Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Doxyhexal (Doxybene) a vápník

Tom . 16.7.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu kontraindikaci. Pan doktor mi předepsal užívání léku Doxyhexal 200 mg jednou denně (při snídani). V příbalové informaci tohoto léku se píše, že bych neměl jíst a pít mléčné výrobky, na internetu jsem dohledal, že je to kvůli vápníku. Chápu správně, že mléčné výrobky a další věci obsahující vápník (např. mák), můžu jíst třeba navečer či třeba čtyři hodiny po užití léku? Nebo musím omezit vápník ve stravě po celý den? Nikde jsem na tuto informaci nenarazil. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek


Vápník se může při současném užití na doxycyklin navázat a snížit jeho vstřebávání. Mléčné výrobky a další potraviny s obsahem vápníku můžete konzumovat cca dvě hodiny po užití tablety doxycyklinu.

Související dotazy

Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy
Dobrý den, jak dlouho je nutné brát Doxyhexal 200mg...
Doxybene, mléčné výrobky, vápník
Dobrý den, dostala jsem na 15 dní antibiotika Doxybene....
Doxybene
Dobrý den, mám aktuálně zvýšené protilátky - Borelióza...
Doxyhexal vs doxybene
Dobrý den chtěla bych se zeptat. Má gynekoložka mi...
Doxybene a antikoncepce
Dobrý den, mám dotaz. Začala jsem brát antibiotika...
Zánět močové trubice
Dobry den. Kdyz mam paleni pri moceni vytok z penisu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Doxybene VS Azitrox 500

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, nedávno jsem se nakazil chlamýdií a obdržel...

Doxybene x slunce, fyzická zátěž

Dobrý den, pane doktore, Jelikož mi prokázali Borelii v krvi, nasadila mi...

Doxybene, antikoncepce

Dobrý den, 3 týdny užívám antibiotika Doxybene na akné, předepsané od kožního...

Doxybene, mléčné výrobky, vápník

Dobrý den, dostala jsem na 15 dní antibiotika Doxybene. Vím, že se nesmí...

Doxycyklin

Dobry den, gynekolog mi dal na zaklade citlivosti Doxyciklin (Doxybene) na Ureplasma...

Doxycyklin otěhotnění

Dobrý den,chtěla bych otěhotnět,ale byli mě zjištěny plícní chlamidye dostala...

Doxyhexal

Dobrý den, přítel dostal od lékaře na kožním, kam chodí kvůli kondylomatům,...

Doxyhexal

Dobrý deň, už som vám písala ohledne kondylomat. Teraz mám však aj nový nález...

Doxyhexal

Dobrý den, po přečtení několika diskuzí, bych Vám chtěla položit doplňující...

Doxyhexal

Dobry den. Chcem sa spytat, mam predpisane antibiotika Doxyhexal/na 20 dni(na...

Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy


Doxyhexal vs doxybene

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Má gynekoložka mi předepsala na ureoplasma...

Dozrávání jizvy

Dobrý den, o jizvách všichni říkají že zrají maximálně rok, mně ale musel lékař...

Dozvěděla jsem se, že kol...

Dozvěděla jsem se, že kolegyně z práce(50let) onemocněla černým kašlem. Očkované...

Dozvuky chřipky

Dobrý den, již třetí týden mi není dobře. Měla jsem za to, že máme chřipku,...

Dozvuky kašle nebo alergie?

Dobrý den, mám dcerku, bude jí 29 měsíců, v prosinci měla kašel, rýmu - bez...

Doživotní užívání Helicidu

Prosim napiste mi jestli muzu byt klidny. Tri Roky beru helicid 20 kazdy rano...

Doživotní užívání warfarinu


DP/DR syndrom

Dobrý den, je mi 15 let a v září jsem začala trpět DP/DR syndromem způsobeném...

DPDR syndrom

Dobrý den, Už přes 3 týdny trpím velmi úzkostnými stavy. Stalo se to náhle...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×