Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Dráždivý kašel, astma?

Alergie Jana 22.5.2018

Dobrý den budu velice ráda, pokud bude dotaz zaslán plicnímu, nebo alergologovi. Od obvodního lékaře není odpověď, spolehlivá. To samé není bohužel spolehlivé ani v reálu. Lékař mi na kašlaní napsal codein, na ORL. Obvodní lékařka Levoprint, prý to klidně, můžu brát, bohužel opak je pravdou. Mám kašel, dráždivý už tři týdny, v roce 2016 vyšetřena na plicním hraniční feno, ještě bylo opakované v roce 2017, opět hraniční, v roce 2016 spirometrie normální ventilační hodnoty + BDT NEGATIVNÍ, to dělané pouze jednou. Od té doby pouze spirometrie . Beru Ventolin, nebo Berodual. Nyní jsem dostala také Dassetu. 4.6.2018 mám nastoupit na operaci štítná žláza, už jednou jsem to měla posunuté o 2.měsíce. Beru Trittico antidepresiva, další odkládání mně ničí. Bylo by dobré nasadit inhalační kortikoidy před operací, nebo jak postupovat, abych na operaci mohla. Je možné udělat, Bdt nebo feno když ted beru Dassetu , nebo kromě Ventolinu nasadit jiné kortikoidy před operací. Udělán výtěr z krku i nosu na ORL, NEGATIVNÍ. Mám několik polypů v nose, nosní sliznice zduřelá. ale průchodná, mám chronickou rýmu. Velice prosím o radu odborníka. Ještě rengen plic z roku 2016 srdeční stín rozšířen není, kTI 145/300, BRÁNICE BILAT OSTRÁ, úhly volné, plicní pole bez ložiskových změn. Rengen z 5.4.2018 hrudník souměrny, páteř , rovná , srdeční stín ve střední čáře rozšířen hraniční KTI155/300 tam je nějaká změna v tom rengenu. Děkuji velice za vaši radu. Doplnění informací: tak bych chtěla ještě doplnit, že mi lékařka na plicním nasadila Flutifom. Nevím zda je vhodné lék Flutiform 125 brát při glukomu, a léku Trititicco, apo panto, za týden mám jít na operaci štítná žláza, tak nevím, jestli je vhodné ho nasazovat feno dnes 69, bdt v pořádku. Podle testu alergie na kočku a roztoče, tak beru Daseselta, lékaři, většinou moc neuvažují, co za léky člověk bere. Díky Jana

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, Váš dotaz předám dle Vašeho přání specialistovi (plicnímu lékaři). Jen se domnívám, že aby odpověď ohledně kortikoidů mohla být adekvátní (zda je nasadit či nikoli), bylo by dobré Vás předtím nejdříve osobně vyšetřit (tuto možnost přes internet nemáme). Odpověď specialisty tedy očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Dobrý večer, dle informací z Vaší zprávy jste alergička s prokázanou senzibilizací na roztoče, kočku.
Zavedená terapie tedy antihistaminika Dasselta a inhalační lék Flutiform - je zcela správná. Efekt inhalační terapie může nastupovat postupně, proto je nutné v terapii vydržet. Pokud máte FENO 69 - svědčí to pro přítomnost alergického zánětu v dolních cestách dýchacích a Flutiform bych určitě nasadila. Můžete inhalovat, i když máte glaukom, určitě docházíte na pravidelné měření nitroočního tlaku. Můžete současně užívat i léky Trittico, Apo panto.
Přeji hezký večer MUDr. Vorlíčková

Související dotazy

Dráždivý kašel
Dobrý den. Je mi 15 let a poslední dobou v uzavřenějších...
Astma
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli je nutné vyšetření...
Dráždivý kašel
Dobrý den, prosimvas našeho syna už snad 3 měsíce kašle...
Dráždivý kašel
Dobrý den, u syna 5let přetrvává již cca 4 měsíce...
Akutní tonsilitida a dráždivý kašel
Dobrý den,už 6dní se léčím na Anginu,užívám Ospen,ale...
Kašel u dítěte
Dobrý den, mam dotaz ohledně stálého nutkani kašle....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Draždivý kašel se zhorší mluvením

Dobrý den.do roku a půl jsem musela mít 4x antibiotika.pomohl mě vždy jen XORIMAX...

Dráždivý kašel u 1,5 leté holčičky

Dobrý den, moje 20-ti měsíční dcera už měsíc kašle, u lékařky jsme několikrát...

Dráždivý kašel u dcerky

Dobrý den paní doktorko. Poprosím vás o váš názor. Mám téměř 4letou dcerku....

Dráždivý kašel u dítěte

Dobre rano:), pred cca 10 dny, z plného zdravi/ DO TE DOBY NIC!/-začal u 8 létě...

