týdnů pociťuji několikrát denně, že se mi špatně dýchá...

Únava

Dobrý den,jsem 3 roky po operaci štítné žlázy - hypotyreóza-vyjmutí celé štítné...

Barva stolice

Dobrý den pane doktore, 20.10. jsem byla na gastroskop. vyšetření, které dopadlo...

Brnění ruky a bolesti hlavy


Vysoké CRP


Snížené sexuální libido a Sertralin

Dobrý den, v únoru tohoto roku jsem začala brát antidepresiva na úzkost (spíše...

Tuhnutí nohou

Děkuji p.doktorce za odpověd´,ale EMG jsem absolvovala s nálezem,bohužel nevím...

Herpetická infekce

Dobrý den, mám dotaz je mi 32 let, mám se svým partnerem 3 letého syna, byla...

Pocit cizího tělesa v krku

Dobrý den. Už skoro dva měsíce mám pocit knedlíku v krku. Přetrvává to celý...

Anemie u kojence

Dobrý den, mám ročního syna, a protože má od narození hmotnost stále těsně...

Krev ve stolici

Dobry den je my 45 let asi 3 týdny mám bolesti břicha dokonce jsem objevil krev...

Reklama
Zavřít