Dráždivý kašel u dítěte

Dobry den, dcerka ma 2,5 roku a pres noc ma hodne davivy suchy kasel.hlavne...

Dráždivý kašel v 7tt

Dobrý den, od minulého týdne ležím s angínou, beru Ospen 1500 po 8 hod. Po pár...

Dráždivý kašel v těhotenství

Dobrý den,jsem ve 32 týdnu těhotenství a již 5 dní jsem nemocná.Bolest v krku,hlavy,uší,celková...

Dráždivý kašel v těhotenství - co na něj?

Dobrý den rada bych se zeptala, co by bylo možné užívat na dráždivý kašel v...

Dráždivý kašel v těhotenství a posunutí placenty

Dobrý večer pane doktore, chtěla bych se vás zeptat, zdali dráždivý kašel...

Dráždivý kašel zhoršující se mluvením

Dobrý den, už dva týdny mě trápí dráždivý kašel. Nejdříve jsem týden ležela...

Dráždivý kašel,bolest v krku v těhotenství

Dobrý den, mám dost závažný problém.|Už měsíc se snažím dostat z kašle a bolení...

Dráždivý kašel.

Před měsícem jsem dostal zápal plic,doprovázený suchým,dráždivým kašlem.Už jsem...

Dráždivý kašel.

Dobry den, od 5.10. beru ATB Dalacin C 3x denne po 8 hod. a Momoox 2x denne...

Dráždivý měchýř

Dobrý den chtěl bych znát váš názor, je mi 21 let, už 2 měsíce trpím častým...

Dráždivý močový měchýř

: Dobrý den chtěl bych se vás zeptat má častěji močení zánět močového měchýře...

Dráždivý močový měchýř

Dobrý den už delší dobu mě trápí močové cesty hlavně časté nutkání na malou,kdy...

Dráždivý močový měchýř

Dobrý den, od posledního týdnu v lednu (cca 28.1.2019) mám urologické problémy...

Dráždivý tračník

Dobrý den,můj problém se týká bolesti břicha.Již přes měsíc mě bolí břicho v...

Dráždivý tračník

Dobrý den,byl mi diagnostikován Dráždivý tračník ,velice nepříjemný problém. Chci...

Dráždivý tračník

Dobrý den, ráda bych se zeptala..asi před cca 2 měsíci jsem doužívala ATB Sumamed...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dalacin a antikoncepce

Dobry den. V dnoch 10.3. - 15.3. som uzivala antibiotika Doxyhexal (2*200 mg)...

Lupání a křupání v uchu


RS a lymfodrenáže.

Zdravím , prosím chtěla bych se zeptat , přístrojová lymfodrenáž, je vhodná...

Fleky na penisu

: Dobrý den, už pár měsíců pozoruji na předkožce a žaludu fleky, které když...

Narazila sem si pysk

mam uraz s kola narazila sem si prirozeni a velykost stytkeho pysku 15cm tmave...

HPV 16 plus gravidni

dobry den, je mi 33 let, mam 2,5 rocni dite a mam opakovany nalez HPV 16,riziko...

Hrb na krční páteři

Dobrý den, mám takový drobný dotaz, se kterým se mi nechce obtěžovat doktory...

Jsem po obřízce už přes týden

Dobrý den, jsem po obřízce už přes týden (29.3 a dnes 7.4), chtěl bych se zeptat...

Artroza kolene

Dobrý den, pane doktore, mám zjištěnu artrózu L kolene 2.-3. st. Před 20 ti...

Vyrážka v těhotenství

Dobry den, potrebovala bych vasi radu. Jsem ve 2.mesici tehotenstvi. Udelala...

Izolovaná systolická hypertenze

Dobrý den, chtěla bych vědět co je příčinou měřím si tlak a hodnoty mám ,147/65...

Chronický průjem


Silný hnědý výtok před menstruací


Selektivní deficit IgA

Dobrý den,paní doktorko..Obracím se na Vás s dotazem ohledně poruchy imunity...

Potíže po napití

Dobrý den, mám problém - ani nevím, jak ho popsat. Někdy se mi stává, že se...

Ušní

Byl jsem na ušním tam mi řekli že mam v uchu zánět tak mi ho propichli ale je...

Distorze kolene a Clexane

Dobrý den, před třemi týdny jsem měl úraz kolene, diagnóza distorze kolene,...

Čištění kanálků

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je nutné dělat čištění kanálků i u nebolestivých...

Záněty prsu

: Dobrý den, dnes jsem byla na ultrazvuku. A vystrasila mě věta ve zprávě. Oboustranné...

Nehormonální nitroděložní tělísko

Dobrý den, má zájem o zavedení nehormonálního nitroděložního tělíska. Jelikož...

Reklama
Zavřít